Filmer där det sovs, äts, bråkas, jobbas osv, inget överdrivet eller utstickande på något plan. Vill ha tips på vardagliga draman där det egentligen inte händer någonting speciellt, men som ändå är underhållande. Viktigt är att filmen innehåller verklighetstroget skådespeleri. Överdrivna effekter, udda typ av foto och coola dialoger välkomnas inte. Filmen ska utspela sig i modern tid. Söker filmer som Gilbert Grape, Sherrybaby, Volver, Barnen som inte fanns osv. Det får gärna beröra eller dyl. OBS! Skriv inget om ni inte känner att filmerna verkligen stämmer med mina kriterier. Blir så irriterad på tips som bara slängs in i all hast. OBS! INGET SVENSKT! __________________________ Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad. Eller var den verkligen det? Nya forskarteorier tyder på att den skulle varit grusad. [Inlägget redigerades av Wookad 2008-03-16 01:08:31] |
Vardagligt, beror å vad du menar. Zozo SÖmnlös i Seattle __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Du missförstår mig helt. Zozo måste vara bland de sämsta filmer jag sett överhuvudtaget. Sömnlös i Seattle är en bra film, men inte särskilt vardaglig. Det är dessutom en komedi. Jag söker verklighetstroget skådespeleri. __________________________ Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad. Eller var den verkligen det? Nya forskarteorier tyder på att den skulle varit grusad. |
Ken Park-varianten eller? Såg Elephant nyss, den var chill.. |
Fasen Wookie, du har ju typ sett alla bra "vardagliga" filmer jag tänkte tipsa om. Däremot verkar du ha missat Bara en dag som jag tycker uppfyller alla dina kriterier. En film som för övrigt har skamligt lågt medelbetyg här på Filmpunkten. |
Håller med Goliatbagge om att Bara en dag måste nämnas här. Då tycker jag även att Bara en natt ska ses eftersom det är ettan, Bara en dag är fortsättningen. Vill även tipsa om Rain Man, När Harry träffade Sally(står att det är rom. komedi men jag kunde inte hitta nåt komiskt i den.) Återkommer med fler om jag kommer på. __________________________ //* |
Ingen fantastisk film men, "Vingar av glas" eller "När mörkret faller" __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
uncle_funk: Wookad har annonserat att han inte är intresserad av svenska filmer och du bombarderar honom med dem... ![]() |
Jupp, Det är roligare på det viset. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Nu börjar det lossna. Bara en dag och Rain man är den typen av film jag söker! Goliat och Shining har ju lite samma smak som jag också, så de förstår nog mina behov lite bättre __________________________ Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad. Eller var den verkligen det? Nya forskarteorier tyder på att den skulle varit grusad. |
Cashback kan nog vara värd att nämnas i det här sammanhanget också. Har ju surrealistiska inslag, men vardagskänslan är mycket närvarande. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-03-16 13:02:13] |
Ice Storm. Den skulle nog passa dig Wookad. __________________________ Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten |
Tack, Willy, den verkar vara av typen jag söker! Cashback verkar också vara åt det hållet. __________________________ Det var en gång en sång som handlade om en lång gång som var sandad. Eller var den verkligen det? Nya forskarteorier tyder på att den skulle varit grusad. |