Forum » Övrigt » Fritt forum » Varje söndag   < 1 2 [3] 4 >   2008-03-09 18:14:01
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Veckans filmrapport;

Ur dödlig synvinkel (3-) oväntat spännande, men taffligt skådespel och alldeles för många störmoment.

Runaway train (4-) oväntat engagerande och väldigt oförutsägbart, bra skådespel och humorstänk i manuset.

The Bourne supremacy (4) En actionrulle i min smak. Matt Damon är väldigt passande i huvudrollen, actionscenerna är mycket bra, stämingen är perfekt och soundtracket riktigt bra.

Never say never again (2-) En riktigt bond-koncept-följande film och därför knappt intressant för min del.

Nätet 2.0 (1) Mesigt & fjantigt, hade väntat mig en thriller men fick något åt familjefilm/söt/roman-hållet varvat med få thrillerinslag. Uselt skådespel och ett perfekt exempel på hur man kan förstöra ett manus.

I am Sam missade sista halvan (3, kanske 3+) tills jag sett klart den nångång.

[Inlägget redigerades av Sofia92 2008-03-09 18:41:42]
  2008-03-09 18:24:09
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
Sweeney Todd Precis som jag hade förväntat mig, ännu en bra Burton film, men inte hans bästa.

Fatal Attraction HAr sett den förut men den håller fortfarande, även fast jag tycker det alternativa slutet på extra materialet är bättre.

Oceans Eleven Mkt bättre än vad jag trodde. Kul med en film där man känner igen i stort sett alla skådespelare.

Oceans Twelwe Blev lite besviken först, men filmen lyftes upp väldigt mkt när Julia Roberts karaktär skulle låtsas var Jelia Roberst x)

How to loose a guy in ten days Små rolig men dock lika förutsägbar som de flesta romantiska komedier.

Sen har jag sett några Beckfilmer, men det tycker jag räknas mer som en tvserie.

fight the real enemy'
[Inlägget redigerades av c00per_91 2008-03-09 18:25:35]
  2008-03-09 20:07:34
Det blev faktiskt hela 10 filmer denna veckan:

Juryn (A Time to Kill) (4) - Mycket gripande, med bra skådespelare och ett engagerande manus!

Crouching Tiger Hidden Dragon (2) - Inte min typ av film. Visserligen många vackra miljöer men "flygscenerna" var riktigt löjliga.

Breakfast Club (3) - Charmig och underhållande film som med lite för stereotypa karaktärer och några lite överdrivna detaljer!

Irene Huss - Den krossade tanghästen (2) - Duger som underhållning för stunden och är hyfsat spännande, men har sett det förut - många gånger!

The Rock (4) - Skön actionrulle med bra musik, bra skådespelare, bra musik och spännande manus! En av de bästa actionrullarna jag sett!

Trolltyg i tomteskogen (2) - Lite småcharmig men inte så mycket mer!

Grizzly Man (3) - En tragisk och gripande dokumentär om Timothy Treadwell med några alltför uppenbara brister!

Evan den Allsmäktige (1) - Jag var inget stort fan av Bruce Almighty, men i jämförelse med Evan Almighty så framstår den som riktigt bra. Framförallt är uppföljaren inte ett dugg rolig, och det är aldrig ett bra tecken för en komedi.

Pirates of the Caribbean - Svarta Pärlans förbannelse (3) - Väldigt underhållande, snygga effekter och roliga karaktärer, men lite för överdriven sista halvan!

Pirates of the Caribbean - Död mans kista (1) - Effekterna och miljöerna väldigt snygga, men hur långt räcker det när allt annat suger stenhårt. Den är sanslöst överdriven och blir bara patetisk och larvig!

Mitt snitt: 2,50 - Filmpunktens snitt: 3,53

Nästa vecka blir nog en riktigt dålig filmvecka, är nöjd om jag hinner se några filmer alls!
[Inlägget redigerades av martin88 2008-03-09 20:13:33]
  2008-03-09 20:52:38
the_jobe
Registrerad: 2006-02-21
Haha, detta blev ingen vidare filmvecka

Breakfast Club (4) Smart film som består till allra största delen av dialog. Måste nog se den någon gång till för att kunna tycka om den riktigt.

Gökboet (3) Jag förstår inte varför den är himla uppskattad, jag håller med om att den var bra, men inte så överdrivet bra.

Två filmer...får bättra mig i den kommande veckan.
  2008-03-16 12:34:18
3 filmer denna intensiva vecka känns rätt okej:

Pirates of the Caribbean - Vid världens ände (1) - Tycker verkligen att båda uppföljarna är riktigt usla.

Zeitgeist: The Movie (5) - Skrämmande dokumentär. Vet inte vad som är sant eller inte men oavsett är det en mycket välgjord och medryckande dokumentär som har intressanta teorier. En film som jag kommer att fundera mycket på lång tid framöver!

Yrrol (3) - Lite ojämn men överlag riktigt rolig och smart!

Såg förresten också om film Skenbart - En film om tåg och betyget står kvar på en solid 4:a! Gillar verkligen den filmen!
[Inlägget redigerades av martin88 2008-03-16 15:22:42]
  2008-03-16 17:26:40
Registrerad: 2007-12-31
Veckan har varit hyffad hittills.

Texas Chainsaw Massacre (2004) (3+)
- Filmen har en väldigt stor charm i fotot.

The Perfect Man: (2)
-Ännu en sådan film.

Light it up: (5)
-En väldigt bra film som jag tycker fler skall få tag på.

Juno: (4)
-Tror detta är fjärde gången jag ser filmen.

Göta Kanal: Kanalkampen: (3)
- En film som är lite underskattad, så bra var faktiskt inte ettan.

Lords of Dogtown: (5)
-Wow tänkte jag, kände till historien om Jay Adams, men detta var ett mästerverk.

Into The Wild: (5)
- En film som ger en en annan syn på livet.

2008-03-16 17:46:19
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Du gillar verkligen Usher du. Jag tycker han är fjollig.

Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad.

Eller var den verkligen det? Nya forskarteorier tyder på att den skulle varit grusad.
  2008-03-16 18:02:37
Har du sett filmen?
Själv gillar jag honom inte som skådespelare.
Men den filmen är väldigt bra.
Och Bono låter som om han svalt en smurf.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-03-16 18:03:20]
  2008-03-16 18:18:58
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Vilket mothugg. Bono är mycket större än Usher hur som helst

Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad.

2008-03-16 18:52:03
Registrerad: 2005-09-04
Så var det dags igen. Jag börjar som vanligt med långfilmerna som är sedda måndag > söndag.

Långfilmer;

The Abandoned (3)
Standard rysare som ger ett lite annorlunda slut.
Störst av allt (-1)
Fruktansvärt svenskt och fruktansvärt dåligt. En överpretantiös teaterpjäs som på något sätt, helst av misstag, lyckats fastna på film.
August Rush (5+)
Förbannat fin film om hur musiken kan föra människor samman. Kanske inte så realistisk men fin som nymodern saga.
Barb Wire (3)
Helt ok postapokalyptiskt action. Pamela gör sitt både kroppsligt och väntat som skådespelare av hennes B-rang.
Friends with Money (3)
Indieinfluerat komedidrama med rappa dialoger. Hekt ok.
Hurricane (3)
Mediokert fängelse(bosnings-)drama med Denzel. En liten besvikelse faktiskt, jag trodde det skulle vara mer boxning eftersom den på diverse sajter runt om på Internet klassas som en sådan film.
Sunset Boulevard (3)
Ett helt ok krim-drama som verkligen håller än idag. Imponerande manus med en imponerande skara skådespelare.
The Tattooist (3)
Godkänd rysare av det lite udda slaget.
Paths of Glory (4+)
Ruskigt välgjort krigsdrama med en ung Kirk Douglas. Intelligenta dialoger och en realism som bränner sig fast.
The Adventures of Robin Hood (3)
Klassisk film om hjälten i fråga. Errol Flynn må vara en legend men ack vilken bildlig fjolla.
The Maltese Falcon (3+)
Klassiskt film-Noir på hög nivå. Humphrey Bogard storspelar som vanligt. Inte riktigt min typ av film dock men något annat än godkänt är det inte frågan om.
Mystery Science Theater 3000: The Movie (4)
En väldigt annorlunda komedi som rekommenderas till alla med öppet sinne och lite udda humor. Man får dessutom en film på köpet, inte illa.
This Island Earth (2)
Filmen avhandlas i titlen ovan. Klassiskt svi-fi som inte riktigt håller hela vägen. Lite för plastiskt trots den tidiga åldern.
High Noon (3+)
Klassisk stjärnspäckad western men flera av filmhistoriens hetaste dueller både knytnävsmässigt och pistolmässigt.

= 14 (snitt - 3,07) Första veckan över medel.

Kortfilm;

Masters of Horror - The Damned Thing (2)
Hauling Ass (2)
Masters of Horror - Jenifer (3)
Masters of Horror - Dance of the Dead (2)
Masters of Horror - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House (3)
Aladdin and the Wonderful Lamp (2)
Masters of Horror - Incident on and Off a Mountain Road (2)
Partie de cartes (2)
Autruches (2)
Elvis turns over in his grave (1)
A Short With a Twist (4)
The Fly (3)
Les Pingouins Volent-ils? (3)
Forrest Dump (2)
Princess Nicotine; or, The Smoke Fairy (3)
Colour Flight (3)
Emak-Bakia (3)
Blacksmith Scene (2)
The Hangnail (3)

= 19 (snitt - 2,47)

Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv.

Om du ska skriva, lär dig att skriva på ett korrekt och uttrycksfullt sätt. Individer som inte kan uttrycka sig blir för massan obetydlig!
[Inlägget redigerades av Raceai 2008-03-16 18:56:17]
  2008-03-23 12:42:09
Registrerad: 2007-12-31
Veckan har faktiskt varit rätt så hyffsad.

The Eye (2008): (4)
"En film med bra story, tåls att ses igen."

The Mist (2008): (4)
Stephen Kings böcker som blir film sviker inte.

Harold & Kumar (2004): (3)
Filmen var hyffsat rolig. Ett tips för dem som gillar komedier.

Saw 3 (2006): (3)
Ännu en Saw film, Den var hyffsad men inget klår ettan.

Black Christmas (2006): (2)
Suck Suck, inte alls läskig någonstans, fattig story.

Red Eye (2005): (3+)
En bra thriller som verkligen stärkte ens lust att vilja se den igen.
Vilket jag gjorde dagen efter.

Live Free or Die Hard (2007): (5)
Kan inte säga mer än att jag verkligen diggade den.

Van Helsing (2004): (4)
Fy satan vad underrated den är här på filmpunkten. Denna filmen var en riktig monsterfilm, mer monster film än skiten "Cloverfield".

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-03-23 12:43:08]
  2008-03-23 13:03:53
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Några av de filmer jag sett denna vecka:

Lock, Stock and two smoking Barrels: 1..usch, usch
Lars and the real girl: 3, Lite speciell film, ingen man glömmer i första taget
Jumper: 2, inget jag rekommenderar...
Gynekologen i Askim: 4, Är det bara jag som sett denna fantastiska serie? Den handlar om så mycket mer än bara en gynekolog..
Beavis and Butt-head Do America, 3, sevärd rolig film..
King of California, 2, började bra men slutade dåligt..
Desperation, 2, Stephen King vet man aldrig om han är bra eller inte.. Filmen började bra men blev bara segare och segare..

Överhuvudtaget känner jag mig rätt uppgiven just nu. Kommer jag någonsin se en femma igen?

//*
Apollo 13 (3)
Disturbia (3)
  2008-03-23 13:50:32
Registrerad: 2005-07-09
Har inte varit någon vidare filmvecka, men å andra sidan har mycket annat varit positivt!

Blev bara 2 filmer:

The Last King of Scotland (4) - Riktigt bra film måste jag säga. Starka skådespelarprestationer!

I sista minuten (2) - Femte och troligen sista Hitchcock-filmen jag ser på länge. Manus är bra precis som i alla hans filmer, men skådespelarna och musiken är riktigt dåliga.

Sedan har jag hunnit se 2 säsonger av 100 höjdare:

100 Höjdare - Sveriges Roligaste ögonblick (säsong 1) (3)

100 Höjdare - Världens Roligaste ögonblick (säsong 2) (4)

Säsong 2 är mer påkostad och gästerna är bra. Filip och Fredrik alltid lika underhållande!
  2008-03-23 21:48:43
Långfilm

Michael Clayton (3)
Smart kriminalare som inte riktigt räcker till ett högre betyg än godkänt. Antagligen en smaksak när det gäller genre.
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (3+)
Oväntad fart på denna, jag hade väntat mig en lite mer fartfylld western faktiskt. Betyget blir dock ett självklart godkänt.
Magicians (3)
Underhållande brittisk humor.
Dan in Real Life (3)
Godkänt komedidrama, mer drama än komedi dock. Kul att se Carell i en hyfsat seriös roll.
Beowulf & Grendel (3)
Underhållande "rysare" / action med vikingar i centrum.
King of California (4)
Grymt skön dramakomedi med Douglas i sitt esse!
Balls of Fury (2-)
Näst intill ej godkänd komedi. Varför känns det som att Jack Black sa nej till rollen och de blev desperata och var tvungen att ersätta honom men en man som inte vet någonting om att vara skådespelare?
I Now Pronounce You Chuck and Larry (3+)
Roligt, underhållande och lite tragiskt. Överraskande bra!
Shortbus (3)
Vill du se snoppar på film, då ska du nog se den här. En bra film också faktiskt, kvalitet - vilket jag hade räknat med, med en sådan regissör.
Cherry, Harry & Raquel! (3)
Jag är löjligt förtjust i Russ Meyer och de flesta av hans verk. Fråga mig inte varför. =_=
Beyond the Valley of the Dolls (3)
-||-
The Decline of Western Civilization (3-)
Gillar du punk? Se denna dokumentär om punkscenen i USA under 80-talet. Intressant och underhållande.
Dark Town (2-)
B-skräck som saknar det mesta.
Beneath the Valley of the Ultra-Vixens (3)
Mer Russ Meyer!
Countess Dracula's Orgy of Blood (1-)
Totalt värdelös rysare, undvik helst. Den kan dock ses om man är ute efter att se nakna kvinnobröst, för det fanns det gott om.
No Country for Old Men (4+)
En fantastisk historia som verkligen griper tag i en. Det är omöjligt att slita sin blick från TV:n då filmen väl har startats. Otroligt härliga skådespelare och en otroligt vacker film.

= 14 (snitt = 3,29)

Kortfilm
Inte lika många kortfilmer denna vecka tyvärr.

Gråter och stör de andra (3)
Masters of Horror - Family (3]
The Path Beyond Thought (3]
Masters of Horror - Deer Woman (2)
Masters of Horror - Chocolate (3)
At the Foot of the Flatiron (2-)

= 6 (snitt = 2,66)

Ses nästa söndag!

[Inlägget redigerades av Raceai 2008-03-23 21:49:02]
  2008-03-24 12:16:55
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Denna veckan blev det sex filmer trots påskhelgen;

If Only oväntat engagerande och oförutsägbar handling, oväntat bra skådespel. (3)

Apollo 13 Riktigt välspelat och ett drama helt i min smak (4+)

Click oväntat djup film, snygga effekter och smart handling. (3+)

Lock, stock and two smoking barrels smart handling, bra manus, men spänningen finns faktiskt inte där överhuvudtaget (3)

Vingar av glas bra skådespel och bra manus. Helmysig svensk film (3+)

Fast food nation Perfekt manus och bra skådespel, handlingen engagerar och blir aldrig det minsta seg. Både sorgligt, hemskt och roligt kring allt som rör snabbmatsindustrin. (3+)

[Inlägget redigerades av Sofia92 2008-03-24 12:17:32]
  2008-03-27 20:14:27
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
ali 2
lawrence av arabien 2

De har jag sett den gångna veckan

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2008-03-30 12:23:20
Blev bara 3 filmer denna veckan:

En dag i livet (4) - En varm och vacker film av Hallström!

Terminator (3) - Bra actionrulle, dock klart sämre än uppföljaren!

Chocolat (3) - Charmig och söt film av Hallström. Tycker dock inte den når riktigt samma nivå som många av hans andra filmer!

Dessutom:

100 Höjdare Säsong 3 (4) - Många sköna klipp och Filip och Fredrik är sköna! Många bra gäster också!

Grattis Världen (4) - Filip och Fredriks reseprogram är verkligen underhållande. Lite blandat men för det mesta roligt och några sjukt roliga inslag gör programserien mycket underhållande och sevärd!

[Inlägget redigerades av martin88 2008-03-30 19:15:08]
  2008-03-30 12:49:18
Registrerad: 2007-12-31
På grund av filminspelning på en film jag är regissörsassistent, kompositör och statist så har det gått lite segt  denna vecka med film tittandet.

Miss Congeniality 2 - Armed and fabulous: (2)
Sämre än första.

Along came Polly (3)
Underhållande på sitt egna sätt.

Saw IV: (4)
Näst bästa i serien, den mest groteska vill jag även säga.

Into the Wild: (5)
Ja! Såg den på bio igen.

Meet the Spartans: (-1)
En av de sämsta filmer jag sett i mitt liv.

Aristocrats: (2)
Fattar inte det roliga med det.

2008-03-30 14:23:03
  2008-03-30 19:44:41
Veckans filmrapport;

Långfilm;

Fracture (3+)
Klassisk benhård thriller, helt ok, dvs godkänd.
Accepted (3)
Över förväntan bra och godkänd "collegefilm". Relativt orealistisk plot men sådant hör väl till.
Mr. Brooks (4)
Udda och en aning bizarr thriller med Kevin Costner. Riktigt bra!
The Big Sleep (3)
Helt ok film-noir med Humphrey.
Gynekologen i Askim (4)
Otroligt välproducerat svenskt mini-seriedrama. Tragiskt och sorgligt men ändå fyllt av glädje.
Baywatch: Hawaiian Wedding (2-)
Säga vad man vill, men Baywatch är genialisk underhållning som riktar sig till de mest lättlurade, behöver jag säga vilka?
Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (2-)
Meningslös actionkomedi med en lika tråkig Sandra.
Agnes Cecilia - En sällsam historia (3)
Helt ok svensk "spökfilm".
Super Size Me (3+)
Intressant dokumentär, pga vinklingen så är det dock omöjligt att sätta mer än ett godkänt.
9 Song (3)
Ett högst annorlunda kärlekdrama med erotiska undertoner.

= 10 (snitt - 3)

Kortfilm;

U.F.O (1)
Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula (2)
Roxanna (2)
Masters of Horror: Pro-Life (3)
Masters of Horror: Sounds Like (3)
Masters of Horror: Homecoming (2)
The Old Maid's Valentine (2)
Cows Are Evil (3)
Desserts (4)
7 Wise Dwarfs (2)
Masters of Horror: The V Word (2)

= 11 (snitt - 2,36)

Dokumentärer;

Afghan Massacre: Convoy of Death
(4)
Otroligt intressant dok. om kriget i Mellanöstern.
Russ Meyer: The King of Sexploitation (3)
För alla som diggar Russ.

Over and out!

[Inlägget redigerades av Raceai 2008-03-30 19:45:40]
  2008-04-06 10:17:36
Registrerad: 2005-07-09
Blev inte en enda film för min del denna veckan! Istället såg jag några fler säsonger av Filip och Fredriks program:

100 Höjdare, säsong 4 – Sveriges skönaste människor (5) – Filip och Fredriks dittills mest underhållande programserie. Värmen lyser igenom hos alla mycket speciella och underbara personligheter. Några personliga favoriter i säsongen var Björn Tådne, Golge Jacobsson, Sten ”Taxi” Jonsson och Otto Hjelm.

100 Höjdare, säsong 5 – Skandinaviens skönaste människor (5) – Överträffar säsong fyra tack vare ännu fler riktigt underbara personligheter. Personliga favoriter: Ivan Trygg, Gunnar Rydholm, Edwin Johnsson och Pontus "Pontiak" Johansson!

Ett herrans liv, säsong 2 (4) – Underhållande talkshow där Filip och Fredrik valt intressanta personer att intervjua. Dessutom roliga sketcher!

[Inlägget redigerades av martin88 2008-04-06 10:18:17]
  2008-04-07 12:07:45
Aristocrats: (2)
Vad är det roliga med det där skämtet?

Shaun of the dead: (4)
Grym film, bättre än Hot Fuzz.

First Blood: (4)
Ni alla känner till John Rambo.

Flightplan: (3)
Vet inte om jag skall kalla det Thriller, kände ingen spänning, dock så var det en bra film.

The Reaping: (3)
Meh!

Serier
Även lyckats kolla igenom lite serier.

Las Vegas säsong 4: (5)
Nog den bästa säsongen hittils.

Ursäkta röran (vi bygger om) (4)
Riktigt kul med Filip och Fredrik.

Heja björn säsong 1 (4)
Så himla skön serie.

2008-04-13 13:46:32
Registrerad: 2007-12-31
Så nu har en ny vecka blivit klar.

[Rec]: (5)
Första skräckfilmen som faktiskt skrämt mig under detta decenniet.

Mitt Super-Ex: (2)
Ordinär komedi med Luke Wilson.

Simpsons filmen: (3)
Filmen på svenska gjorde den nästan bättre.

Liar Liar: (3)
Jim Carrey är riktigt kul i denna bedårande komedi.

Day of the dead (2008): (3)
Filmen var bra, men byt titel för att det hör inte alls ihop.

Save the last dance: (4)
En mycket bra och trovärdig film.

Kickin' it old Skool: (3)
Kul dankomedi, Perfekt för fredagskvällen med familjen.

Butterfly Effect: (4)
Spännande film som fick mig att inte slita blicken, dock synd att reklamen förstörde lite.

2008-04-13 16:32:10
Registrerad: 2005-07-09
Ännu en dålig filmvecka (av naturliga skäl, lyckligaste veckan i mitt liv hittills!). Blev i alla fall en film:

Blair Witch Project (3) - En läskig skräckfilm med bra skådisar. Häftigt filmat!
  2008-04-20 14:55:32
Registrerad: 2007-12-31
Ganska många filmer har man sett i veckan och det har gått upp och ner men 4 filmer strukna från "1001 filmer du måste se innan du dör".

Blind Dating: (2)
- En tråkig film som får mig i obalans.

Alpha dog: (4+)
- Grymt bra film med bra foto, historia och aktörer. Justin Timberlake imponerar.

High School Musical: (1)
- Detta var allmänt skit.

Casino Royale (2006): (3)
- Bond är inte så jäkla bra som alla säger.

A Clockwork Orange: (4+)
-Filmen är stark och har någon slags hårddisciplin i sig. Kommer nog se filmen igen.

Notorious: (4)
-En film med lite olika former och Ingrid Bergman är otroligt söt.

Spellbound: (3)
- Sett bättre hitchcock filmer.

Be Kind Rewind: (4)
- En otroligt rolig film, så mycket har jag inte skrattat åt Jack Black på länge.

Rbecca: (4)
- En mycket bra film, med otroligt bra foto.

Veckans bästa:
Alpha dog
A Clockwork orange

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-04-20 14:56:48]
  2008-04-28 00:36:43
Registrerad: 2007-12-31
Märker att alla har tröttnat på denna tråden, men jag skickar upp dem filmerna jag sett i veckan, vem vet? Ni kanske får ett tips (vilket är trådens syfte)

Sunshine: (3)
Jag hade förväntat mig mer, men så blev tyvärr inte fallet, snyggt ljus annars.

Chinatown: (5)
Mycket bra film som ja inte såg först i måndags.

Million dollar baby: (5)
Väldigt bra film som jag verkligen kan garantera på en fantastisk filmstund.

Cheech & Chong: Up in smoke (3)
Kul och lagom för en fredagskväll eller på fyllan.

De tio budorden (1957): (3)
Med sanningens namn så gillade jag mer Prinsen av Egypten.

2001: a space Odyssey: (2)
Hört att filmen skall vara bra, nej det var den inte. Snygg, JA. Bra? NEJ.

Spring Lola: (4)
Mycket bra film som fick mig på högvarv.

A guide to recognize your saints: (5)
Mycket stark historia som även är verklighetsbaserad, tåls att se om.

Chicago: (4)
Bättre än vad jag förväntat mig. Mer behöver jag inte säga.

Children of Men: (4)
Mycket stark historia med underbart fotat

Då kan man stryka 6 filmer från boken "1001 filmer du måste se innan du dör"

Veckans tips:
Chinatown
Million dollar baby
A guide to recognize your saints

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-04-28 00:39:28]
[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-04-28 00:40:20]
[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-04-28 12:44:19]
  2008-04-28 16:01:46
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Det blev tyvärr bara en enda film förra veckan:

National Treasure - Hemligheternas bok
(4)

Jag minns inte ettan så bra, men den här var absolut bättre än jag hade förväntat mig.

Borr-Den extrema termofilen!
[Inlägget redigerades av Borr 2008-04-28 16:02:19]
[Inlägget redigerades av Borr 2008-04-28 16:02:33]
[Inlägget redigerades av Borr 2008-04-28 16:02:49]
  2008-05-05 12:34:34
Registrerad: 2007-12-31
Om jag nu inte haft dessa filminspelningar denna vecka så hade jag nog hunnit med mer än dem jag sett.

Cinderella Man: (5)
Mycket bra biografi om James Braddock, en fattig mästarboxare.

Guldkompassen: (3)
Hyfsad film med uselt slut.

For a few dollars more: (4)
Lite "fattig" här och var, men hattscenen är oslagbar.

En djävulsk fälla: (3)
En hyfsad film med Heston, som för övrigt gör bra prestationer.

Eldfödd: (3)
Jag satt och skratta hela filmen igenom.

Dumpad: (4)
Grymt rolig komedi som lyckades med sitt jobb, att vara rolig.

Utan spår: (3)
Intressant filmidé och den funkar riktigt bra.

Midnight Cowboy: (4)
Utmärkt film med en underbar Hoffman.

Blade Runner: (3)
Lite överskattad, men nu har jag bara sett en version av den.

Serenity: (3)
Ganska kul film som man inte släppte blicken ifrån.

Veckans tips:
Cinderella man

Det blev ingen under 3, det gillar vi.
Sedan såg vi även på filmer under inspelningen.

Duellen (3)
Die Hard (5)
Förhandlaren (3)
Speed (4)
Ett perfekt mord (3)

2008-05-05 13:19:40
Registrerad: 2005-09-04
Jag har tyvärr ingen tid över till att skriva i den här tråden för tillfället. Jag återkommer då saker och ting har lugnat ner sig lite.

2008-05-11 20:17:01
Registrerad: 2007-12-31
Veckans filmer som jag sett.

Blonde and Blonder: (2)
Film jag inte fann var rolig, men ändå så var det den.

Närkontakt av tredje graden: (3)
Inte så bra som alla påstår att den är.

Bachelor party 2: (2+)
Samma sak här, rolig, men ändå inte.

Dr Strangelove: (3)
Ännu en överskattad film som inte alls var särskilt rolig, bara vissa ställen.

Sin City: (5)
Lika bra varje gånger jag ser den, denna gången såg man alla delar var för sig (directors cut).

10.000 B.C: (2)
GAHHH!!! Jag blir galen. Dem pratar engelska, varför?

Bring it on: (3)
Filmen har lyckats med det den var till för, vara en riktig tjejfilm.

Bring it on again: (2)
Sämre än den första filmen.

Bring it on: all or nothing: (3)
Bästa i serien må jag säga.

Bring it on: in it or win it: (1)
Suck, ur usel.

Superhero movie: (X)
Jag vill nog inte ens sätta en etta på skiten.

Gasljus: (4)
Mycket bra film med Ingrid Berman.

Veckans bästa.
Sin City (5)

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-05-11 20:38:57]
  2008-05-19 22:49:01
Angelus
Registrerad: 2004-03-12
The Last Castle:(4)
Mycket spännande film med bla Robert Redford, James Gandolfini och Steve Burton, bra och spännande handling, snygga scener, gudomliga repliker dock ganska seg i början, Regi Rod Lurie

Frantic:(3)
En bra men aningen seg och förutsigbar Polanski film, Bra Skådespeleri, Ford var mycket bra, bra men som sagt förutsigbar story

//Angelus

- An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Stenis

"There's no challenge in breaking a board. Boards don't hit back."

Forza Associazione Calcio Milan
Forza Rossoneri

Forza Detroit Red Wings
Forza Frölunda Indians

R.I.P Micke Dubois

[Inlägget redigerades av Angelus 2008-05-20 14:49:07]
  2008-05-25 21:25:24
Registrerad: 2007-12-31
Glömde skriva vilka filmer jag såg förra veckan, har nu inte heller minne om vilka, men här kommer veckans som varit en enormt bra vecka.

Ondskan: (4)
Sett den förrut, men den är fortfarande lika bra.

Daredevil - Directors cut: (3)
Directors cut är bättre än den klippa versionen, känns inte som B-hjälte nu.

Drunken Master: (4)
Mycket rolig film, med en en skön story och sköna intriger.

Elefantmannen: (5)
Mycket bra film som jag verkligen tycker att alla borde se.

Exorcisten: (5)
En av skräckfavoriterna som jag gissar på att ni alla sett.

Indiana Jones och kristalldödskallens rike: (4)
Lika bra som föregångarna, gav mig suget att vilja se dem andra igen.

Vertigo: (4)
Mycket bra deckare som verkligen alla borde se, Hitchcock klassiker.

The Maltese Falcon: (3)
Inte lika bra som de flesta säger, bra story men håller inte.

Veckans tips
Exorcisten
Elefantmannen

2008-05-25 22:19:49
Registrerad: 2005-07-09
Har inte sett en film på snart en hel månad. Men har däremot kollat lite Entourage (började nog för två veckor sedan men tar med alla här):

Entourage säsong 1 (4) Bra serie, som känns väldigt verklighetstrogen. Sköna skådespelare!

Entourage säsong 2 (4) Lika bra och underhållande som säsong 1.

Entourage säsong 3 (4) Se tidigare kommentarer!
[Inlägget redigerades av martin88 2008-05-25 22:20:18]
  2008-05-26 10:20:42
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Mean Creek/4
Intressant och gripande film jag rekommenderar.

Bobby/3
Bör ses, se min kommentar.

Serpent and the Rainbow, The/2
Inget vidare.. inget jag ser igen.

Away From Her/3
Intressant o tragisk.. Sevärd.

Dark Water/3
Spännade, nervkittlande..

Stardust/3
Ett nöje att se på.

Analysera ännu mera/2
Fungerar att kolla på.. slötittarfilm.

American Crime, An/5
MÅSTE ses bara, kolla in min kommentar!!

10 000 BC/1
Usch, inget alls för mig.. Eller jo, sömnpiller..

Veckans rekommendationer
An American Crime
Mean Creek
Bobby

//*
  2008-06-01 13:06:18
Registrerad: 2007-12-31
Söndag igen, och jag har haft en enastående vecka.

Fåglarna: (4)
Underhållande film, men inte lika bra som de flesta tycker.

Fönstret åt gården: (3)
En liten del av besvikelse.

Barry Lyndon: (4)
Mycket bra film med otrolig scenografi, men inte Kubricks bästa.

Alien: (-3)
Småtråkig film, men godkänd.

Singin in the rain: (4)
Fick ett otroligt sug att se filmen efter att man såg musikalen, och det var ingen besvikelse.

Little Miss Sunshine: (4+)
Mycket bra och sjuk film med bra musik och bra uttänkta karaktärer.

Jumper: (3)
Underhållande fredagsfilm eller också slö tittandes.

Dansar med vargar: (3+)
Bra film, men jag är inte särskilt förtjust i western.

Cleopatra: (-3)
Gäsp vilken lång film. 4 timmar tittandes på 1 enda film.

Apornas Planet: (4)
Mycket skrattlovande film som verkligen är värd att se igen.

Hitman: (4)
Sett filmen hela 4 gånger. Mycket underhållande film som har allt.

Teeth: (3)
Jag vet inte vart jag ska placera denna filmen, men underhållande e den.

Veckans hetingar

Hitman

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-06-01 13:06:48]
  2008-06-16 07:45:42
Registrerad: 2005-07-09
En sak som är positiv med att vara sjuk är att man hinner se en hel del film. För min del hade det gått drygt 1 månad utan film innan jag blev sjuk (förkylning, halsont). Sedan förra söndagen (8 juni) har det därför blivit 12 filmer (och en hel del fotboll):

Dogville (4)
En annorlunda film av von Trier. Riktigt välgjort, snygg och gripande! Rekommenderas varmt!

Crash (4)
En mycket välgjord film även detta! Smart handling!

Jakten på den försvunna skatten (3)
Underhållande film, men en liten besvikelse!

Indiana Jones och de fördömdas tempel (2)
Knappt godkänt till denna enligt mig överskattade filmen.

Indiana Jones och det sista korståget (2)
Underhållande men alltför överdrivet. Roligaste filmen av de tre!

Irene Huss - Glasdjävulen (2)
Intressant manus men genomförandet är sådär. Man har dessutom sett det hela förut!

Matrix (4)
Riktigt snygg film. Underhållande och välgjord.

Matrix Reloaded (2)
Enformig och inte alls lika intressant som ettan.

Matrix Revolutions (2)
Precis som tvåan alltför ointressant och enformig!

Pretty Woman (2)
Tycker den faller på själva storyn.

Dansar med vargar (4)
En stark filmupplevelse. Vackra miljöer, bra skådespelare och spännande manus!

Agnes Cecilia - en sällsam historia (2)
Ojämn film. Vacker men en del luckor!
  2008-06-16 15:39:01
förra veckans film

Babel: (4)
En stark film, men inte 2006 års bästa.

Diary of the dead: (4)
FPM (First person movie) ÄGER.

En prinsessa på vift: (2)
Samma sak som varenda drama romantik som vanligt.

Storm: (2)
GARR... Kasta pengar i sjön, dock så gillade jag storyn.

Arn - Tempelriddaren: (4)
Efter att jag trott att den skulle vara usel så visade det sig att den inte var det.

Astronaut Farmer, The (3)
Budskap som verkligen får en att bita i.

Shining, The: (5)
Film man kan se på om och om igen, inte sett den? SE DEN.

Semi-Pro: (3)
Lite less på filmer med Will Farrel som gör narr av massa sporter.

Panic Room: (4)
Jag bara älskar denna filmen, den är så fruktansvärt bra.

Incredible Hulk, The:  (3)
Mycket bättre än 2004, Norton gör Banner oerhört bra. GO!

2008-06-22 18:00:21
Registrerad: 2005-07-09
Söndag igen och dags för en summering av filmveckan:

Good Morning Vietnam (3) - Underhållande men lite långtråkig.

Sometimes in April (3) - Liten besvikelse, sämre än Hotell Rwanda (Har skrivit en lång kommentar till filmen på filmens sida)

Natt på museet (3) - Överraskande bra!

Steget efter (2) - Hyfsad Wallander-film

Trollkarlen från Oz (2) - Lite väl seg och barnslig, men en klassiker verkligen och jag förstår varför!

It's a Boy Girl Thing (3) - Oväntat bra faktiskt!

Den vita lejoninnan (2) - Lite väl många störande moment för ett bra betyg på denna Wallander-film!

Villospår (3) - En av de bästa Wallanderfilmerna med Lassgård i huvudrollen.

Hundarna i Riga (1) - Sämsta Wallanderfilmen jag sett. En plågsamt långsam och tråkig Wallander-film helt utan spänning. Många skådespelare är skrattretande dåliga och effekterna känns riktigt amatörmässiga.

Date Movie (1) - "Om jag fick bestämma så skulle alla personer som givit denna filmen mer än en etta i betyg drogtestas!"

Snittbetyg: 2,3
  2008-06-22 21:59:28
Super Mario Bros (2)
Usel film som verkligen gjorde mig besviken, varför göra film av bra TV-spel.

What happens in Vegas (2)
Vanlig och tråkig, väldigt förutsagd var den också.

The Mangler (3)
Kul och underhållande, underlig berättelse som man gillade på något vis.

Diary of the dead (4)
Fantastikt bra från George A. Romero, se den.

I know who killed me (2.5)
Jag gillar att se filmer som vunnet mer än 3 Raspberry, eftersom det händer att dem är mycket underhållande.

Speed Racer (4)
En drog för barn, och en absolut bra biofilm, var dock jag och två kompisar i hela salongen.

Do the right thing (3.5)
Budskapet är hur bra som helst, men Spike kunde göra den bättre.

< 1 2 [3] 4 >