Hej! Jag var på bio ikväll på en SF-biograf och noterade att i princip all reklam som visades var barnreklam. Legosoldater, kinderägg och turtlesfigurer varvades med Coca Cola och Ford. Såvitt jag vet är det olagligt att visa reklam riktad till barn under 12 år, såvida det inte kringås genom att det sänds från andra stater än Sverige. Och om jag inte minns fel satt jag i samma byggnad som biografprojektorn. ![]() Tänkte ringa till SF och kolla upp det, men vill ha lite mer kött på benen. Har några av er upplevt detta tidigare? Vet ni om det är olagligt? PS. Med tanke på barnreklam bör jag för mitt eget ryktes skull kanske tillägga att det var nya Mr. Bean-filmen jag såg - och inte Lilla spöket Laban. ![]() __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |
Jag såg reklam riktad emot barn när jag såg TMNT. >Tänkte inte så mycket på det då men nu nä du säger det så... när du kollat upp det publicera du det då på sidan? __________________________ //Madeleine |
madeleine_g: Ja, det gör jag! __________________________ Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, redaktör Filmpunkten |
Reklam borde vara förbjuden i alla dess former. Oavsett målgrupp. __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
Hehe, det har du rätt i Duskbringer ![]() __________________________ "Love is pain. Love is a bullet in the head" |
Det är olagligt. Kan jag säga med 80 % säkerhet. Ska lägga märke till reklamen nästa gång jag är på bio kristoffer! __________________________ There's always both good and bad sides of everything. [Inlägget redigerades av Sofia92 2007-08-05 22:31:40] |