Forum » Film » Filmanalys, speciell film » Vänner för livet   Till filmen »        bortskymd 2007-07-26 14:09:04
Registrerad: 2006-04-01
Är det bara jag eller skulle Reign over me fått mer uppmärksamhet. Den fanns aktuell på bion alldeles för kort tid , har den kommit ut på dvd än?

Endast två recensioner..
Jag ska då beslagta den på dvd.
__________________________

"Never let her out of your  sight.
Never let your guard down. Never fall in love"

[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-07-26 14:10:08]
[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-07-26 14:11:20]
  2007-07-26 15:08:54
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Varför had du då inte recenserat den? =()
__________________________

Detta är inte vad jag tycker, det är så.
  2007-07-26 17:49:02
Registrerad: 2006-04-01
Därför att jag int har sett den Toxic, men det verkar uppenbarligen vara en film att slänga ett öga på eftersom ett flertal av mina polare ständigt bertättar om hur bra den är.
__________________________

"Never let her out of your  sight.
Never let your guard down. Never fall in love"

2007-08-15 23:51:55
Sophie
Registrerad: 2005-05-22
Jag måste hålla med Dan. Skandalöst ouppmärksammad film och något av det bästa jag sett på bio på länge. Måste också införskaffa den så fort den släpps i oktober.
__________________________

"I have no idea to this day what those two Italian ladies were singing about. Truth is, I don't want to know. Some things are best left unsaid. I'd like to think they were singing about something so beautiful, it can't be expressed in words, and makes your heart ache because of it. I tell you, those voices soared higher and farther than anybody in a gray place dares to dream. It was like some beautiful bird flapped into our drab little cage and made those walls dissolve away, and for the briefest of moments, every last man in Shawshank felt free."
  2007-08-16 01:35:49
Registrerad: 2005-03-03
Du är verkligen enormt bra på anta saker Dan. Kanske bättre att uttala sig om något man sett och därmed har kunskap om? Likadant med den nya Ed Gein filmen du såga fast än du inte sett den?

2007-08-16 09:01:55
Registrerad: 2006-04-01
Jag ANTAR att det ärligt nog ligger sanning i detta carlstrom.
jag kan hålla med om att jag aldrig skulle ha tagit upp Ed Geins film, det var en flummig teori.
Dock är jag omsorgsfull när jag gör trådar, och den här gången blinkar jag inte.
__________________________

28% av fillmerna jag hittls recenserat ligger hos skräckgenren gott folk.. dags att se över sina oroväckande vanor tror jag.

2007-08-16 11:24:15
Registrerad: 2005-03-03
Hehe, okej. Om du inte sett den skulle du antagligen kunnat fråga om den var värd att få uppmärksamhet, istället för att säga att det är konstigt att den ej fått det.

2007-08-16 12:51:16
Registrerad: 2006-04-01
Kanske det ja, men om vi bortser från den förra gången så borde jag få chansen att anta en gång.

2007-08-17 13:17:59
Registrerad: 2006-03-25
Vadå "anta"? Fuck "anta", I say. Banana-boy har rätt, vad har det egentligen blivit av med filmen? Grymt omtalad, men grymt bortglömd. Måste se, för fan.
  2007-08-17 18:45:27
Registrerad: 2006-04-01
Ohlala, här intorduceras vi till en ny sorts ordsamling Härskaren.  Så skare se ut,

[Inlägget redigerades av Dan banan 2007-08-17 18:45:38]
  2007-08-17 21:42:57
Registrerad: 2005-03-03
Definera "Grymt omtalad, men grymt bortglömd".. talas mycket om den men..?

2007-08-18 17:09:54
Registrerad: 2006-04-01
Jag vet inte om vi ska debattera i frågan, folk behöver ju bara hålla med eller inte..

2007-08-18 17:17:49
Registrerad: 2005-03-03
Men det är väl därför man skapar trådar (oftast) för att skapa debatt eller någon slags diskussion. Det enda jag sa var att jag tycker det är konstigt att folk uttalar sig om filmer dem inte sett, eftersom dem inte har någon kunskap rent subjektivt. Om man ändå gör det borde man väl göra det från ett perspektiv där uppträder undrande istället för vetande?

2007-08-18 17:21:22
Registrerad: 2005-02-18
Den var inte så speciell. Ha inga höga förväntningar.
__________________________

Tell Drama he's on the top of my list of things to do today, along with inserting needles in my cock!
  2007-08-18 18:24:42
Registrerad: 2006-03-25
"Definera 'Grymt omtalad, men grymt bortglömd'.. talas mycket om den men..?"

Bland annat hos mina kompisar och annat folk jag känner. De talar om hur bra den är (och att Shadow of the Colossus är med är fan grymt, bästa PS2-spelet ever) och att jag måste se den. Självklart har suget ökat, men fan den aldrig på bio. Aldrig hittat något DVD realese-datum heller.

There you go, carlyboy.
  2007-08-18 18:28:44
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
filmernas härskare: DVD-releasen är den 3 oktober 2007 enligt MovieZine.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-08-18 21:26:37]
  2007-08-18 18:48:29

2007-08-18 21:00:54
Registrerad: 2006-03-25
"DVD-releasen är den 3 oktober 2007."

Hört en hel del realese-rykten, hoppas det är den här.

"Filmernas Härskare: Det är synd att det spelet aldrig kom till Pc, eller någon annat tv-spel heller."

Äger du ingen Playstation 2? Poor thing...
  2007-08-18 22:08:09

2007-08-19 10:24:15
Registrerad: 2006-04-01
carlstrom: När ingen tagit upp saken så får det väll bli en person med mindre egenskaper om filmen. Alt jag ber om är en fastställing av teorin, eller en motsägelse.

2007-08-19 13:10:12
Registrerad: 2005-03-03
Då är den ju fortfarande inte bortglömd bara att SF är snåla med sitt utbud. Likadant med Inland Empire, kommer inte på bio men absolut inte bortglömd för det. Det jag syftade med att "anta" som du reagerade så starkt emot av någon anledning var att om man nu skall anta kan man ställa allt i frågande mening istället för vetande mening, då kan man ju recensera filmerna innan för man går på sina fördomar?

Tyvärr kom jag inte på ett förlöjligande smeknamn så det hela kan låta mer ironiskt som slutkläm.

[Inlägget redigerades av carlstrom 2007-08-19 13:11:01]
  2007-08-19 14:44:54
Registrerad: 2006-03-25
"Nej, jag håller fast vid Gamecube. Tänker inte göra som jag faktiskt gjorde med Gamecube - skaffa det för Resident Evil's skull. Alltså köpa en hel basenhet (Playstation 2) för Shadow Of Colossus's skull.. Näähe. Men, även om jag inte spelet det, så tycker jag det är bland de mest originella och intressanta spelen någonsin. Jag hade ju en förfrågan förut om ett spel (här på filmpunkten), kommer inte ihåg vad det hette (Keo typ) och de är samma företag bakom Shadow Of Colossus). De enda spelutvecklarna inom tv-spel som gjort något originellt."

Inte alls den enda spelföretaget som gör något originellt.

Du behöver egentligen inte köpa det för endast Shadow of the Colossus skull - Ico (kan det vara "Keo" du pratar om?) är spelutvecklarnas andra mästerliga spel. Har båda för tillfället och jag har njutit av varje enstaka liten sekund. Dramatiska, känsloladdade spel som kom att vara de absolut bästa spelminnena någonsin.

Jag brukar inte gråta... men när jag spelade slutet av Shadow of the Colossus... Fy fan, jag kunde inte hålla mig. Det är det starkaste jag någonsin har upplevt. Det slår vilket spel, och vilken film (ganska filmisk spelupplevelse om du frågar mig), som helst.

En episk historia om en svårslagen kärlek, ett oförglömmigt spel som kommer att förgylla spelhistorien.

Detsamma gäller Ico - en fantastisk historia om en ny vänskap mellan en pojke med horn och en bländande vacker flicka, som behöver varandra genom äventyret.

Även det ett spel som inte är att missa. Samma skapare av Shadow.

Dessutom har du exklusiva spel såsom:

- Singstar: Dödsrolig partyspel

- Guitar Hero: Ännu roligare partyspel, denna gång med gitarr-lir

- Fahreinheit: filmisk övernaturlig mord-thriller

- Silent Hill-serien: Läskigt, läskigare, läskigast, Silent Hill.

- Killzone: Underskattad actionepos, där du ska befria planeten från nazi-influerade Hellghst-soldaterna

- GTA- serien: klassiska gå-runt-i-stan-spel där du får frihet att stöka til ldet riktigt ordentligt i staden. Skjuta människor, köra på landsvägar, utföra uppdrag åt gangstrar... do what you want.

God of War-serien: En hämndshistoria om en ilsken halvgud, som tar sig igenom flera helvetiska infernon, för att göra det ingen annan människa lyckats göra; dräpa grekiska gudar...

Residet Evil 4 till PS2 (om du redan inte har det): Gudomligt spel, det bästa actionspelet ever, typ, med en ny minigame och etc.

Sedan har vi japanska gudomligheter som:

- Okami: originell japansk saga, om en vit varg-gudinna har en pensel som vapen och målar upp världen)

- Final Fantasy-serien: rollspel när det är som bäst

- Metal Gear Solid-serien: spioner, ryssar, KGB, dögrymma karaktärer; missar du dessa thriller-skapelser är det på gränsen till kriminalitet

- We Love Katamari: Underbart spel, som går ut på att bilda en ny planet genom att rulla en boll genom städer och klistra på så mycket det bara går.

________________________________

Där har du FLERA anledningar till att köpa dig en PS2, som är hutlöst billig nuförtiden (mindre en en tusenlapp, om man letar noga), något du inte lär ångra när du väl spelat igenom alla dessa mästerverk, så att du inte håller dig trogen den numera utdöda Gamecube hela tiden.

Tro mig, det är värt det. Inte för endast Shadow of the Colossus - utan för flera minnesvärda spelverk.

[Inlägget redigerades av filmernas härskare 2007-08-19 15:36:58]