Vore det inte en idé att göra forumet otillgängligt för icke registrerade, alltså gäster som bara besöker sidan. Jag menar, det finns ju egentligen ingenting "spännande" som lockar en att registrera sig på Filmpunkten. O Om man gjorde forumet och diverse andra funktioner dolda för ickemedlemmar och skrev en sån där "Detta får du som medlem" på startsidan, så kanske fler skulle registrera sig? __________________________ The angus bacon & cheese + stor pommes + bea-sås + mjölk = FILIBABBA! |
Detta håller jag med om på 100%. Att dem skall kunna kolla genom forumet för att se hur det ser ut, och om det är något trevligt folk här. Jag har faktiskt suttit och tänkt på detta ganska länge nu, bra Wookad att någon drog upp det. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Bäst vore kanske att man inte slapp in på sidan alls. Utan man måste logga in sig först, men för att göra det måste man bli medlem. Alltså man får inte se något av sidan före man blivit medlem. [Inlägget redigerades av modv0074 2008-02-20 05:59:28] |
Håller också med om att man borde vara inloggad för att se forumet.. __________________________ //* |
Ja, det är en mycket bra idè.![]() __________________________ Borr |
själviska själar ![]() __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Skönt att det uppskattades![]() __________________________ The angus bacon & cheese + stor pommes + bea-sås + mjölk = FILIBABBA! |
Då får väl jag komma och balansera den här debatten genom att säga att jag tycker att det är en jättedålig idé! ![]() 1. För att kunna betygsätta filmer. 2. För att kunna diskutera i forumet. Om man "bara" vill läsa om filmer eller i forumet finns det väl ingen anledning att påtvinga dem ett medlemskap? Framför allt leder det till att man skrämmer bort potentiella medlemmar eftersom de på ett enkelt sätt vill hitta information om film. Ser man då att man måste bli medlem för att kunna läsa handling och kommentarer kring en aktuell film så letar man helt enkelt upp andra sajter. Det skulle med andra ord, tror jag, få motsatt effekt (vet att jag glider in lite på modvs förslag om att blocka hela sidan och inte Wookads "originalförslag" ). Å andra sidan skulle vi kanske på detta sätt kunna få fler medlemmar, men till vilken nytta? Det skulle bara bli en ännu större uppsjö av medlemmar som inte gör något på sajten. Att få ett ökat medlemsantal anser jag alltså inte är ett självändamål. Dessutom skulle folk bli frustrerade om man måste registrera sig för att se hur ett forum ser ut. Självklart ska man innan man blir medlem se hur forumet fungerar, hur aktivt det är och kvalitén på det så att man därefter kan bestämma sig. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-02-20 17:34:44] |
Måste säga att jag instämmer i Goliatbagges inlägg! Jag tror också att vi kommer att få mängder av medlemmar som inte är alls aktiva. Redan idag ser vi ju många som registrerar sig för att ställa en fråga om en film man söker, tror det är risk att det blir ännu fler om man inför Wookads förslag. Tanken är dock god! |
Hur många av alla registrerade medlemmar är aktiva? __________________________ Borr |
Goliatbagge> Vad spelar det för roll om vi har en massa inaktiva medlemmar? Huvudidén låg ju i att locka hit fler AKTIVA medlemmar. Och aktiva medlemmar för i sin tur med sig ännu fler aktiva medlemmar. Som det ser ut nu behöver de inte ens registrera sig för att ta sig en titt i forumet och bestämma sig. Skulle vi istället ha ett "dolt" forum skulle de bli tvungna att registrera sig för att skriva. Om ickemedlemmarna skulle tycka att forumet kändes "dugligt" eller "sådär" vid en första inblick, skulle de knappast heller registrera sig.. Om de istället klickade sig in på forumet som registrerade medlemmar skulle sannolikheten för att de skrev någonting vara betydligt större. __________________________ The angus bacon & cheese + stor pommes + bea-sås + mjölk = FILIBABBA! |
Wookad: "Skulle vi istället ha ett "dolt" forum skulle de bli tvungna att registrera sig för att skriva." Så är det redan nu, att man måste registrera sig för att skriva i forumet, men du menade kanske annorlunda? Att man ska kunna se hur forumet ser ut innan man registrerar sig anser jag fortfarande vara en självklarhet. De som gillar forumet och verkligen har något att säga kommer ändå att registrera sig. Sedan kommer vi till en kategori användare, som du är inne på, som vid en första anblick inte skulle registrera sig då de finner forumet "dugligt" eller "sådär". Tror du att om de inte skulle orka registrera sig efter de sett forumet skulle orka att registrera sig före de sett det? Tror snarare att de skulle försvinna till andra sidor. Oavsett så tror jag att vi netto skulle få färre aktiva medlemmar på det sättet eftersom man skrämmer bort många genom att göra sidan för "stängd". Vet för övrigt inte en enda filmcommunity som blockar sitt forum för sådana som inte är medlemmar. Varför skulle Filmpunkten vara "hemligare" än andra? Anser att Filmpunktens forum ska vara lika öppet som IMDb:s eller vad som helst. Skitsamma om det är användare som tittar på det som inte är medlemmar. Vill man verkligen yttra sig så kommer man att registrera sig ändå. Känner att jag börjar bli repetitiv. Ursäktar för det. Slut. |
Alla, väl talat! Bra debatt! *tumme upp* Dito. Punkt. __________________________ Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren] |
Goliat> Jo, ett litet skrivfel, men läser man raden ovan förstår man att det istället för "skriva" ska stå "läsa". Tror du att om de inte skulle orka registrera sig efter de sett forumet skulle orka att registrera sig före de sett det? Chanserna är ju betydligt större. Gillar de sidans upplägg/design så skulle de säkerligen gå med. Filmpunkten är ju en i sitt slag, och kan inte jämföras med exempelvis Filmtipset och andra svenska filmsajter designmässigt. Varför ska vi efterlikna dem? Det behövs ju något nytt för att fler medlemmar ska välja FP framför exempelvis Filmtipset. __________________________ The angus bacon & cheese + stor pommes + bea-sås + mjölk = FILIBABBA! |
Jag håller med om att det tål att funderas över om vi kan göra något nytt på FP som blir unikt i jämförelse med andra filmsajter. Att blockera forumsidan för icke-medlemmar ser jag dock inte vitsen med. Gör man något annorlunda ska det givetvis vara till det bättre... |
Rätt talat: något nytt behövs, bl a en uppdatering av designen på profil-sidorna. Just nu verkar det tyvärr stå väldigt stilla. Händer inget alls känns det som. Om jag skulle jobba på sajten skulle jag sätta upp ett mål per vacka med den. Det är realistiskt. Även om det är en mindre grej, som hänglås på låsta trådar t ex. Men det är ju jag... ![]() __________________________ Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren] |
Mateke: Vill du att sidan ska likna Swesubs forum? Tvi, Dem har ju inte ens en egen logga. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Jag orkar inte lasa alla era inlagg (de var for langa), ska bara klaga lite pa modv, dvs att om man inte ser hur nagot av denna sida ser ut alls, varfor skulle man da vilja bli medlem? Da vet man ju inte alls hur det ar, det kanske ar en skitsida, dvs onodigt med energi att gora sig medlem! Annars haller jag val med Goliat. ![]() __________________________ Put some excitement between your legs, ride a horse. About sex: when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing. "Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är" |