Strunta i om ni tycker han/hennes filmer är bäst eller att han/hon är den bästa regissören. Utgå enbart från underhållningsvärdet eftersom det är det som efterfrågas, förklara gärna vad som är så underhållande. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
Quentin Tarantino - mer underhållande dialoger vet jag ingen som gör. Guy Ritchie - rappare och smartare humor finns knappt. M. Night Shyamalan - skriver sina egna manus och hans historier är alltid något utöver det vanliga. Danny Boyle - eftersom han tar "färdiga" genrer och gör dem till något eget. Finns givetvis många fler, men dessa tycker jag står ut lite. Boyles filmer tycker jag personligen knappast är några mästerverk, men ur ett underhållningsperspektiv håller han klart måttet. |
Wilder - Allt jag har sett av honom har en sådan speciell dragningskraft, det går absolut inte ta en paus i filmen, man är alldeles för engagerad. Även om det är en hel seriös film-noir så finns det alltid en skön gnutta komik i allt, vet inte hur han lyckas. Tempot är ju som bekant väldigt högt men han får ändå med personfördjupningar som är väldigt intressanta (ex: Sunset Boulervard). Tarantino - Gör som bekant tuffast filmer i Hollywood. Väldigt entusiastisk i sina projekt och lägger ner stort hjärta i dialogerna. Hans filmer må vara overkliga men hans dialoger ger karaktärena en human sida (ex: Reservoir dogs, Pulp fiction) och på något sätt blir allt väldigt verkligt (iofs inte överdrivet overkliga). David Lean - Har dock skapat mindre underhållande filmer, men med Bron över floden Kwai bevisade Lean verkligen att han kunde underhålla, som för övrigt är världens mest underhållande film. Hayao Miyazaki - Mr.Miyazakis underbara sagor underhåller verkligen alltid, har dock ett par som varit förvånansvärt tråkiga men som helhet är mannens register oklanderligt. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' [Inlägget redigerades av carlstrom 2007-08-25 11:20:23] [Inlägget redigerades av carlstrom 2007-08-25 11:20:45] |
Ingen speciell rangordning & de tre mest underhållande filmerna inom parantes: Danny Boyle (Dödsleken, 28 dagar senare, Trainspotting) Charlie Chaplin (Cirkus, Chaplins pojke, Guldfeber) Milos Forman (Det brinner min sköna, En blondins kärleksaffär, Man on the Moon) Peter Jackson (Braindead, The Frighteners, Den glömda silverskatten) Roman Polanski (Pirater, Vampyrernas natt, Hyresgästen) Billy Wilder (I hetaste laget, Storsvindlarna, Sabrina) [Inlägget redigerades av Miss Ljung 2007-08-26 02:02:42] |