Skulle vara intressant med tips/åsikter om bra kortfilmare samt bra korfilmer. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Tre bra skapare av kortfilm Maya Deren Luis Buñuel (även långfilm) Charles Chaplin (även långfilm) Bra kortfilmer att se närmare på: Den andalusiska hunden (bästa kortfilmen jag sett) Meshes of the afternoon (näst bästa) __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Förutom de carlstrom redan nämnt så skulle jag vilja tillägga Buster Keatons kortfilmer som han regisserat. De är ganska underhållande. Godards kortfilmer är också kul. Annars är min absoluta favoritkortfilm La Jetée av Chris Marker. Förövrigt tycker jag självklart att kortfilmer borde vara tillåtna på den här sidan. |
Buñuels och Dalís "Den andalusiska hunden" har gjort starkast intryck på mig. Ja, kortfilmer är "mer film" än serier. __________________________ Detta är inte vad jag tycker, det är så. |
Vincent av Tim Burton var mycket bra. __________________________ Punsh crunsh. |
"Den Andalusiska Hunden" är jag inget stort fan av, även om jag uppskattar Bunuel mycket.. Däremot kan jag rekommendera "Paris Je'taime" som är en samling av kortfilmer om kärlek, en alldeles fantastisk film, som bör ses.. Man får också se en massa bra kortfilmer på olika filmfestivaler.. |
Håller med hilts, vincent ![]() |
håller med att Tim Burtons "Vincent" ownar alla kortfilmer __________________________ //Angelus - An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Fanny Forza Associazione Calcio Milan Forza Rossoneri Forza Detroit Red Wings Forza Frölunda Indians R.I.P Micke Dubois |
Förstår inte riktigt alla hyllningsrop över Vincent. Visst det är en underhållande kortfilm men dess hype överstiger dess kvalité. Visst är det kul referenser till Vincent Price filmer, men det är ju liksom roligare att just se på Price filmer. |
Ni som gillar Roger Rabbit och tycker det är synd att det inte finns mer av dom. Ni har fel. Kolla på bonusmaterialet till Roger Rabbit på DVD. Där finns tre kortfilmer med dom! Jessica Rabbit dyker upp litegrann i varje kortfilm! gggrrrrrr |
The_Shaolin: Det låter ju underbart! Jag tycker att Roger Rabbit är guld. Önskar dock att det skulle göras mycket mer med honom. Kortfilmerna ska dock kollas in. Tack för tipset! |
Leranimation kan kanske också räknas till kortfilmer eller? Isåfall är mina favoriter Wallace o Gromit från Aardman Animation Studios. De har gjort 3 kortfilmer med dessa karaktärer innan "Flykten från Hönsgården" kom. __________________________ //Inzomnia Dammtussarna under din säng är änglarnas tofflor. http://www.youtube.com/watch?v=S4kBr5WWiBM |