Tänkte att det skulle vara rätt kul att diskuttera och höra vad eran version av hur den slutade och allting hängde ihop var, så tar er ledighet till utnyttjing och börja skriva. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
gud nu börjar jag dräggla, Donne Darko är ett måste och jag har inte sett dne ännu ![]() __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
borde det inte vara spoiler varnig, slutet på Donnie Darko kommer väll avslöjas så smånigom i den hr tråden __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
SPOILERVARNING! När jetmotorn lossnar från planet 30 oktober i det primära universumet skapar den ett tangentuniversum och dimper ner i Donnies säng den 2 oktober (i början av filmen). I detta tangentuniversum lotsar Frank Donnie för att rädda universum från undergång, genom en serie märkliga händelseförlopp. På slutet så lyckas Donnie skicka tillbaka jetmotorn (det enda som inte har någon "mening" i tangentuniversumet) till det primära universumet och då ersätts allt med det primära universumet och tiden "nollställs" och Donnie befinner sig åter i sin säng. Känslorna hos personerna vi får se i slutet tyder på att de alla har "minnen" av det parallella universumet. Pedofilen gråter, Frank tar sig för ögat, Cherita är glad o.s.v. Klurig men jävligt bra film. Efter att ni sett originalfilmen rekommenderar jag er att se Director's Cut-versionen som förklarar "The Philosophy of Time Travel" på ett bättre sätt. |
Jävligt tung film. Bra förklarat Goliatbagge. Men det finns fortfarande en del smågrejer man klurar på. Fast jag har gett upp, tycker filmen är suverän trots mindre missförstånd. ![]() __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Donnie Darko är en klurig men ruggigt ballt gjord film, dock är den inte riktigt i min smak rent handlingsmässigt. __________________________ // |
Mycket bra filosofi Goliat.. Känner själv smått scientologiska inslag dock smått defusa. Eftersom ödet är på nogåt sätt förutbestämt, man kan resa igenom 'guds kanal' vilket på något sätt får mig att inbilla mig att det är några som har en oerhörd kontroll över männskilgheten och det finns 'maskhåll' som kan återställa tiden.. Sedan så är ju Donnie även psykist störd, vilket han egentligen inte behöver vara, tänk om Frank är någon slags 'ängel' som fungerar som vägledare till Donnie. Och ingenting verkar eller är en slump eftersom just den boken som läraren läser kommer väk till hands i Donnies handlingar samt att allt annat har en ihopbindelse. Att han just avslöjar en pedofil, hittar råttor i skolan osv. Att Frank är en ängel på något vis eller sätt. För bibeln säger ju ge & ta, vilket dem även gör sedan så tar dem Donnies brud Joanie. Sedan får han en personlig chans att återställa allt eller leva vidare med det dock gör en uppofring och låter Joanie leva samt dem andra 'komma undan'. Kanske något defust tänkande men det känns som många religoner och livsfilosofier blandas ihop till ett och bildar ett stort mysterium. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |