Vi har genom filmhistorien stött på ett gigantsikt antal minst sagt sylvassa repliker. Skickligt genomarbetade manus där man klämt in vassa repliker där tex en av karaktärerna äger någon annan med någon skarp replik till svar. Repliker som man minns och som får än att småle av beundran. Självklart finns det väldigt, väldigt många av dessa och alla har väll sina egna "du-vart-ägd repliker" från olika rullar men det skulle vara kul att ta upp. Hoppas du förstår vad jag menar ialafall. Jag har själv sett en hel del och jag blir riktigt såld när jag träffar på någon värsting i någon film som får den andra att tappa hakan. Några av mina favoriter är.. A walk to remember: "-If there is this holy lord, why dosent he give you a new sweather? -Well he might be to excited in finding your brain." Pirates of the acrrabien "-Mr Sparrow.. I think youre the worst pirate i ever heard of! -But you have heard of me..." m.m eller jaa, nånting annat men vilka repliker har du lagt på minnet? __________________________ "-Whats wrong? -Everything!" Once upon a time in mexico |
Gunvald: Vad tittar du på? Lilla flickan: Spöket Laban. Gillar du spöket Laban Gunvald: Nej. Sitt du där och titta på spöket laban så går jag upp och spökar för din pappa __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
Nr 1 Farväl Falkenberg: Mamman: Du tror inte du blir deprimerad av allt fett du stoppar i dig? John: Nej de tror jag inte. Jag blir glad av bacon. Nr2 Smala Sussie Pölsa: Väs att du e 16! Polismästarens fru : eh,va, eh, "jag är 16". Pölsa: Prova 14 också. __________________________ //Inzomnia Frank the Tank : "We´re streaking! come on! Everybody´s doing it!" [Inlägget redigerades av inzomnia 2007-02-04 20:56:57] [Inlägget redigerades av inzomnia 2007-02-06 04:15:26] |
Will Turner: This... is going to save Elizabeth? Jack Sparrow: How much do you know about Davey Jones? Will Turner: Not much. Jack Sparrow: Yeah, it's gonna save Elizabeth. |
Haha, Inzo, Pölsa e en störtskön karaktär! *asg* __________________________ "Ska tydligen också ta en kaffe med ett danskt specialfikabröd som heter nåt i stil med Bruenkage, special offer price only for you on the island of Fyn snart... spännande. Tydligen delikatess." |
Inte den vassaste, men såg på RocknRolla då kanske denna skulle passa i denna tråden. One Two: I've got one just like that at home, but with a little boy fishing. Stella: Is that what they call humor where you're from? One Two: Is that what they call art where you're from? __________________________ Some is rich Some is poor That is just the world is. |
"... någon värsting i någon film som får den andra att tappa hakan." Bokstavligen! http://www.youtube.com/watch?v=inTRblYTevk |