Tja alla monsterdiggare. Nu är det snart dags för nomineringar, Finns det filmer som ni förtjänar sig en oscar detta år, eller har det bara varit allmänna skit filmer. Själv tycker jag att The Dark Knight förtjänar en Oscar för bästa film. Om nu inte Into the wild har tappat chansen till att ta hem en Oscar. Bästa manliga biroll borde gå till Heath Ledgers Joker trots sin död. Detta var exempel på min lista, fulla listan kommar ikväll. men vad tycker ni? __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Into the Wild är definitivt en given kandidat! Om inte annat för bäst filmmusik, Eddie Vedder briljerar ju som vanligt! __________________________ Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv. Om du ska skriva, lär dig att skriva på ett korrekt och uttrycksfullt sätt. Individer som inte kan uttrycka sig blir för massan obetydlig! |
just nu tycker jag att Rambo ska få oscar för bästa film och Sylvester Stallone få priset bästa manliga huvudroll __________________________ //Angelus - An old man dies. A young girl lives. A fair trade. I love you, Stenis "There's no challenge in breaking a board. Boards don't hit back." Forza Associazione Calcio Milan Forza Rossoneri Forza Detroit Red Wings Forza Frölunda Indians R.I.P Micke Dubois http://www.youtube.com/watch?v=QXk18RdxPZM&mode=related&search= |
Raceai: Ja, Rise är en sån underbar låt, lätt bästa soundtracket. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Ok, här kommer mina vinnande hittills. Bästa film: Into the Wild Bästa manliga huvudroll: Emile Hirsch - Into the Wild Bästa kvinnliga huvudroll: Reese Witherspoon - Utlämnad Bästa manliga biroll: Heath Ledger - The Dark Knight Bästa kvinnliga biroll: Marisa Tomei - Before the devil knows you're dead Bästa regi: Christopher Nolan - The Dark Knight Bästa manus: Garth Jennings - Son of Rambow Bästa adapterade manus: Jon Krakauer - Into The Wild Bästa foto: Into the wild Bästa scenografi: Narnia - Prince Caspian Bästa Smink The Dark Knight Bästa ljud: The Dark Knight Bästa visuella effekter: Speed Racer Bästa sång: Rise - Into the Wild Bästa musik: Into the Wild Bästa utländska film: Klassen Detta är min lista hittills, resten av kategorierna har jag inte upptäckt eller tänkt på särskillt mycket, men här kommer hela kategori listan, bara kopiera om ni vill. scarskategorier Bästa film Bästa film, unik och ar... Bästa film, produktion Bästa manliga huvudroll Bästa kvinnliga huvudroll Bästa manliga biroll Bästa kvinnliga biroll Bästa regi Bästa regi, komedi Bästa regi, drama Bästa regiassistent Bästa manus Bästa adapterade manus Bästa story Bästa titelmanus Bästa manusprestation Bästa foto Bästa foto, svart-vit Bästa foto, färg Bästa scenografi Bästa scenografi, svart... Bästa scenografi, färg Bästa kostym Bästa kostym, svart-vit Bästa kostym, färg Bästa smink Bästa klippning Bästa ljud Bästa ljudmix Bästa ljudeffekter Bästa visuella effekter Bästa tekniska effekter Bästa sång Bästa soundtrack Bästa musik Bästa adapterade musik Bästa musik, drama Bästa musik, musikal Bästa kompositör Bästa koreografi Bästa kortfilm Bästa animerade kortfilm Bästa kortfilm, 1 rulle Bästa kortfilm, 2 rullar Bästa kortfilm, färg Bästa kortfilm, komedi Bästa kortfilm, originell Bästa dokumentär Bästa kortdokumentär Bästa utländska film Bästa animerade film __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Har aldrig sett galan, men jag hade ingen aning om att det fanns så många kategorier. __________________________ www.flyred.se |
Haha! Upptäckte att jag har tagit ALLA kategorier som funnits, vi får låta det vara och se hur folk reagerar. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Visste att det fanns en gammal tråd om det här någonstans Tycker det börjar dra ihop sig, nomineringarna kommer ju 22:a januari, fast det var inte därför jag drog upp tråden igen. Vet inte hur många här som brukar se Oscars galan live? Ivf brukar jag göra det och är jämt nervös för vem och OM, någon ska sända Oscarsgalan. Men i år kan vi pusta ut tror jag, hittade nämligen på Filmzons hemsida: "Oscarsgalan 2009 kommer återigen kommer att sändas live på Kanal 9, enligt Kanal 5. Galan sänds söndagen den 22 februari. Kanal 9 kommer även att sända Golden Globe-galan den söndagen den 11 januari. " Det låter jättebra, om det nu stämmer, för den som har kanal 9 ivf. Sen är det Hugh Jackman (Manliga huvudrollen i Australia) som leder Oscarsgalan ifall ingen var uppdaterad på den punkten. |
Into the Wild? Mer intetsägande film får man leta efter. En tönt med alla framtidsutsikter framför sig kastar allt i sjön oh bestämmer sig för att gå emot strömmen, i tro om att han kan allt om dagens moderna samhälle, genom att leva livet i naturen. Buhu, överkonsumtion hit och elak pappa dit. Give me a break. Den förtjänar inte någonting i prisform, om man bortser från det riktigt fina fotot och William Hurt. Jag ska nog inte stanna uppe och se galan den här gången; jag är nämligen trött på Oscarsgalan. Uppblåst och sympatiserande gala är vad det är. |
Nagon som vet nar Grammy Awards visas? vet att det ar off topic men tankte forsoka kolla laget anda! __________________________ - Ed, kill the queen! - What? - Turn off the jukebox! |
FH: Into The Wild är en utav de få som VERKLIGEN förtjänar en oscar för i år, kan dock hålla med om att galan är sympatiserad och överreklamerad. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Into the Wild kan ni glömma. Den var ju nominerad förra året som bästa film! __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Nej, Det var biroll den var nominerad till... __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Bästa Kvinnliga Huvudroll Angelina Jolie ("Changeling" ) Bästa Manliga Biroll Heath Ledger ("The Dark Knight" ) Bästa Kvinnliga Biroll Penélope Cruz ("Vicky Cristina Barcelona" ) Bästa Manliga Huvudroll Sean Penn ("Milk" ) Bästa Production (Konst) Benjamin Button Otroliga Liv Bästa Foto The Dark Knight Bästa Kostym Design Benjamin Buttons Otroliga Liv Bästa Film Klippning The Dark Knight Bästa Smink Hellboy II: The Golden Army Bästa Original Soundtrack Wall-E Bästa Original Sång Wall-E ("Down to Earth" ) Bästa dokumentär Religulous Bästa Utländska Film Låt den rätte komma in ( Sverige ) Bästa Ljud Wall-E Bästa Ljud Mixing Iron Man Bästa Original Manus Boy A ![]() Bästa Manus (baserat på annan upplaga) The Dark Knight Bästa Regi Danny Boyle ("Slumdog Millionaire" ) Bästa Film The Dark Knight __________________________ "Well well if it isn't Peter Pan?" [Inlägget redigerades av Hook 2009-02-20 03:25:17] |
För det första! Hur kan ni snacka om In to the wild? Det är en film från 2007 och var på oscarsgalan 2008. Kanske läsa på lite innan? (In to the wild är en mycket bra film i övrigt!) __________________________ Livet är en trailer för en film vi aldrig får se. |
Hook: Bästa Utländska Film kan INTE bli Låt den rätte komma in (tyvärr) eftersom Sverige inte skickade in den till orcarsgalan, jäkligt synd det faktikst. Den hade haft en bra chans där tror jag. Sen tror jag att du har lite övertro till the dark knight med. Jag tror att den filmen kommer bara knipa en oscars och just då för bästa manliga biroll. __________________________ Livet är en trailer för en film vi aldrig får se. |
Bästa Manliga Huvudroll Mickey Rourke (“The Wrestler” ) Bästa Manliga Biroll Heath Ledger ("The Dark Knight" ) Bästa Kvinnliga Huvudroll Kate Winslet ("The Reader" ) Bästa Kvinnliga Biroll Penélope Cruz ("Vicky Cristina Barcelona" ) Bästa Animerade film WALL-E Bästa Production (Art Direction) Benjamin Button Otroliga Liv Bästa Foto (Cinemagraphy) Slumdog Millionaire Bästa Kostym Design The Buchess Bästa Regi Danny Boyle ("Slumdog Millionaire" ) Bästa Film Klippning (Film Editing) Slumdog Millionaire Bästa Smink Benjamin Button Otroliga Liv Bästa Utländska Film Waltz with Bashir (Israel) Bästa Original Soundtrack Slumdog Millionaire Bästa Original Sång Slumdog Millionaire ("Jai Ho” ) Bästa Film Slumdog Millionaire Bästa animerade kortfilm Presto Bästa Ljud The Dark Knight Bästa Ljud Mixing The Dark Knight Bästa visuella effekter (Visual Effects) Benjamin Button Otroliga Liv Bästa Manus (baserat på annan upplaga) Slumdog Millionaire Bästa Original Manus WALL-E Jag har inte tagit med dokumentärerna. Har inte sett dem så kan inte utala mig. Jag tror att Slumdog Millionaire kommer vinna många av de tunga priserna. Ett mycket bra startfält, 2008 var ett kanon år när det kommer till film Top 3: Slumdog Millionaire 7 oscars av 10 Nomineringar Benjamin Button Otroliga Liv 3 av 13 Nomineringar The Dark Knight 3 oscars av 8 Nomineringar __________________________ Livet är en trailer för en film vi aldrig får se. [Inlägget redigerades av dro 2009-02-20 08:00:26] |
Dro: Om du minns så stavas filmen INTO THE WILD inte In To The Wild, läs på lite själv, sedan pratade vi om att det var synd att den inte var nominerad till bästa film, ingen har sagt någonting annat. Och vi tyckte att den skulle fått en chans till, har dessutom hänt förrut att Oscar har nominerat filmer 2 år tidigare. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler |
Oj, ber om ursäkt för mitt stavfel. Lite tidigt på morgonen. uncle_funk: Intressant, visste inte att dom kunde göra det, gäller det bara kategorier de tidigare varit nominerade i? Kan du nämna några exempel på filmer? __________________________ Livet är en trailer för en film vi aldrig får se. |
Casablanca vann 3 Oscar 1944, filmen kom 1942. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler |
Casablanca blev inte oscarsnominerad 2 år i rad. Alla den filmens nomineringar kom samma år. Jag skulle också vilja veta vilken film/filmer som syftas på som oscarsnominerats 2 olika år. Jag trodde de bara kunde vara med ett år. |
Vem har sagt 2 år i rad? Nu ser jag, har gjort ett litet hopp med ord där, jag menar självklart att det finns filmer som har blivit nominerade 2 år senare efter premiär. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler [Inlägget redigerades av uncle_funk 2009-02-20 19:24:49] |
Var sänds galan? |
Galan var lite av en besvikelse, en del rätt (över hälften) vinnare men Angelina Jolie borde fått för bästa skådespelerska och Benjamin Button för bästa film, men Slumdog Millionair var andra tippningen så det blev ju bra i vilket fall. Att Heath Ledger skulle få ett pris var redan uträknat, även så för Wall-E. Hugh Jackman gjorde riktigt bra prestationer av galan och förgyllade den, en av de mer underhållande galorna, jag har sett, hittills. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler |
Kul med lite olika åsikter, för jag tyckte däremot att rätta filmer vann rätta priser. Benjamin Button har jag tyckt är totalt överskattad, tyckte den saknade så mycket, särskilt stoslagen musik, och hoppades starkt på Slumdog. Så blev glad när den vann. Hejade ocskå på Kate Winslet (The Reader), tyckte det var dags för henne att få en Oscar nu, så blev riktigt glad när de ropade upp hennes namn. Sean Penn blev jag överlycklig över, sjukt glad att det inte blev "favorittippen" Mickey. Jag är less på storslagan comebacker nämligen. Nej men en "overall" var priserna bra, enligt mig då. Hugh Jackman var en fullträff som värd, eller vad man nu ska kalla det, mycket komiska inslag och jag tyckte han kändes väldigt närvarande hela tiden. Måste också tillägga att inledningen i år var väldigt mycket bättre än förra årets, tycker det här var en av de bästa galorna på länge faktiskt. |
kan nån klistra in vilka filmer som fick pris please Film: ”Slumdog millionaire” Regi: Danny Boyle för ”Slumdog millionaire” Kvinnliga huvudroll: Kate Winslet för "The Reader". Manliga huvudroll: Sean Penn för ”Milk Manlig biroll: Heath Ledger ”The Dark knight” Kvinnlig biroll: Penelope Cruz ”Vicky Christina Barcelona” Manus: Dustin Lance Black för ”Milk” Manus efter förlaga: Simon Beaufoy för ”Slumdog millionaire” Icke-engelskspråkig: ”Okuribito” (Japan) Animerad film: ”Wall•E” Musik: A R Rahman för ”Slumdog millionaire” Sång: "Jai ho" i ”Slumdog millionaire” Foto: ”Slumdog millionaire” Klippning: ”Slumdog millionaire” Animerad kortfilm: ”La maison en petits cubes” Scenografi: ”Benjamin Buttons otroliga liv” Kostym: ”The duchess” Smink: ”Benjamin Buttons otroliga liv” Kortfilm: ”Spielzeugland” (Leksakslandet) Dokumentär: ”Man on wire” Kort dokumentär: ”Smile Pinki” Specialeffekter: ”Benjamin Buttons otroliga liv” Ljudredigering: ”The Dark knight” Ljudmix: ”Slumdog millionaire” här e några av priserna __________________________ ..::keep metal or die::. alla lögner om blondiner e falska freddy is back! ne, jag är liksom en vårtig alkis som just nu är stenhård och dreglar, fan, tangentbordet börjar sluta fungera-uncle funk ok, många tror att man e sur för att jag inte använder smileys, men orka dem gula, irreterande sakerna-uncle angående smilisar 250 toplistan e klar nu [Inlägget redigerades av freddyvonmetal 2009-02-23 09:25:14] |
Departures/Okuribito som fick en oscar finns inte upplagd på filmpunkten.. dags? |
jag la bara upp dem som det stod på aftonbladet __________________________ ..::keep metal or die::. alla lögner om blondiner e falska freddy is back! ne, jag är liksom en vårtig alkis som just nu är stenhård och dreglar, fan, tangentbordet börjar sluta fungera-uncle funk ok, många tror att man e sur för att jag inte använder smileys, men orka dem gula, irreterande sakerna-uncle angående smilisar 250 toplistan e klar nu |
Jag har lagt in filmen i databasen nu. http://www.filmpunkten.se/departures.asp [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2009-02-23 10:20:19] |
Tack baggen |
Hård natt... Mycket bra underhållning! |
En liten fråga bara... Visst visades väl Oscarsgalan i svensk tv? Vilken kanal? Jag kollade runt i tv-tablåerna men hittade inget. Låter nämligen som vissa av er såg galan inatt, eller? Hursomhelst sov jag så skulle iaf inte kunnat sett den, men ändå. Kan inte uttala mig så mycket om priserna eftersom jag inte sett alla filmer men blev glad att Sean Penn fick en Oscar, det är en av mina favoritskådespelare som det var länge sedan jag såg i något nu.. Och filmen verkar ju bra så får hoppas på att den är det också. Att Kate Winslet fick en Oscar gissar jag var rätt, hon är även hon en av mina favoriter. Men efter att ha sett Eastwoods "Cangeling" så måste jag ju säga att jag tycker Angelina Jolie också hade förtjänat den bemärkelsen. |
Kanal 9 visar Oscarsgalan.... Vilket ja tycker är väldigt dumt, Världens största Gala borde väl visas på en kanal alla har... men men, ja orkade dock inte hålla mig vaken vilket va synd.... SVT 1 kommer visa en sammanfattning av Oscarsgalan på typ 1-2 timmar nån gång nu under veckan så den som missade eller ej har kanal 9 kan ju se då... |
Aha, det förklarar saken, jag har inte 9-an. Men då kanske jag ser sammanfattningen sedan då. |
Vilken skitgala. Slumdog Millionaire kan ta sig i pungen och slänga sig i närmaste slum. Det är obefintligt hur man kan ge såpass många och tunga priser till en så hafsigt utförd axelryckningsrulle. |
På Tisdag kl. 21:45 till 23:15 är det sammanfattning av Oscarsgalan på SVT1... |
vart besviken på att inte the wrestler vann nåt __________________________ ..::keep metal or die::. alla lögner om blondiner e falska freddy is back! ne, jag är liksom en vårtig alkis som just nu är stenhård och dreglar, fan, tangentbordet börjar sluta fungera-uncle funk ok, många tror att man e sur för att jag inte använder smileys, men orka dem gula, irreterande sakerna-uncle angående smilisar 250 toplistan e klar nu |
Men jag håller med FH, men "Slumdog Millionaire" Var en riktigt bra film, men ganska mycket utav dem priserna dem vann förtjänade dem inte. Kate Winslet var absolut inte dags att få en Oscar, speciellt inte från "The Reader", för att man kan gråta och visa kroppen kallar inte jag bra skådespeleri, man ska ha känsla med karaktären och verkligen fånga in publiken, vilket Jolie gjorde i "Changeling". Nu ska inte jag se Milk förrän imorrn på pressvisning, så man får se om Penn förtjänad Oscarn, annars får man se om Mickey borde fått trofén. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler |
Slumdog är så enkelspårig, så tafflig, så ologisk, så slaffsig och så Hollywood-sliskig att jag kräks. Nej, den känns inte mer än ett sedvanligt dvd-släpp som man kan gotta sig åt för stunden. Hur fan kan den ha vunnit allas hjärta? En ödehistoria kring att hitta sin sanna kärlek räcker inte. Alls. |
FH: Det var inte bara historien, det var inlevelsen, farten, fotot och musiken. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste kommenterade filmerna: Nyckeln till frihet The Wrestler |