Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Poängsystem?          Poängsystem? 2007-02-21 17:12:23
ronnbackmeisterJR
Registrerad: 2005-12-30
Borde vara ett poängsystem för en aktiv medlems "värvning" av nya medlemmar, ex. legenden ronnbackmeister lär enligt noga beräkningar ha värvat eller tipsat minst 73 personer till Filmpunkten.se. Värd credit för det tkr jag alt. royalties som nåt slags bevis på uppskattning. Vet att sådana system är mycket populära på flertalet "medlemssidor".

Skulle också tro att detta sporrar nutida medlemmar att tala varmt om filmpunkten, såsom det är nu när man tar sig en titt på onlinelistan (90% gäster) så kan inte vara om Filmpunkten ska expandera vilket jag tror är allas vår högsta önskning. Så bli mer som t.ex. ronnbackmeister och öppna ögonen på allmänheten för sidan.

Genom att dela ut poäng för varje värvning en aktiv medlem gör (vilket man gör enkelt genom att ge den tilltänkta färska medlemmen en länk där den aktive medlemmens användarnamn finns, och att den nya medlemmen på så sätt registreras som att ha blivit värvad av en befintlig/aktiv medlem.)

Ett poängsystem med någon slags belöning i slutändan skulle göra att redan aktiva medlemmar går in för att tipsa så många de kan om sidan.

[Inlägget redigerades av ronnbackmeisterJR 2007-02-21 17:17:07]
  2007-02-21 17:24:26
ronnbackmeister
Registrerad: 2005-07-20
skulle sitta fint och tack för det JR

2007-02-21 17:31:36
ronnbackmeisterJR
Registrerad: 2005-12-30
Filmpunkten har ju konstant många online, se onlinelista. Ändå lockar det tydligen inte att bli medlem. Vad beror det på? Jag tror att folk nöjer sig med att läsa recensioner om de filmer de är tillfälligt intresserade av att se. Man kanske skulle begränsa möjligheterna för gäster att komma åt diverse funktioner, även om det inte är speciellt kul att se "endast medlemmar". Jag vet inte, folk lockas helt enkelt inte till gratis medlemsskap på filmpunkten. Sådana problem går ju att ändra på.
  2007-02-21 17:38:03
Registrerad: 2005-02-18
Säg bara hur många ni besudlat så kan vi tacka varandra för det.

2007-02-21 17:43:50
ronnbackmeister
Registrerad: 2005-07-20

2007-02-21 17:46:50
Registrerad: 2005-03-03
Absolut inte, då blir bara filmpunkten ännu mer fjortis befolkad än vad den redan är.

2007-02-21 17:53:01
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
Jag vet inte riktigt.. det kan ju fungera men det låter lite vågat.
Det skulle ju kunna sluta som Carlstrom säger faktiskt

"This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring."

[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-02-21 17:53:24]
[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-02-21 17:54:21]
[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-02-21 17:55:29]
  2007-02-22 13:00:11
Just det Danne.

2007-03-23 21:27:09
Registrerad: 2006-10-14
Please, ej fler fjortisar (läs teenagers) på Filmpunkten - in m lite fler äldre erfarna filmtittare (som vill diskutera seriöst)!

[Inlägget redigerades av 002mateke 2007-03-23 21:28:33]
[Inlägget redigerades av 002mateke 2007-03-23 21:28:54]
  2007-03-24 03:16:58
Registrerad: 2005-02-18
Kommer aldrig att ske mateke.. De är oss övermäktiga.

2007-03-24 14:13:29
Registrerad: 2006-10-14
Ha, ha... du e ju rätt rolig, Lepre.

Men... e inte du en av dem (de där teenagers)?
Isf håller jag med er, ni är oss övermäktiga.

2007-03-24 18:16:23
Registrerad: 2004-04-04
Vilket betyder att vi yngre inte kan diskutera seriöst? Du har liksom inte fattat att de flesta är oseriösa för att det inte finns nåt seriöst att diskutera?

Sedan är du ingen jättebra förebild med tanke på hur du stavar. Man tror inte direkt att du är +30....

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-03-24 18:18:13]
  2007-03-24 18:57:56
Registrerad: 2005-03-03
Spelar väl mindre roll hur man stavar. Det viktigaste är väl innerbörden av ens syfte i forumet. Skriver på för 002mateke om lite mer seriositet på filmpunkten. Åldern spelar nädvändigtvis ingen roll utan vad man väljer att skriva och 90% av filmpunkten väljer att flamsa i varenda tråd eller icke deltaga i "djupare" trådar.

[Inlägget redigerades av carlstrom 2007-03-24 18:58:18]
  2007-03-24 19:12:11
Registrerad: 2004-04-04
carlstrom: Förvisso spelar det mindre roll hur man stavar, men det ser ändå mer proffsigt och seriöst ut att inte ha en massa förkortningar och dylikt. Överhuvudtaget tar man folk på större allvar om de stavar och uttrycker sig bra. Eller du tycker inte det stämmer?

Men visst, det är inte lika viktigt, å andra sidan, ska man snacka seriöshet så spelar det faktiskt roll.

90% må välja att bara flamsa runt. Men det finns även de medlemmar som flamsar för att det inte finns några direkt djupare trådar, som dessutom är intressanta nog att svara på i forumet.

2007-03-25 08:12:44
Registrerad: 2006-10-14
Shadowfax, säg exakt var jag stavar fel nånstans så lovar jag att rätta till det såvida det verkligen är FELstavat & inte förkortat!

Lycka till! Du kommer inte hitta knappt ngt ställe. Jag är lärare (d e sant - he, he - vilken makt jag har). Förkortningar e viktigt i snabb och effektiv kommunikation och har absolut ingenting alls med seriositet att göra.

Blir förvånad över din reaktion m tanke på din ålder - den tillhör den unga I-net/SMS/Chat-generationen. På samtliga områden har d utvecklats särskilda förkortade varianter av språk, som du säkert väl vet.

Även smileys är också bl a förkortningar. Ta t ex smileysen "Stort flin". Den skrivs , dvs kolon + lilla e = 2 tecken, isf d andra sättet att skriva: * flinar stort * = 16 tecken.
Kanske värt att tänka på?!

OBS: Viktigast av allt, Shadowfax, är att bara för att Du personligen inte anser det finnas "några direkt djupare trådar" i Forumet, betyder inte det att andra tycker likadant utan tvärtom kanske (jag t ex). Dessutom behöver man ju EJ flamsa runt bara av det skälet i sig som du nämner - det vore ju att förstöra för andra & är tom. rätt barnsligt (handen på hjärtat, eller hur?).

(NB. Att bevara sitt barnasinne är inte alls samma sak som att agera barnsligt!)

PS. Folk brukar faktiskt gissa att jag är 25-27 år ung och inte 30+! Måste väl vara idrottsläraren i mig... Med tanke på hur Du kommunicerar, verkar du vara precis den ålder du är eller tom. yngre. Inget ont menat.

PPS. Att vara förebild strävar jag inte att vara varje sekund av mitt vakna liv, framförallt inte alltid när jag kopplar bort min yrkesroll på fritiden. NU när jag skriver detta i skrivandets stund e det min fritid, dvs jag e ledig. Det finns flera skäl till detta (bl a att jag inte har energi t d) och dessa måste du respektera oavsett dina eventuella önskemål om ett utopiskt samhälle där alla går omkring och är förebilder exakt hela tiden.

PPPS. Du stavar själv fel här närmast ovan. Att skriva Carlstrom: (kolon) och sedan text, betyder och tolkas alltsom oftast som om det är en replik, i detta fall alltså som om Carlstrom skulle säga d du i själva verket säger! Bara en liten detalj, men bry dig inte om den, du (d finns viktigare saker i livet)!

PPPPS. Är det förebildligt att "flamsa runt" i Forumet över huvud taget? Nej, d tycker Jag då verkligen inte, och iom detta avslutar jag denna diskussion som annars skulle kunna hålla på i en evighet förmodligen bara av de anledningar att vi alla är olika samt att vi båda kanske är envisa.

Peace!
CUB4UCMe

[Inlägget redigerades av 002mateke 2007-03-25 08:36:24]
  2007-03-25 10:46:34
Registrerad: 2005-03-03
Shadowfax, det finns definitivt potential på djupare trådar. Men dessvärre så har dem flesta den inställningen du har och väljer att bidra med ett oseriöst svar i den tråden och det hela mynnar ut i någon slags tråkig och ytlig diskussion om vilken kroppshydda någon besitter etc etc. Tycker personligen det är mycket mer intressant att diskutera filmer som rör ämnet i tråden och skippa off-topic skiten.

Sedan angående stavningen så tar man en person som stavar bättre mer seriöst, givetvis. Men innerbörden i inlägget är dock viktigare.

[Inlägget redigerades av carlstrom 2007-03-25 10:47:03]
[Inlägget redigerades av carlstrom 2007-03-25 10:48:41]
  2007-03-25 12:15:06
Registrerad: 2004-04-04
Jag lägger upp ett svar när jag har en fungerande dator att skriva på.

Men, jag tycker i regel ni har rätt. Var snälla och ursäkta mitt humör och uppstudsighet.

2007-03-26 17:03:46
Registrerad: 2005-02-18
Ja Shadowfax, där var du väldigt aggro, bara sådär liksom bara typ.

Jag har alltid tyckt att fjortisar inte placeras i en speciell ålder, visserligen finner vi de flesta inom åldersgruppen 12-17 (hoppade över mitt år) och titeln de fått beror inte på flamsighet. Jag skulle snarare säga konstant yrsel, verbalt handikapp och vilsenhet i livet. Ni vet det där springa-runt-i-en-park-och-supa-skallen-av-sig-och-knulla-i-buskarna-för-det-är-sånt-normala-människor-gör. Sen tror jag faktiskt att fjortisarna är väl medvetna om att de är fjortisar och att de kan sluta vara det när som helst. Men oj, där sprack ju min teori eftersom många aldrig slutar vara fjortisar.

Nu ska jag ta mej 17 öl - tiggda utanför systemet - och ett skjut i hagen.

2007-03-28 11:52:31
Registrerad: 2004-04-04
Lepre: Det tål att funderas över att jag faktiskt är tjej och varför jag var så aggressiv bara sådär just vid det tillfället. Kommer du på några bra svar tror du?

Och eh ja... hur seriös var du med ditt inlägg egentligen? Bör man säga att fjortisar inte är medveten om att de är en fjortis förrän de inte är en fjortis längre? Kolla bara på alla 40 åriga tanter som ÄR fjortisar. Antagligen inte så många, men det fanns en å annan i 'Outsiders'. Verkligen sexigt. Fördelen med fjortisar är att man kan betrakta dem i timtal och ändå vara road.

2007-03-28 23:58:41
Registrerad: 2006-10-14
Lepre, du är ju komiker (jag har antytt det förr).
Jag *garvade rätt högt framför datorn för mig själv* vid läsning av din teori. Underhållningsmässigt är den så gott som klockren. Ha, ha!

002mateke (AKA. Mastodontfilmsmats - the real one)
[Inlägget redigerades av 002mateke 2007-03-30 00:40:10]
  2007-03-29 00:52:16
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Äh, ni är bara avundsjuka för att fjortisarna har så jävla mycket roligare än vad ni har det..