Norman Osborn framställs redan från början som en i mina ögon rätt arrogant person. Sedan använder han sig själv som försökskanin och allting går åt helvete. Frågan är hur mycket hans personlighet förändras - hur mycket av The Goblin fanns inom honom från början? Genomgick han en total personlighetsförändring eller tog The Goblin tillvara på något som han hade inom sig från början? __________________________
"Congratulations. Between one and ten on the pervertic scale, you just hit a 73."
Nu måste man ju skilja på Norman Osborn och hans son Harry Osborn. Det verkar som modv0074 tror att Norman är Harry, men Sophie menar alltså papa Osborn.
Jag tror att Norman som faktiskt var arrogant från början blev galen av ångorna i hans experiment och att det gjorde honom ond och elak bara. Han var ju faktiskt inte rent ond som Norman Osborn medan han blev det som Green Goblin.
Jag tolkade experimentet med prestationsförstärkarna som att Norman Osborn förstärkte något i sin personlighet. I den otroligt snygga scenen med spegeln talar han med sin mörkare del - det är som om experimentet har splittrat hans psyke och framkallat två personligheter som från början var en och samma, nästan som dissociativ personlighetsstörning. Där berättar Normans spegelbild om hur och varför han skapades - för att uppfylla hans innersta önskan: makt. Därför sluter jag mig till att under "rätt" omständigheter kan vi alla bli som Norman - utnyttja andra människor för att få det vi önskar oss mest av allt. Bara ordet "prestationsförstärkare" ger mig känslan av att Norman hade en sådan personlighet och att experimentet helt enkelt väckte den till liv. Han var inte ond, men han var som besatt av tanken på framgång och fullföljde sitt experiment då en vanligt funtad människa skulle ha sagt stopp. __________________________
Ja, det märktes att han trånade efter makten den där Norman, speciellt ville han kunna bestämma över sina experiment själv och inte vara beroende på utomstående finansiärer. Men testa experimentet på sig själv var en ganska dum idé som slog mot honom själv till slut.
Sätt ditt betyg på :Tack, du har nu betygsatt filmen!