Lite nerdinfo: Nyckeln Till Frihet ligger 2:a på IMDbs topplista och Gudfadern ligger 3:a. Båda filmerna ligger efter The Dark Knight som ligger 1:a. Det verkar vara anarki på topplistan. =) __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Faan, va underbart - detta har vi längtat efter, särskilt i gruppen där på Facebook som heternåt i stil med "How the heck can Godfather be before Shawshank Redemption?"!! Och Dark Knight har tappat ytterliare sen i förmiddags ser jag, ops, snart ligger "Nyckln..." på dess rättmätiga plats. Detta måste vi sanna mina ord fira. Nån som vill slänga ihop en megasnabb FP-träff för oss som e intresserade av IMDb Top 250 eller bara IMDb? ![]() ![]() __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
Skönt. |
Mateke: hur menar du då? __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Yeay. Det är härliga besked det! __________________________ Al : Son, have I told you not to get married? Bud : Yeah, dad. Al : Have I told you not to become a shoe salesman? Bud : Yeah, dad. Al : I guess I told you everything I know then. |
Detta är en historisk dag... ![]() [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-07-30 07:14:28] |
Ja, äntligen har Nyckeln till frihet passerat Gudfadern. Snart kommer Nyckeln till frihet inta plats 1, där den hör hemma. The dark Knight är nu nere i 9,2 i betyg, och snart lämnar den tronen på imdb. |
NEEJJJJ!!!![]() |
Nyckeln till frihet ligger där den ska,vet dock inte om The dark knight ligger där den ska. __________________________ We have no Great War, no Great Depression. Our Great War is a spiritual war. Our Great Depression is our lives |
Hehe, dawe, senast jag såg efter låg de båda där de ska!![]() Jaha, men förlåt, du menar att den första ligger bra på sin plats och den andra vet du inte om den ligger bra...! Ok, jamen ursäkta då! ![]() __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
VAAA!! tyvärr var det väl lite en tidsfråga innan ledningen på IMDb var tvungen att hjälpa upp Gudfadern igen! För nu har "Nyckeln..." halkat ner igen och Gudfadern upp. Suck! Men det kanske blir lite pendlande upp och ner nu framöver... __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
Det är knappast på grund av ledningen som Gudfadern har gått upp som tvåa. Nu har NTF-fans kämpat länge för att trycka upp Nyckeln före Gudfadern. När nu NTF gick om så börjar Gudfadern-fansen att trycka upp Gudfadern. Räkna med en het växling framöver... [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2008-07-31 16:57:43] |
Jag VET, GB, men jag är konspiratorisk i detta fall, litar inte på IMDb till 100%. Dessutom, vad är det för idioter rent utsagt som ändrar personliga betyget för filmens medelbetygs skull? Vilka jäkla ärliga och rättvisa människor som kör med fair play. NOT. ![]() ![]() __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
Haha,ojj så jag skrattar 002mateke! ![]() __________________________ We have no Great War, no Great Depression. Our Great War is a spiritual war. Our Great Depression is our lives |
För första gången i historien så ligger Nyckeln till frihet etta på IMDb:s topp 250-lista. För egen del har det varit efterlängtat då den tillhör en av mina absoluta favoritfilmer. Tjohoo! ![]() |
Härligt! |
Det är nice![]() |
Great (!!!), men Wookie, han e utskriven visserligen... dock då han sover kan det ju va kul att tänka på. __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
Yeay! Det är riktigt bra det! Lite glada nyheter! ![]() __________________________ Al : Son, have I told you not to get married? Bud : Yeah, dad. Al : Have I told you not to become a shoe salesman? Bud : Yeah, dad. Al : I guess I told you everything I know then. [Inlägget redigerades av Timoti 2008-08-12 02:42:20] |
Tror inte det är första gången den ligger etta faktiskt, dock var det flera år sedan sist. Personligen tycker jag att Gudfadern är en bättre film och hoppas att den snart tar tillbaka första platsen. |
Båda filmerna e bra, Nyckeln e bättre än Gudfadern, men själv tycker jag inte den är värd första platsen egentligen. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Egentligen är båda ordentligt överskattade. Jag tyckte 'Gudfadern' var ett mästerverk då jag såg den första gången. Nu när jag har sett den några gånger har jag insett att det bara är Marlon Brando som är det enda suveräna med filmen, annars finns det knappt något att höja ögonbrynen för. 'Nycklen till frihet' är rätt bra gjord bara. Men filmerna är absolut inte dåliga. |
Vad är ni för ena att svara på om en film är värd förstaplatsen eller ej?![]() |
Ett av det mest korkade jag läst idag. Klart man själv kan tycka att filmer är överskattade, det är väll just det ordet överskattad är till för? Ingen som sagt att filmerna är dåliga, Nyckeln till frihet finns med i min topp lista, men första plats? Nej. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. [Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-08-13 20:27:10] |
Ni snackar om IMDB = Internet movie data base = Världens största filmdatabas. Alla filmer som finns på topp 250 är framröstade av världens befolkning, och den som ligger etta har fått högst betygssnitt (dvs högre än dina favoritfilmer...Mean girls och vad det nu är.) Alltså är den värd förstaplatsen eftersom den har framröstats till det? Sen om du tycker något annat är det en helt annan sak. Men ni kan ju inte påstå att den inte är värd IMDBs förstaplats för att ni tycker annorlunda? Och korkad kan du vara själv. Sopa. |
Wookad: du borde få en applåd, för att du lyckats vara ganska korkad. Det är bara något JAG tycker, det är ingenting du måste hålla med om. Men inte behöver du försöka spela smart genom att säga urlöjliga saker, får dig bara se dum ut. Och nej, Mean Girls är inte en av favoriterna. Nyckeln till Frihet gav jag en 10/10, jag ville hellre att den skulle ligga före Gudfadern, eftersom Gudfadern är sämre än vad alla påstår. Sopa? Har ingen kvast just nu. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Word, uncle! Riktigt korkat inlägg av Wookad där. |
Jag vet att du tycker så? Eller...eh...va? Vad snackar du om ens? Det jag kommenterade var att ni blandar ihop IMDBs lista med era egna när ni snackar om hur felaktig listan är. Se dum ut? Jag kan omöjligt se dummare ut än du iaf ![]() [Inlägget redigerades av Wookad 2008-08-13 21:36:56] |
Du lyckades igen. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. |
Du förstår inte. Du tycker att den är överskattad, men det betyder inte att den är det. Det är den inte heller, eftersom alla betyg baseras på folkets åsikter. Och vem kan ha mer rätt än allmänheten? Ingen annan regissör har lyckats göra en film som folket tyckt så mycket om, alltså är det den filmen som förtjänar förstaplatsen. Det jag alltså försöker göra är att hålla isär IMDBs topp 250 och din egna topp 250. Din egna topp 250 kan du kasta om huller om buller och tycka precis som du vill, men IMDBs topp 250 är som den är just för att allmänheten tycker så. När allmänheten talat finns det ingenting som heter överskattat, då det bara är ett ord som vi människor hittat på för att uttrycka vårt förhållande till någonting. Och eftersom vi människor är själva allmänheten finns kan man inte påstå att placeringarna på topp 250 är vare sig överskattade eller underskattade. Du kan alltså tycka att den är det, men den är inte det för att du tycker det. Fattar du vad jag menar? |
Jag har fattat hela tiden, det är bara det att jag vet att det är allmänheten har röstat upp den dit (jag bland annat eftersom jag gav den 10/10) Jag bara sade vad jag tyckte, inget att ta illa vid. Dessutom sade jag inte att filmen är överskattad. __________________________ EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet. [Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-08-13 22:46:49] |
Nyckeln är så sliskigt överskattad att jag kräks, men majoriteten tycks gilla den något enormt... :3 |
Men du e ju lite sån, FH, att du ofta ska tycka emot det många säger, och det bara för sakens skull känns det som... Eller, rätta mej om jag har fel!? Jag menar det är ju sällan som du verkligen motiverar dina korta små inlägg som det ovan mitt här. Varför är Nyckeln sliskigt överskattad? __________________________ Der Mats [a.k.a Mastodontfilmsmats/Spike/M/Zyberm@z/Marren/Låneovven] |
För att alla avgudar filmen då det inte är något speciellt med den. |
Nyckeln Till Frihet är ett utan tvekan det ultimataste i filmväg. Gudfadern ifrågasätter jag på den högsta topplistan. __________________________ Det finns två oändliga ting. Universum samt den mänskliga dumheten. Jag är dock inte så säker på den förstnämda. - Albert Einstein |
"Individer är smarta, men allmänheten är korkad." sa nån en gång. Diskutabel åsikt, men jag lite kul tycker jag... dock tänker jag inte utveckla innebörden mer än så. __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Wookad hela ditt argument faller på att allas röster inte räknas på Imdb:s topplista. Om man pratar om att ngn film är överskattad så menar man väl av den stora massan... så jag fattar inte riktigt vad du vill med dina extremt korkade argument |
Har nu sett båda filmerna, och om jag ska vara ärlig tycker jag att de är så olika varandra, men jättebra, att det blir omöjligt att avgöra vilken som är bäst. __________________________ www.flyred.se |