Forum » Övrigt » Fritt forum » Hur och vart ser ni era filmer?          Hur och vart ser ni era filmer? 2008-01-20 16:56:42
Registrerad: 2005-07-09
Det jag undrar är hur många filmer ni ser på bio, tv (kan nämna vilka kanaler), köpta filmer, hyrda filmer och eventuellt nedladdade filmer (genom fildelning). En uppskattning i procent är det alltså jag är ute efter.  Skriv gärna en förklaring och motivering till varför ni gör på ett eller annat sätt!

1. Bio

2. TV (ev vilken/vilka kanal)

3. Köpta filmer (vilken/vilka sidor)

4. Hyrda filmer

5. Bredbandsfilm (vilken/vilka sidor)

6. a) Nedladdade (vilka sidor och program?)

c) Tycker du fildelningslagen är bra som den är idag eller
vill du se förändringar?

7. Andra sätt att se film (?)

Detta leder till ytterligare en fråga:

8. Ungefär hur mycket pengar lägger ni på ert filmtittande per månad?

[Inlägget redigerades av martin88 2008-01-20 17:01:40]
  2008-01-20 17:21:14
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Jag tittar mest på filmer som går på tv. Canal+, tv4Film, och kanal 1-6 brukar det oftast vara. Har hyrt film typ 5 gånger så det är inte så ofta alltså. Jag laddar aldrig ner film eller musik, det känns inte riktigt rätt på nåt sätt. I övrigt så köper jag filmer. Fördelningen blir ca 60% av alla filmer jag ser går på tv, och ca 40% köper jag. Fast jag går ju på bio ibland också så ta bort 5% från filmer som går på tv och lägg på bio.

Borr
  2008-01-20 18:35:37
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Spelar mest i film från TV eller helt enkelt bara tittar på film när det går på TV. Laddar ner ganska mycket numera också. Också köper jag nån film nångång. Har sett film på bio och hyrt film mycket förut men det gör jag knappt mera.

The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done.

Rocky Balboa
  2008-01-20 19:05:39
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
1. Hyrda filmer (hyr kanske i snitt 10 filmer per månad. Dock blir det betydligt mindre nu när man jobbar.)

2. TV (ofta rätt många filmer. Brukar välja lite random. Kanske 2-3 gånger/månad)

3. Nedladdade (1 gång/månad)

4. Bio / Köpta filmer (delad fjärdeplats. Mindre än 1 gång/3 månader).
  2008-01-21 11:16:31
Miss Ljung
Registrerad: 2004-12-18
Ungefär så här det senaste halvåret:

Bio: 40 %
TV: 40 % (On Demand/annat amerikanskt)
Köpta filmer: 5 % (Sidor? affär: Virgin Megastore framför allt)
Hyrda filmer: 15 %
Bredbandsfilm: 0 %
Nedladdade: 0 %

Jag gillar inte nedladdning.
Oftast mellan 100 och 500 kr tror jag.
  2008-01-21 11:44:12
Registrerad: 2005-07-09
För egen del ser det ut ungefär såhär för tillfället:

Nedladdade: 60 % (laddar ner på lite olika sidor)
TV: 20% (ser 1-5 filmer på Canal + per månad och en eller ett par på övriga kanaler)
Köpta filmer: 20% (CDON.com, köpte senast idag 16 filmer för 620 kr)
Bio: 0% (ser väldigt sällan på bio just nu)
Bredbandsfilm: 0%
Hyrda filmer: 0%

Skulle tro att jag i snitt lägger mellan 100 och 200 kr per månad på film!

Kommentar till nedladdade filmer:

Sedan jag började ladda ner har jag köpt ungefär lika mycket film som tidigare, skillnaden är att jag numera ser betydligt fler filmer vilket är positivt för mig. Fildelningslagen är inte bra som den är idag. Jag vill att fildelning legaliseras eftersom alternativet är att man måste göra ännu större ingrepp på den personliga integriteten än man gör redan idag! Dock måste man på något vis kunna ersätta upphovsmännen så att dessa klarar av sin försörjning, jag har själv inget förslag på en lösning men hoppas att någon har det!
  2008-01-21 12:42:02
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
VARFÖR undrar Du, martin88?

OBS!!! FP-träffen lör 19 januari 2008 e över - tyvärr - d e me vemod i halsen jag säger detta. För den blev ju så klart lyckad, om än lite kort.

Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
  2008-01-21 12:47:22
Registrerad: 2005-07-09
Jag tycker det är intressant.. Hurså 002mateke?
  2008-01-21 12:52:35
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Vill veta om det är för skolans skull eller för din egen räknings skull eller om det är nån I-netpolis som sätter osthyveln mot strupen på dej för att du ska fråga andra medlemmar lite oskyldigt sådär... Bara så.

Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
  2008-01-21 12:54:24
Registrerad: 2005-07-09
Nejdå, det är helt och hållet för min egen skull.
  2008-01-21 12:54:30
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
1. Bio: 2007 såg jag på 31 filmer på bio. (Det mesta Gratis på grund av press) Har sett 1 film på bio hittills 2008.

2. TV (ev vilken/vilka kanal): Kollar sällan på TV, har sett allt som visats.

3. Köpta filmer (vilken/vilka sidor): Jag äger runt 400 DVD-titlar mesta köpta på rea eller butiker här i GBG och även Discshop eller CDON.

4. Hyrda filmer: Jag hyrde gratis när jag arbetade på Lovefilm. Men när jag sa upp mig så blev mitt VIP-konto indraget.

5. Bredbandsfilm (vilken/vilka sidor): Aldrig

6. a) Nedladdade (vilka sidor och program?): Trodde vi inte pratade om sådannt på denna sidan, men om jag laddar ner, så är det TVserier och Filmer som inte har kommit till Sverige på typ 2-3 år.

b) Om du laddar ner, bränner du ut filmen på dvd eller ser den direkt på datorn?: Både och.

c) Tycker du fildelningslagen är bra som den är idag eller
vill du se förändringar?: Nee, fildelningen äger.

8. Ungefär hur mycket pengar lägger ni på ert filmtittande per månad?: om vi säger denna månad så är det 300 spänn på ett ungefär. (Om man räknar med nu på Fredag, VIP-salong till I am Legend"

EUREKA! Sa Newton när han fick ett  äpple i skrevet.
  2008-01-21 17:22:55
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Så här ser min lista ut ganska så exakt

1. Tv 70 % oftast tv1000 kanalerna, tv6, tv3 eller Svt

2. Nedladde filmer 20 % ser oftast filmer på datorn men jag föredrar att bränna ut.
Är tvådelad när det gäller fildelning, tycker såklart inte att det är rätt i grunden, men jag känner att man inte gör tillräckligt mycket alls på långa vägar för att stoppa det. Poliser mm bryr sig knappt, och då fortsätter det vilket är helt logiskt. Vill man stoppa något får man säga till att göra det, annars får man ränka med att det fortsätter helt enkelt.

4. Bio 8 %, är ingen vidare cineast och skyller det en del på att jag bor taskigt långt ifrån en bra biograf som håller sig tillräckligt uppdaterad med nya och intressanta filmer som kommer ut samtidigt som alla andra i resten av sverige..

5. Köpta filmer 2 % , har många filmer jag köpte en gång i tiden som jag tittar på, men numera köper jag knappt eftersom jag mycket sällan ser en film mer än en gång, men undantaget är favoritfilmer, som jag gärna samlar på mig.

6. Hyrda filmer, bredbandsfilm 0 %

That the fallen are the virtuous among us, walk among us
Oh if you judge us, We're all damned..
  2008-01-26 11:28:49

3. Köpta filmer 35% köper på ICA, Willys, Coop

4. Hyrda filmer numera när jag har lovefilm... 30%

5. Bredbandsfilm 0%

6.Nedladdade 20%

7. Andra sätt att se film: Nej?

Detta leder till ytterligare en fråga:

8. Ungefär hur mycket pengar lägger ni på ert filmtittande per månad? Oj.. Det vill jag inte ens svara på..

//*
[Inlägget redigerades av Shining_pearl_ 2008-01-27 13:25:09]
  2008-01-29 16:08:32
Yasmin
Registrerad: 2005-04-05
1. Bio
2. Köpta (Elgiganten & SF-Bok)
3. Nedladdade (tankafett.com)

"We're not vampires...look! We're wearing color today"
  2008-01-29 20:26:34
Cammie
Registrerad: 2003-12-30
1. Bio 20 % Älskar att gå på bio, men det blir inte av så ofta, tyvärr.

2. TV 50 % SVT eller TV3, TV6. Ibland TV1000

3. Köpta filmer 30 % Måste bara ha en film om jag tycker den är bra.

4. Hyrda filmer, Bredbandsfilm, Nedladdade 0%

8. Ungefär hur mycket pengar lägger ni på ert filmtittande per månad? Räknas kostnaden för digitalboxen då? Annars blir det väl mellan 100 och 300 kronor, varierar mycket.

-I believe you are blushing, Mr. Big Artiste. I can't imagine Monsieur Monet blushing.
-He does landscapes.