Har ni några tips på bra japanska filmer? Det behöver inte vara skräckfilmer, bara helt vanliga japanska filmer. __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
Akira Kurosawa: * De sju samurajerna * Demonernas port * Ran (inga personliga favoriter men många gillar hans filmer) Hayao Miazaki: * Spirited Away * Princess Mononoke (fantasifullt så det förslår) Övriga: * Battle Royale |
Snart kommer Carlstrom __________________________ // |
Snart kommer modv0074 __________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg |
Black Lizard Barnen som inte fanns Battle Royale Blackmail Is My Life Azumi Crying Freeman The Aviator Alla monster skall förstöras De sju samurajerna De gröna monstren Demonernas port Densha Otoko Dragon Head Mokuyo Kumikyoku Godzilla's Revenge Gropen The Grudge Kikujiros sommar Ringu Yojimbo - Livvakten Zatoichi Vägvisaren Väntan på syndafloden Shall We Dance? Shinobi: Heart Under Blade Smoke Suicide Club Survive Style The Crying Game Nu får carlstrom fortsätta. __________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg [Inlägget redigerades av modv0074 2007-03-01 15:24:38] |
har inte alls sett mycket japanskt. Men dom har ju en förbannat skön atmosfär __________________________ "This is Gina, she is my sister. She is the number 1 prostitute in all kazakstan! And thats my wife..she is booring." |
Har du verkligen sett alla de där filmerna modv? __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Lepre tror du det själv eller? Jag trodde att vi alla vid det här laget hade förstått att nyckeln till Modvs listor var google __________________________ // |
Det finns en japansk-manga musikfilm på ww.leekspin.com som är jätterolig OBS: om ni vill se den måste jag varna att den kan hålla på i evigheter, och om den gör det så är det inget fel på er dator utan det ska vara så.. __________________________ I rather follw the dog, i think he's up to something.. [Inlägget redigerades av Hanes 2007-03-01 19:23:24] |
Lepre: Jag har inte sett nån av de filmerna i den där listan. __________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg |
Varför då tipsa om filmer man inte sett, de kan ju vara total dynga. Tipsa om de ni sett så man åtminstone blir intresserad. Säger modv att Grudge var jättebra så kanske jag ser den, säger Goliatbagge att Spirited Away var sisådär så ser jag den kanske. Annars blir det inte intressant om man bara flummar fram en massa filmer man själv aldrig hört talas om. Tipsa de filmer ni sett är ni snälla. __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Lepre blev allt avunsjuk nu! Haha. Såja, såja, Lepre. Va inte ledsen nu. Du kan få en manlig klapp på axeln. Såja, såja. Känns det bättre nu?__________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg [Inlägget redigerades av modv0074 2007-03-01 21:01:32] |
Inlägg borttaget. Försök hålla er on-topic nu... |
KatrinaL: Är du ute efter någon speciell film på japanska? Ska det öht vara en film? Hmm, vet ej om det är nödvändigt, men hälften av de filmerna modv tipsade om är sevärda. Men om ni tvunget vill veta vilka får ni nämna det. (Förresten Goliat, det var trevligt att se dig som moderator!) __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-03-01 21:24:42] |
shadowfax: Ja, det ska vara en film. Jag söker inte efter någon speciell film. Bara den är japansk. Tack för tipsen. __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
The Grudge 1 och 2 är riktigt bra. __________________________ "-Are you spending time with your familly? -Yes,of cousre I am Godfather. -Good...thats good, because a man who dosent spend time with his familly ,can never be callin himself a man." -Marlon Brando /Gudfadern |
Du kanske skulle ta och betygsätta samtliga då, om de nu är så bra __________________________ // |
Haha, gillar japanksa filmer ja .. kan tipsa om ett par personliga favoriter.Utan rangordning: Sagor om en blek mystisk måne efter regnet Yojimbo - livakten Blodets tron Demonernas port Ran De sju samurajerna Föräldrarna Princess Mononoke Eldflugornas grav Min granne tottoro Kikis delivery service Laputa castle in the sky Akira Sonatine Hana-bi Battle royal Lone Wolf & Cub (alla filmer) Yakuzan papers (alla filmer) mfl.. ta och se igenom dessa regissörer. Mizoguchi Ozu Kurosawa Miyazaki Fukasaku Om du söker moderna filmer så kan jag rekomendera Syd-korea som är hetare än Japan i nu läget, tycker jag personligen. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' [Inlägget redigerades av carlstrom 2007-03-02 17:48:02] |
Versus The blue light Vampire Hunter D (2000) Ichi the Killer Zatoichi Kikujiro no natsu Kids Return Tora! Tora! Tora! |
Tre bra filmer ingen nämnt: Sent om våren Early Summer Ålen |
Kikujiro no natsu verkar ju vara riktigt bra. Den där lilla killen är ju för söt. __________________________ Jonny Kennedy: Tänk att så många människor fortfarande är rädda för döden. De vägrar tala om den, trots att det är en del av livet. Varför inte istället organisera den som vi gör med en födelsedag eller annat firande? |
Revolvern av Kurosawa kan jag rekomendera, den blir ganska tråkig efter ett tag. __________________________ Mr Hitchcock, what makes a great film?” And Alfred Hitchcock said: “To make a great film you need three things — the script, the script and the script |
Är det därför du rekommenderar den....? __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. |
Det lät lite konstigt, Timoti. __________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg [Inlägget redigerades av modv0074 2007-03-04 20:35:48] |
Det var min egna åsikt om den filmen. __________________________ Mr Hitchcock, what makes a great film?” And Alfred Hitchcock said: “To make a great film you need three things — the script, the script and the script |
Men det lät konstigt det du skrev. Det verkade som du rekommenderade filmen för att den är tråkig och det gör du väl inte? __________________________ http://www.zombiejuice.com/zgamz/graphics/re1dc-f-2.jpg |