OBS SPOILER, NI SOM INTE SETT FILMEN BÖR INTE LÄSA DET HÄR. Jag måste bara få säga det här. Visst är filmen bra, men det är en viktig sak som dom har glömt att lägga till i filmen. Och det är varför dementorerna angrep Harry i början av filmen. Det skulle vart så enkelt att klämma in det vid samtalet med Harry och Dolores precis som i boken Eller vad tycker ni? __________________________ I rather follw the dog, i think he's up to something.. |
Haha en hake? dem glömde jävligt mkt >< |
Jag har bara sett filmen, men jag undrade efteråt varför dementorerna attackerade Harry. Varför.. egentligen? |
Läs boken, sofia ![]() |
får väl göra det ja ![]() |
Annars kan jag avslöja en snabb detalj. SPOILER ??? För att Dolores ger order att dementorerna ska attackera Harry. Varför minns jag inte riktigt. Men ja, läs böckerna, så förstår du alla missar. __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. [Inlägget redigerades av Shadowfax 2007-10-01 16:06:14] |
jaha, det låter ju rätt logiskt för den haggan var ju en riktig skräcködla. ![]() __________________________ http://youtube.com/watch?v=M03ZNvDeql4 |
Jag kan svara på din fråga Sadowfax Allting var bara för att tysta ner honom om hans prat om att Mörkrets herre har återvänt. __________________________ I rather follw the dog, i think he's up to something.. |
Ja just det, så var det. Btw, jag måste nog ha världens svåraste namn... alla stavar fel. Män! ![]() __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. |
Dom glömde förklara en massa saker som bara vi som läst boken förstår. Min flickvän (som inte läst boken) sa bl.a. att dom aldrig förklarade vad Fenixordern var för något. Annars tycker jag filmen lider av samma problem som boken... __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Egentligen borde det inte vara så svårt att lära sig "shadowfax". jag bara antar att majoriteten av alla här inne har sett sagan om ringen? ![]() (för visst hette hästen shadowfax där? xD annars skäms jag) Film_alex: Filmen lider av samma problem som boken? VA? Vilket problem? |
tungspets: Nu är jag lite lat, men du kan läsa min filmkommentar så förstår du vad jag menar: "Filmen lider av lite samma problem som boken. Karaktärerna är platta och gränsen mellan gott och ont är väldigt lätt och dra. Slutet stör mig även (spoilervarning) där ett gäng outbildade trollkarlar (läs Potters skitungar) slåss mot Voldemorts soldater som har flera års erfarenhet av krig samt magi. Trots detta så dör INTE EN ENDA skitunge. Tvärt om så bjuder dom på bra motstånd, men egentligen så borde det ske en massaker där ungarna slaktas. Dessutom så kommer man inte in i djupet på den psykologin som finns mellan Potter och Voldemort. En hel del missad potential där..." __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Det som alltid varit det märkliga med harry potter-böckerna/filmerna är att det alltid finns någon farlighet på skolan varenda år harry återvänder till hogwarts, att det alltid är han som löser problemet och att harry alltid imponerar med någon ny bedrift och alltid klarar sig undan voldemort och andra typer. Lite märkligt är det allt ![]() [Inlägget redigerades av Sofia92 2007-11-26 22:18:52] |
Jag har precis dragit igenom hela HP-serien och måste säga att jag överlag är ganska nöjd med den. Det följande inlägget innehåller SPOILERS Den första filmen sätter en ganska dålig standard. Snorisarna som väl då är i typ åtta-årsåldern övertygar knappast. I synnerhet inte Harry Potter himself (kommer ej ihåg hans riktiga namn) som ser aningen bajsnödig ut var gång han ska klämma ur sej en replik. Och handlingen är ingen vidare heller. I synnerhet finalen var bara ett enda plågsamt störmoment. (varför hoppar inte rödtotten av hästen på schackbrädet innan den blir massakrerad?) Men miljöerna är underbara! Magiskt gömda gränder i London, tåget genom landsygden, det majestäiska Hogwarts. Helt underbart! Sen blir filmerna bättre och bättre. Den första filmen, stark 2:a, den andra filmen, svag 3:a, den tredje filmen, stark 3:a och den fjärde filmen, stabil fyra. Sen vänder det tyvärr och den femte filmen var i mitt tycke bara en 3:a Man märker att skådespelarna utvecklas genom åren. Och så gör även storyn. Den blir mörkare och mindre barnvänlig för varje ny film. The Goblet of Fire är den överlägset bästa i serien så här långt. Där har man klippt alla förankringar till matiné och fått till stånd en spännande och händelsefull film som inte innehåller lika många brister i handlingen som de andra. Jag som inte läst böckerna satt inte med en miljon frågetecken när eftertexterna började rulla, vilket kändes skönt. Det förklaras ganska utförligt vad Fenixorden är för något, så din flickvän kan inte ha varit särskilt uppmärksam. __________________________ - I'd rather have a gun and not need it, than need a gun and not have it. |
film_alex: äh måste någon nödvändigsvis dö? ![]() ![]() |
tungspets: Ja, någon måste dö annars är inte jag nöjd ![]() ![]() Det var faktiskt den här boken som fick mig att förlora all respekt för Rowling (hon återfick respekt senare). Jag trodde inte hon vågade döda någon karaktär, men som tur va så bättrade hon sig lite i de sista böckerna. I sista boken var dödsration ganska bra faktiskt. Nä, det MÅSTE inte finnas nåt djup mellan den psykologin som är mellan Voldemort och Potter, men jag hade önskat att fokuset i filmen låg på på psykologin. En bra manusförfattare kunde nog gjort en intressant och bra handling om detta... __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Struntade i om filmen missade delar från boken, men det var en förvånansvårt blek film. |