Forum » Film » Skådespelare/regissörer » Humphrey Bogart, talanglös?          Humphrey Bogart, talanglös? 2007-05-09 20:45:34
Andree
Registrerad: 2006-02-16
Jag hör så många som säger att de tycker att Humphrey Bogart är en talanglös skådespelare med endast lite tur, är det något som majoriteten på den här sidan också tycker?

Och när jag ändå håller på, vilken är eran favoritfilm med Bogie?

Jag avgudar själv Humphrey Bogart och min personliga favorit är "Riddarfalken från Malta".

Måste för övrigt säga att det här verkar vara en skitschysst sida och jag hoppas kunna delta i lite roliga diskussioner i framtiden!
  2007-05-09 21:00:35
kalles
Registrerad: 2006-02-09
Humprhrey är fantastisk, han är otroligt cool och känns alltid så avslappnad i sina roller, visst känns "Sam Spade" lite som en paradroll och är en odödlig deckarklassiker, men hans uppvisning i stil och charm som "Rick" i Casablanca är ändå den jag rankar högst..

Förresten sägs "Rick Blaine" ha varit en inspirationskälla när Ian Fleming skräddarsydde karaktären James Bond..
  2007-05-10 05:10:26
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Han ser ju otroligt tråkig ut då man ser bilder av honom.. men på film är det nåt helt annat. Då har han utstrålning.

The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done.

Rocky Balboa
  2007-05-10 17:38:58
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
En riktig karlakarl som visste hur man tog hand om flickorna.!.

Detta är inte vad jag tycker, det är så.
  2007-05-10 21:38:13
Miss Ljung
Registrerad: 2004-12-18
Har aldrig hört någon som inte tycker om honom faktiskt.

Jag tycker han är en bra skådespelare & mina favoriter är 'Riddarfalken från Malta' och 'Sabrina'.
  2007-05-12 16:00:50
Hilts
Registrerad: 2006-12-28
Han var en otrolig skådis som gjorde många oförglömliga roller. Som till exempel skepparen Charlie Allnut i Afrikas Drottning. Jäkligt tragiskt att han dog alldeles för tidigt.

Punsh crunsh.
[Inlägget redigerades av Hilts 2007-05-12 16:01:04]
  2007-05-12 16:01:26
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
ToxicAvenger: Ja, fast lite mild kanske.

"Love is pain. Love is a bullet in the head."
  2007-07-13 12:52:17
Sophie
Registrerad: 2005-05-22
Nu har jag bara sett två av hans filmer - Afrikas Drottning och Casablanca - men jag håller verkligen inte med om att han är en dålig skådespelare. Han gjorde de flesta av sina filmer på 40- och 50-talen, och jämför man den tidens skådespel med nutida så finns det ju en betydlig skillnad. Den tidens skådespelare var ju mer vana vid att agera på scen och spelade därför gärna över på ett sätt som inte behövs inom film för att nå ut till publiken. Skulle tro att många rynkar på näsan för det, men det betyder ju inte att han var dålig. Ser man en drös filmer från den tiden vänjer man sig snabbt.

"Rektorer kan."
-Tomas Ekholm
  2007-07-13 14:20:19
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Absolut inte talanglös och jag säger som Miss Ljung, har aldrig heller hört det innan (att han är talanglös dvs).

Personligen tycker ja han var en otroligt bra och viktig skådespelare som verkligen spelade stor roll i film-noir genren.

'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.'