Forum » Övrigt » Fritt forum » Topplistor av ALLA de slag          Topplistor av ALLA de slag 2008-04-25 21:37:50
Registrerad: 2006-10-14
Detta är tråden där vi som obehindrat vill diskutera Filmtopplistor, utan restriktioner, kan göra det.

Välj vilka Filmtopplistor Du vill, som vi ska prata om!!

Här får vad som helst alltså diskuteras, oavsett djupdykning i ämnet eller skrap på ytan, så länge det gäller just Filmtopplistor.

Du får alltså gå in på djupet med enstaka filmer och motivera varför de bör eller inte bör vara på respektive lista!

Men du får också bara säga att du helt enkelt inte följer någon lista alls - men motivera då gärna varför! Hur intressant blir det annars - egentligen?

Exempel på filmlistor:
IMDb Top 250
YMDb Top 250 (Your Movie Database)
1001 filmer du måste se innan du dör
1000 filmer för livet
[002matekes Topp 250 (på min profil)]

--> Kom gärna med fler tips på listor som är intressanta!

Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren/Låneovven/Grannen]
[Inlägget redigerades av 002mateke 2008-04-26 00:18:22]
  2008-04-25 21:54:56
Registrerad: 2006-10-14
Själv använder jag mej som aktiv medlem av IMDb Top 250, min egen Topp 250 samt "1001 filmer...".

Har funderat på YMDb Top 250, som ine hymlar om hur de röstar fram sin lista, som IMDb däremot hemlighetsfullt gör.

Ska nog köpa boken "1000 filmer för livet" också så småningom.

OBS
Anser även att FP ska skapa sin egen Topp 250, och inte bara en Topp 10! Sådär, nu va' bomben släppt...!
OBS

2008-04-25 23:53:04
Registrerad: 2007-12-31
Hmm, är intresserad av boken 1001 album du borde lyssna på innan du dör. Skall visst finnas bra album i den boken.

2008-04-26 00:09:48
c00per_91
Registrerad: 2006-02-10
unclefunk; jag köpte 1001 album förra veckan, det finns väldigt mycket bra i den

fight the real enemy'
  2008-04-26 00:21:49
Registrerad: 2006-10-14
Hehe Ok, uncle, jag får smaka på min egen medicin här, men trodde att jag gjorde det klart att det var FILMtopplistor jag menade, och detta av två rätt självklara skäl:'
1. Detta är en filmsajt med ett filmforum främst!
2. Jag gav bara exempel på FILM-topplistor, om man tittar/läser noga!

MEN ni behöver inte radera några tidiga inlägg alls! Please!

2008-04-26 02:14:50
Registrerad: 2007-12-31
Jag vet att jag klagat på O.T men detta har med tråden att göra innan du, mateke ändrade första inlägget.

"2. Jag gav bara exempel på FILM-topplistor, om man tittar/läser noga!"

Jag läste väldigt noga och såg ingenting om att det handlade om just Filmlistor, men ingen Big Deal. Ville bara kommentera så det går rätt till.

Back to topic.

YMDb har jag aldrig hört talas om, gör man sina egna listor då eller vad?
Sedan såg jag en bok som hette "1000 movies to avoid" vilket faktiskt innehöll filmer som "Ray", "Memento", "Matrix" till och med "Gudfadern" om jag inte minns fel, denna boken lyckades med sin uppgift, att irritera mig som filmfan.

[Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-04-26 02:17:28]
  2008-04-26 02:34:34
Lepre
Registrerad: 2005-02-18
För att återgå till "Topic". Tror du (002mateke) verkligen att någon är intresserad av att lägga upp sina "toppfilmlistor" av alla olika slag på en tråd som denna? Om någon ens är intresserad av det så står det på deras profil. Jag tror knappast någon kommer gå igenom allas "listor" även om de var det minsta intresserade. FÖR DÅ SKULLE DE HITTA TILL PERSONENS PROFIL.

Jag ber om ursäkt, för jag har egentligen inget vettigt att säga i den här tråden. Men var fan är ett filmforum på väg om man inte ens kan diskutera film utan att behöva jämföra ens favoritfilmer först.

*Det behövs inte
*Det påverkar ingenting
*Ingen kommer läsa allas inlägg

Detta är bara ännu ett patetiskt försök till en originell tråd som det kommit för många av på den senaste tiden. Snälla, fundera, var ärliga innan ni slänger upp nästa tråd. Skriv något bra. För jag har börjat tröttna.

Vi håller inte med Lepre:

"I'm not even supposed to be here today!"
[Inlägget redigerades av Lepre 2008-04-26 02:35:19]
  2008-04-26 04:50:57
ToxicAvenger
Registrerad: 2006-02-14
Många av oss uppnår någon slags njutning av att lägga upp listor, men inte en jävel bryr sig om att läsa dem ändå.

"You're still fucking peasants, as far as I can see".
  2008-04-26 13:14:45
Lepre, två saker:
1. Du missförstår trådens syfta - läs om första inlägget! VAR nånstans står det att man ska lägga upp sina listor...?! U got me, I'm lost!

Så... take it easy!

2. Tagga ner, Lepre, bara för att Du har tröttnat en del (tror du inte jag har gjort det med en del trådar OCH en del beteende? - jag svarar bara inte på dessa trådar så klart! Vad är det att "tjafsa" om - så här kommer det alltid att vara på olika Forum), innebär det väl inte att ALLA medlemmar tänker som dej? Eeh... hallå...?! Var tog logiken vägen?

Minst jag OCH uncle_func gillar att diskutera detta, och då säger jag minst! Tack för att vi som vill får diskutera detta!

Dessutom, kolla igenom HELA tråden "1001 & IMDb Top 250", så förstår du nog lite bättre vad det handlar om. Bara ett litet tips! Kom inte tillbaka hit och säg ngt INNAN du gjort det, vilket då blir meningslöst tidsfördriv.
_________________

Lepre, när kom du förresten med något djuplodande i debatten på nån tråd senast? Hur ofta gör du det generellt och inte bara slänger in nån Off Topic typ...?
_________________

On Topic:

2008-04-27 15:11:43
Registrerad: 2006-10-14
Lägg märke till nu att jag väljer att inte be GB ta bort dessa egentliga Off Topic-inlägg, som Toxic och Lepre kom med! Varför? Jo, jag tycker man har rätt att i samma tråd ifrågasätta eller ödmjukt fråga om man inte förstått trådens syfte. Självklart för mej. Nu har de fått svar, så nu går vi vidare m On Topic!

Ikväll ser jag Amores Perros eller Stalker (från flera olika topplistor), vilket jag ser fram emot...!

2008-04-27 21:13:51
"On Topic:
uncle_func, denna bok du nämner senast verkar vara lite kul att läsa som ströläsning när man har tid över. Vilka har skrivet/gett ut den? Vad har de för trovärdighet/status/auktoritet?"

Mateke: Jag har ingen aning, bara bläddrat igenom den inne på Akademibokhandeln, blev riktigt förbannad på dem filmerna som var med där i.