Forum » » Filmdiskussion » Tidsfördriv?   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Tidsfördriv? 2003-04-06 13:34:51
Registrerad: 2002-11-25
Har läst dina recensioner om Stig-Helmer filmerna Stoffe och undrar varför de inte passar som hemmakvällar? Minst en miljon har ju kollat på SVT.s sändningar och även du antar jag?
  2003-04-06 13:57:23
Kristoffer
Redaktör
Registrerad: 2002-10-13
Hej Claes!

Jo, det är sant. "Lasse Åberg-filmerna" är populära bland det svenska folket. Han är en folkkär skådespelare och regissör.
Det som är generellt för alla hans filmer är att den skall vara rolig och locka till skratt. De är mycket genomtänka på det sättet och varje minut är planerad i den minsta detalj. Dock saknar den en bra handling. Men jag tycker inte man skall klandra dem för det för syftet med filmen är inte att sprida en bra handling utan främst att locka till skratt.

Därför tycker jag att filmerna främst är bra på t.ex. bussresor där man kan skratta tillsammans med många människor. Alltså även lite socialt!

Om jag t.ex. skulle valt mellan "The Rock" och "Sällskapsresan" på en bussresa skulle jag valt "Sällskapsresan" eftersom det inte gör så mycket om man missar tio minuter av filmen.
Däremot skulle jag valt "The Rock" om jag skulle suttit hemma.

Vill dock avsluta med att detta är mina personliga åsikter och delas kanske inte av så många.

Vänliga Hälsningar,
Kristoffer Örstadius
webmaster - www.stossan.com
  2003-04-06 16:13:34
Registrerad: 2002-11-25
Håller med dig i det mesta. Sällskapsresan har usla handlingar, men det är syftet som du säger också. Det är ju många folkkära skådespelare med i filmerna med. Håller även med att om man väljer mellan exempelvis The rock och Sällskapsresan på en hemmakväll tar man nog The Rock kanske, men Sällskapsresan som hemmakväll är mycket bra det med
  2003-04-06 19:28:04
Registrerad: 2002-12-21
Kan hålla med om att Sällskapsresan inte passar hemmakvällar - då jag inte tycker att det är några vidare filmer.
En hemmakväll ska det vara en skräckis/krigsfilm. Ingen komedi. Även vissa äventyrs filmer och även vissa actionrullar.

Men komedi ska helst inte förekomma då.

2003-04-06 21:10:34
Registrerad: 2002-11-25
Herregud, inte komedi? Vad finns bättre än att hyra en skitbra komedi och skratta med polarna?
  2003-04-06 22:31:06
Registrerad: 2002-12-21
Att hyra en skräckis tillsammans med flickvännen?

Men där har du en punkt som är sann. Men då får det vara en förbannat bra komedi för att slå något av de andra.

2003-04-07 08:09:19
Jajajaja...
  2003-04-07 15:41:46
Registrerad: 2002-12-21
Det beror på vilket sällskap eller om man ska se den själv.

2003-04-08 20:51:07
MrLill
Registrerad: 2002-11-21

Jag tycker att man kan se sällskapsresan och även de andra "Lasse Åberg filmerna" när som helst och var som helst. För mig spelar det ingen betydelse om det är på en bussresa eller om det är på en hemmakväll.
  2003-04-08 21:06:22
Registrerad: 2002-11-25
Filmena är så satans bra! Vilken av dem kan man se nu i helgen på SVT?
/Claes Olofsson
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.