Forum » Film » Filmanalys, speciell film » Harry Potter och Fenixorden   Till filmen »        Den sämsta filmen i serien! 2007-07-23 00:05:07
robinh
Registrerad: 2007-06-08
det har varit en skam att titta på filmen. den var så fattig i händelserna imot boken.
[Rubriken ändrades av forummoderator wildpalm 2007-07-25 21:34:17]
  2007-07-23 13:20:05
madeleine_g
Registrerad: 2005-01-18
Vatt själv lite besviken på men det är ändå inte så att jag tycker den är sämst av dem alla. Den sämsta tycker ja e hemligheternas kammare..

//Madeleine
  2007-07-25 19:48:58
Hemligheternas Kammare... !?
Det är inte den sämsta Harry Potter filmen...

Men denna nya Harry Potter filmen var rätt så kass för dom hade missat att ta med så mycket som fanns i boken...

2007-07-25 21:28:12
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Det händer alltid. Man missar alltid grejer. Hur ska man kunna få med allt? En del folk tycker att de och de händelserna är viktiga, medan andra tycker nåt annat. Det går inte att tillfredsställa alla. Man måste helt enkelt ta bort och göra ändringar.

Tro nu inte att jag tycker filmen var bra. Jag kommenterade bara Simons sista mening.

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:
when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing.
  2007-07-25 23:22:01
Registrerad: 2007-07-24
Jo men TEX när dom attackerade Hagrid i boken... Det hade jag tyckt dom hade kunnat ta med i filmen åtminstånde för det tycker jag är viktigt men jaja...

2007-07-26 18:29:15
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Ja, men det är ju det jag säger. De kan inte ta me allt som folk tycker är viktigt. Jag tyckte inte Hagrids flykt var så viktig själv.

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:
  2007-07-26 22:24:42
Nehe ok... Jag fattar

2007-07-26 22:28:35
madeleine_g
Registrerad: 2005-01-18
Ja tycker att dem tog bort alldeles för mycket av det som inne på ministeriet.

//Madeleine
  2007-07-26 23:38:10
Registrerad: 2007-07-24
Jo det också men strunt samma filmen är ju redan gjord...

2007-07-27 22:12:24
Cruel_Intentions
Registrerad: 2005-07-21
Tack o lov! Jag satt å läste lite kommentarer på olika sajter om hp 5 och alla verkade tycka att det var den bästa filmen någonsin.. men perosnligen kände jag mig lite tom efter jag sätt den 5e filmen.. jag brukar alltid bli så omtumlad av all spänning och vackra scener man tidigare sätt i harry potter filmerna.. men denna film var mörk rakt igenom och jag vet inte "magin" fanns inte där som innan. Den var lixom inte lika charmig längre. Vist är det än bra film (en 3a) men inte för att vara harry potter.. (dock är harry potter filmerna en besvikelse i sig allihoppa jämfört med böckerna men det är en annan femma)

I'll be back
  2007-07-30 20:51:11
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
Med tanke på att boken är på 1000 sidor tycker jag det som många andra tycker att det är en skam.Bara föreställ dig hur mycket de har missat från boken.Filmerna blir bara sämre och sämre.Men ändå är de inte värdelösa.

My name is tony montana
  2007-08-07 14:33:31
Anspråkslös
Registrerad: 2006-11-10
Filmen är precis som boken en transportsträcka. En förmörkning men likväl en parantes. Det är den enda boken som jag känner att man skulle kunnat hoppa över. Sirius dör och Harry får smaka lite asiatisk tunga.
  2007-08-07 20:16:58
Ana-Ana
Registrerad: 2006-04-10
Excuse me?
En transsportsträcka?
Oh now, det är mer en så.
Man får ju veta om Fenixorden, som är viktig för de kommande filmerna/böckerna, utan att ha fått veta den så hade ju harry potter gått åt pipan, och kom inte och säg att det skulle klämts in i 4:an eller nå värre.
Voldemort uppstod ju i 4:an, hur tror ni de påverkar 5_an?
Voldermort kan ta sig in i Harry och kontrolera honom?
Vad har vi mer, AH, proffetian, den kan man KNAPPAST kalla onödig, den är avgörande för hela slutet av HarryPotter serien ju.
Dumbledore är borta, varför tror ni det? Svar i 6:an, viktigt.
EN viktig sak som inte finns med i filmen, om Sirius bror.
Nu kan jag dessvärre inte säga varför han är viktig för då avslöjar jag på tok för mkt, vilket är taskigt.
Snapes minne är också betydande för kommande böcker, eller ja, alla har ju kommit ut.
Pro. Umbridge, viktig, Krake, viktig, Graup, viktig, ja allt som näms och är med i den här boken/filmen är viktigt.
Säg vad ni vill, men om den här boken inte hade funnits, hade det inte blivit någon 6:a och 7:a, det måste ni själv fatta.
Personligen tyckte jag den var den bsta i serien, förutom 7e boken då som är mirakalös...
Men vsist, smaken är som baken.
Men jag tycker inte den är någon transportsträcka.

Angående filmen, så var den lite sådär.
Ibland tyckte jag han hade med allt, men sen när jag läste om den igen, upptäckte jag att han absolut inte hade med allt.
Jag menar, hur mkt hade det gjort om dom hade med när dom åkte till tex Sankt Mungus sjukhus och fick träffas Nevilles föräldrar och veta den historien, när dom träffade Gyllenroy Lockman, och Snapes och Sirius lilla bråk?
Hade inte gjort någonting alls, hade bara gjort filmen bättre.

"Det som skulle ske, det skulle ske" Ur harry Potter 4 av Hagrid.
Ha alltid det i åtanke.
[Inlägget redigerades av Ana-Ana 2007-08-07 20:18:15]
[Inlägget redigerades av Ana-Ana 2007-08-07 20:20:58]
  2007-08-07 21:25:50
filmernas härskare
Registrerad: 2006-03-25
Den fjärde kommer alltid att förbli den absolut sämsta någonsin. That's it.

2007-08-08 10:13:25
Anspråkslös
Registrerad: 2006-11-10
Allt det du räknar upp Ana-Ana kunde med lätthet beskrivits på hundra sidor. Istället är det en lång utdragen fjantkamp mellan Umbridge och Hogwarts som är fullkomligt urlöjlig när man sätter den i proportion till vad som förssigår utanför hogwarts domäner.
De karaktärer du nämner, Umbridge, Graup och Krake är själva kärnan av utfyllnadskaraktärer. Det de tre karaktärerna bidrar med i filmen och i nästkommande böcker är av ytterst obetydlig karaktär. Att Dumbledore är borta är också någonting som är en extrem parantes och som inte behövts introduceras förrän i sista filmen. Det enda jag anser för handlingen framåt är profetian och Sirius död, men att avverka en hel film/bok åt det är vad jag kallar en transportsträcka utan dess like
  2007-08-09 18:10:36
Sofia92
Sirius dör...???

There's always both good and bad sides of everything.