Forum » Övrigt » Fritt forum » Laglig nedladdning          Laglig nedladdning 2007-08-16 21:49:58
daiman
Registrerad: 2007-08-16
Hejsan, jag tänkte pröva på att ladda hem film på laglig väg och undrar om någon har några efrarenheter.

film2home verkar ju vara de största, någon som har provat dom? Det kanske finns andra bättre alternativ. Vad är bra och vad är dåligt med de alternativ som finns?

/daiman
  2007-08-16 23:14:24
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Det är inte så prisvärt.

"Jag tror inte att folks nedladdning är ett baksteg mot framtiden."
Dan Banan
  2007-08-17 09:29:18
peter100m
Registrerad: 2007-08-16
oskar: varför är det inte prisvärt? vilken/vilka tjänster har du testat?
  2007-08-17 11:56:22
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
I majoriteten av alla fall då folk ska ansluta sig till en laglig nedladdningsida så kan det vara allt annat än lagligt.
Dom tar avgifter, men är inte myndigheternas gulliga mittbena trotts detta..

28% av fillmerna jag hittls recenserat ligger hos skräckgenren gott folk.. dags att se över sina oroväckande vanor tror jag.

2007-08-17 12:38:10
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Dan banan: Vad snackar du om? Nu talar vi ju inte om torrents och liknande utan vanliga hederliga företag - inte minst SF i form av SF Anytime - som erbjuder sådana här tjänster. Vänder man sig till de etablerade är det knappast någon risk att det handar om olagligheter.

Väntar för övrigt också med spänning på någon som har testat den här typen av tjänst och kan komma med lite erfarenheter. Hur är kvalitén på filmerna exempelvis?
  2007-08-17 14:29:05
Oskar_90
Registrerad: 2004-07-03
Jag har testat CDons tjänst. Dels är bilden ordenligt kass(nästan som CAM), dels är det en massa saker man måste göra för att ens komma åt filmen.

I mitt fall så började jag se filmen på kvällen, och orkade inte se klart den. Eftersom att man har ett dygn på sig att se filmen tänkte jag att jag kan väl se resten imorgon. Jag hann inte innan hyrtiden tog slut, så jag såg den på en VHS-kassett som jag hade. Det var en mjuk övergång eftersom kvaliteten var den samma på bå båda medier.

Priset är nästan hälften av vad en DVD skulle kosta, men kvaliteten är så låg och "livslängden" är så kort att det knappast är prisvärt.

Sortimentet är inte så stort heller.

"Jag tror inte att folks nedladdning är ett baksteg mot framtiden."
Dan Banan
[Inlägget redigerades av Oskar_90 2007-08-17 14:32:58]
  2007-08-17 18:42:37
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
Jag misstog mig med mitt hastiga svar, självklart är dessa svenska företag du syftar på lagliga. My misstake .
men om vi tar oss en titt på många utländska så har jag inte fel.