Älskar den filmen. Mel Gibson är ju övermänsklig, regisserade och spelade huvudrollen och fick sedan oscar för bästa film. Imponerande ! [Inlägget ändrat av blackpearl 2004-03-17 22:19:56]
Men jag vill inte att tråden ska sluta nu bara för att vi vet att filmen är bra. Fäll lite kommentarer. Hur mycket av historien är egentligen sann och hur är filmen jämfört mäe passion of the christ ?
Jag tycker Braveheart är mycket bättre än The Passion. The Passion är en utdragen scen av Jesus lidande som blir på gränsen till splatter film till slut medans Bravehear berättar en bra historia om en av Skottlands hjältar. Braveheart är så mångsidig...
ok. tror nog också att d kan vara så. men det är väl svårt att göra the passion annorlunda kanske, eftersom historien redan står nedskriven i detalj i bibeln. men jag vet inte, har inte sett den ännu, ska se den nästa vecka
Det står knappast i deltalj om Jesu liv. Dessutom skiljer sig ju de fyra evangelierna ganska mycket åt på vissa punkter. Dessutom borde Passion inte visa obetydliga saker om hur Jesus dog, utan mer varför.
Joo, men förklarades inte de sista timmarna väldigt exakt i bibeln? Men en film med bara en enda utdragen dödscen, verkar lite konstigt. Varför inte göra en film om hela hans liv ? Men det är väl kankse för känsligt.
Jo blackpearl, det finns ett gäng olika Jesus-filmer bl.a. Jesus (1979) Jesus of Nazareth (1977) The Greatest Story Ever Told (1965)
Sedan hittade jag den här på Imdb Jesus Christ Vampire Hunter (2001) Tagline: The first testament says "an eye for an eye." - The second testament says "love thy neighbour." - The third testament ... Kicks Ass!!!
Jag tror nog att Jesus Christ Vampire Hunter är den som mest följer hur det verkligen var. Har velat se den en lång tid, men hittar den ingenstans att köpa....
jag har inte sett "Passion of the christ" men jag har sett "Braveheart" typ 500 ggr, och jag tröttnar aldrig på den. Den handlar om en pojke/man som efter sin fars död får bo med sin Farbror och lära sig hur man tar hand om sig själv. Han träffar sedan en vacker flicka och blir kär i första ögonkastet. När sedan hon blir mördad av en engelsman på skotsk mark så vill han inte ha det så här längre, han vill att hela skottland ska vara fritt. __________________________
"In nomine patris, et filii et spiritus sancti"
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!