Min personliga favorit genre Någon som har något tips på bra psykiska filmer? gärna med en twist i slutet och så .. Själv rekomenderar jag Fight club och a tale of two sisters speciellt^^
Saw, åtminstone första filmen skulle man absolut kunna räkna som en psykisk film och dessutom med en av de bästa tvisterna i slutet, åtminstone som jag har sett. Den är totalt oförutsägbar om man inte har sett den innan. Akta dig dock för den tredje filmen, den är mer äcklig än psykisk..
Annars så kan jag väl helt klart också rekommender Lammen tystnar och Hannibal __________________________
Jag tolkade det som filmer som är "störda". Alltså såna som inte riktigt går att pussla ihop. Samt de som ter sig normala i början, men som sedan mynnar ut i oförstånd. Eller tvärtom. __________________________
A crazy little thing called Anal -- "Californication"
Luis Buñuel är väl videosurrealismens okrönta konung. Jobbade för övrigt med Salvador Dalì i somliga projekt. Sedan är som en del även nämner David Lynch samt David Cronenbergs filmer värda att titta närmare på. __________________________
'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.'
[Inlägget redigerades av carlstrom 2007-11-08 21:20:46]