När jag för en tid sedan lånade ut min älsklingsfilm till goda-goda arbetskamraten, hon som jag tycker har så gott omdöme och är så rar, så var det som om jag gav henne mitt skötebarn. Och så g l a d jag var för hennes skull, nu fick ju hon också värmas av den där underbara filmen. Trodde jag .. Dagen därpå kom hon på jobbet och sa att detta var det skruttigaste hon och sambon nånsin sett .., ja, ingenting förstod hon .., "den var ju bara eländig". Vi såg allt på prick olika sätt. Så häpen jag blev. Och sen .., tänkte jag att har man så komplett olika syn på filmen, så har man ju på ett sätt också en annorlunda syn på själva livet, så blir det ju. För mig betydde det mycket. Om ni t.ex träffar en pojk;-/flickvän och det blir just så här, skulle ni alls bry er ? Det är just vad jag undrar och jag förstår ju att Den Rätta Tanken borde vara "nä, inte ett dugg .., det är ju bara charmigt med olika åsikter", men så kändes det inte riktigt för mig, om jag ska vara riktigt, riktigt ärlig, hälsar Elisabet.
"Italienska för nybörjare", den danska, som handlar om ett knippe människor som alla har en gemensam nämnare: dom söker finna nån mening här i livet, - kärleken - kanske. Och så var det ju så att det var ju inte MITT omdöme jag började tvivla på ..., det var arb.kamratens ....
Angående om en flickvän inte skulle gilla mina favoritfilmer eller inte skulle nog inte bekymra mig så mycket. Det vore värre om hon inte gillade film alls, eller tyckte Dude, where’s my car? var världens bästa film. Fast min förra flickvän förstod inte det roliga med South Park, hon tyckte inte äns det var in nivå med pubertalhumor. Men jag förstår vad du menar…
Men så är hon ju din "förra flickvän" också ... För mig betyder det nog rätt mycket, inte att människan ifråga nödvändigtvis måste tycka om just min älsklingsfilm, men om vi hade totalt motsatt smak vad gällde film .., då skulle det kännas lite kymigt. När jag träffade bäste-vännen för nåt år sedan, frågade han om jag ville se nåt bra på dvd, och så tog han fram norska "Elling" och jag tänkte ... hjälp, vad är nu detta ... ?" Den var u n d e r b a r ! I helgen föreslog han "American History X" och jag, som inte är så förtjust i am.film, tänkte ungefär samma sak. Superbra, om än hemsk, var den ! På det viset har bäste-vännen skuttat rakt in i mitt hjärta. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-19 08:02:30] [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-19 08:03:51]
Konstig arbetskamrat.. Italenska för nybörjare som är så bra..
anyway.. För mig spelar det nog också ganska stor roll.. Jag och min kompis brukar ha väldigt aggresiva diskussioner om vi tycker olika om en film.. För det mesta gillar vi samma filmer, men inte alltid och då brukar vi försöka övertala varandra om varför det filmen är så bra/dålig.. det är egentligen ganska korkat, men så är det.. fast det är ju inte så att skulle sluta umgås med någon bara för att man inte gillar samma filmer. Då får man helt enkelt hitta nåt annat gemensamt intresse..
"This is supposed to be a happy occasion. Let's not bicker and argue about who killed who"
Å, vad kul ! Tyckte du om den ! Hon såg allt som bara nattsvart i den filmen. Jag tyckte det var precis tvärtom. Och all värme som jag hittade; tyckte hon var bara hemskt. "Död och elände", sa hon. Så olika kan man alltså se det. Men det är klart att man lever ändå. Bäste-vännen och jag har totalt olika musiksmak. Jag uthärdar Black Sabbath och annat elände ... och han får utstå att lyssna till det jag tycker om. Det går det med.
Håhåjaja ... Men alldeles ärligt kan det vara berikande med olikheter också. Alltid lär man sig nåt. Och sånt som i första stund kan verka som skrutt .., kan efterhand bli rent av uthärdbart. Men Black Sabbath ... [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-21 00:12:48]
Det är sant - det kan vara berikande med olikheter, eller snarare det är berikande med olikheter, åtminstone till en viss gräns. Det är nog inte så lyckat om man tycker annorlunda om allt och alla.
Generals gathered in their masses, just like witches at black masses... appropå Sabbath.
Film är inte det stora problemet, utan det är min musiksmak som uppfattas som för extrem av de flesta tjejer. Lyssnar lika gärna på dödsmetal, punk, hip-hop som artister som Norah Jones beroende på vilket humör man är på. Fast jag blir lika glad och exalterad över Bob Marley som Dismember och just nämnd Norah Jones kan vara lika vackert som Cult Of Luna även om sist nämnda akt har 10 ton ångest i sin musik. Och det är alltid lika roligt att bland skivor som ena stunden innehåller Johnny Cash för att i nästa låt mangla på med Nasum grind. Fast det bästa med att ha en bred musiksmak och skivsammling är att man nästan alltid kan plocka fram något som passar beroende på omständigheterna och sällskapet...
Själv lyssnar man mest på alla sorters metal, men som tur är gör flickvännen också det. Hon är nästan värre än mig. Men jag får påpeka att jag inte enbart lyssnar på metal, utan på det mesta. Lyssnar dock ej på sånt som spelas på kommersiell radio, ex. hip-hop, r&b & techno. Lyssnar man på det så får man käka massa huvudvärkstabletter efteråt
//Anders Thomasson [Inlägget ändrat av kia_sniper 2004-03-21 01:29:19]
Norah Jones, henne tycker jag om ! Öht släääp-musik .., India Arie också. Och Rod Stewart. Hesa röster ..., släpig musik ... är lika med s i n n l i g h e t. För mig.
Hesa rösrer ey... Kanske lite street/oi-punk skulle passa då. Av någon anledning är de grabbarna alltid lite småhesa. [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-03-21 17:03:17]
Kanske något sådant här då Voice Of A Generation http://www.burningheart.com/bands/index.php?id=162
Där finns någon MP3'a att lyssna på, jag förselår The Upbringing. [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-03-21 18:01:12]
*skratt* ..., jag loooog för mig själv när jag läste din instruktion och tänkte .. "jaja, dom känner sina får på gången tydligen ", för jag hade just tänkt fråga "jahapp .. och hur får jag upp den låten ?" Tack. Nu ska jag lyssna, medan dom nybakade bullarna får vänta på gräddning. Hade ni varit här, alla rara filmpunktsvänner, hade ni fått smaka. Varma bullar med kall mjölk. Mmmm.
Nu har jag lyssnat lite .., på nåt "Alarm" nånting ..., jadu .., nog var det hesa röster alltid. Jag blir lite stressad av den musiken. Om du lyssnar på ledmotivet från Cinema Paradiso, av E.Morricone, då förstår du kanske varför .... Och din mat låter mumsig också. (Nuovo Cinema Paradiso, heter låten). [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-21 18:23:59]
Jag tycker det är bra att du tog dig tid och lyssnade, hade inte räknat med att du skulle gilla det. Men man vet ju aldrig... Nu ska jag se om jag hittar Nuovo Cinema Paradiso
Jag kunde bara lyssna på den ene; den som lät som alarmet ..., den andra fick jag aldrig upp. Och man måste kanske ha sett filmen om den där ljuvliga italienska biografen som man får följa från uppgång till fall .., om man ska bli så inutivarm som jag själv blir när jag lyssnar till musiken .., då ser man liksom allting inom sig. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-21 18:48:40]
Jag måste få återgå till ämnet som det hela startade med: Om man lånar ut en film, och du är tjej, se till att tjejkompisen inte ser den tillsammans med pojkvännen! Jag gjorde samma sak; lånade ut en film, som jag visste att min kompis skulle gilla, men hennes våldsfixerade kille skulle hata. Så såg dom den tillsammans, och hon blev så färgad av hans åsikter att hon tyckte att det var en urkass film! Jag VET att hon skulle älskat den om hon såg den ensam. Eller tillsammans med mig... Min kille brukar bädda ner mig på soffan, ge mig lite godis, när jag ska se en "tjejfilm" och låta mig få se den i lugn och ro. Då får jag gråta och skratta precis var jag vill utan att någon kommenterar det. Annars har vi väldigt lika filmsmak; komedier(engelska), science fiction och parodier.
Jo, det låter filurigt .... , jag får tänka mig för nästa gång. Bäste-vännen och jag har rätt lika filmsmak och det är kul; det blir ju liksom dubbelt nöje då. Och det är roligt att bli överraskad; som när han kommer med en dvd och jag tänker "oj, måste man se den .... " och så visar den sig vara hur bra som helst ! Men l i t e förtar det när man visar nåt som man bara v i l l att personen i fråga ska tycka om; kanske för att den filmen på ett sätt berör en så mycket att det ... ja, liksom speglar ens personlighet .. och filmkompisen då sågar den helt. Då får man göra som Pär Elofsson, bita ihop och komma igen ..
Det ska bli intressant att se vad du tycker om "Cold Comfort Farm", som vi nämnt tidigare... Det är en engelsk komedi, som speglar min personlighet... Vi får väl se om vi har samma smak!?! Och jag lovar att inte bli ledsen om du inte tycker om den!
Jo, den har jag tänkt se ! Men till helgen har jag planerat "The Mother" och möjligen "Om jag vänder mig om", men jag ska se den du nämnde. Nej, jag tänkte på en fel film. Den du skriver om, den hittar jag inte, iaf inte i Malmö. Jag tänkte p den med Nicole Kidman och R.Zellwegger ..., Cold Mountain. Nu hittade jag den; ska kolla på biblan om den inte finns där, annars får jag leta i nån videobutik. Men jag tycker oftast om brittiska filmer; å, det ska bli spännande. Tack för tipset ! [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-03-21 23:47:38]
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!