Tjenare alla! Nu när man sett nästan allt sevärt inom genren skräck hitills så tänkte jag att några riktigt bra action inte skulle skada. Så min fråga lyder; Action/thriller filmer i stil med "The Boondock Saints" är vad jag är ute efter. Gärna med mycket action och lite snackande. Tack på förhand! ![]() __________________________ -Do you like apples? -Yeah. -Well,I got her number,how do you like them apples Good will hunting [Rubriken ändrades av forummoderator Goliatbagge 2008-10-20 20:28:15] |
Har du sett allt som är sevärt i skräckgenren?! Hur har du hunnit göra det? __________________________ Sanningen om amerikanske presidentkandidaten Barack Hussein Obama http://antiprotester.blogspot.com/2008/08/obamas-not-exactly-list.html |
Det är inte mycket mer än 100 filmer som är sevärda. __________________________ -Do you like apples? -Yeah. -Well,I got her number,how do you like them apples Good will hunting [Inlägget redigerades av dawe100 2008-10-20 20:41:50] |
Den bästa action filmen någonsin, Die Hard. Har du sett den? Se den igen och igen och igen och igen. Eller sätt på "Shoot em up", rulle med Clive Owen men non-stop skottavlossningar. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
'Shoot em up' har härlig action, men den är ganska trist. Några action-filmer som är värda att kolla upp: 'The Rock' 'Con Air' 'Face/Off' |
'Speed' är jättebra action också. Action precis hela tiden. |
crank e oxå skit bra och 100% action hela tiden __________________________ ..::keep metal or die::. alla lögner om blondiner e falska |
Danke grabbar! ![]() __________________________ -Do you like apples? -Yeah. -Well,I got her number,how do you like them apples Good will hunting |
Miami Vice |
Samma sak med den, Snyggt gjord... men trist. |
Pulp Fiction- tidernas motherfuckerrulle. Lite snack o mycket action. __________________________ //* [Inlägget redigerades av Shining_pearl_ 2008-10-22 00:01:04] |
Så kul att DU tipsar om Pulpan, Shining_pearl. Det märks dock att du inte ens sett den själv, för Pulp Fiction har väldigt mycket dialog. __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Pulp Fiction har inte bara en massa dialog, den har dem bästa dialogerna. Terminator Terminator 2 Drunken Master (om den räknas) Planet Terror Sin City El Mariachi Sedan kan du ju alltid kolla igenom typ alla filmer på 90-talet. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Jo, det kanske stämmer att det är mycket dialog i den filmen.. efter närmare eftertanke, men det är också mycket action o tycker den påminner lite om "The Boondock saints", som dawe100 efterlyste. Lägger även till Blade II, tror den skulle uppskattas av de som gillar action. __________________________ //* [Inlägget redigerades av Shining_pearl_ 2008-10-22 15:01:36] |
Välkommen min broder! Välkommen! Låt mig bara börja med att säga att det här är den ultimata tråden alla kategorier. =) Actiontips du söker, actiontips du ska få..! Det här är helt klart min domän. Jag är lite extra glad över att du nämner "The Boondocks Saints" för då tror jag att jag vet precis vad du behöver. När du säger Boondocks Saints så tänker jag på estetiskt våld med revolvrar och vedergällning som helt enkelt är så jävla rätt. Rätt medicin för dina symtomer är en regelbunden dos av Hong Kong action. Vi pratar härliga artister blandat med våldsam och smart action. Stridskoreografin är grym och handlingen är (oftast) väluttänkt med gott om eftertanke och andra moment som stärker ens upplevelse. Tips nummer 1. Detta är lite av ett standard tips från min del, men jag ser att du har satt en 4:a på Face off, så jag tycker helt klart du ska börja med att ta dig igenom John Woos kultförklarade filmer som bör nog tilltala dig (The Killer, Hardboiled och A Better Tomorrow). Hardboiled är den mest "hjärndöda" av de tre. Dom andra har mer drama och karaktärsdjup. Dom är föresten allihop bättre än Face off och det är dom flesta "insatta" eniga om. http://www.youtube.com/watch?v=HxWafxuBo-s http://www.youtube.com/watch?v=qnhiaaUI12s Tips nummer 2. SPL. Jag vet inte riktigt varför, men när jag bläddrar bland dina betyg så är det den filmen som jag tror mest på. Filmen har sina brister tycker jag personligen, men jag har en känsla av att du kommer falla för den... Tips nummer 3. Se alla mina favoriter. =D Kan bli ego kanske man undrar, men jag tror helt ärligt flera av dom kommer att tilltala dig. Jag har några femmor och flera fyror som alla är kalas-bra..! http://www.youtube.com/watch?v=enedkSjy_LQ Tips nummer 4. GantZ och Death Note. Dessa är de två bästa animerna jag sett - och självklart är det action. Börja med Death Note för den kommer du gilla punkt. GantZ är betydligt mer utmanande serie med gott om filosofiska dialoger kring vår existens, människors livskraft, vår syn på våld, sexuell frustration och mycket därtill, samtidigt som serien skildringar flera olika moraliska dilemman. http://www.youtube.com/watch?v=Dj9C3UBR3vQ http://www.youtube.com/watch?v=RNG5XVDOndg Vill du börja se action på allvar så är det i Asien du ska leta. Hong Kong ligger mig extra kärt om hjärtat för att där fokuserar man på estetiskt våld med härliga artister och (oftast) väluttänkta handlingar. I Korea har man ultravåldsam kötta action med en speciell charm i bland sina artister och fototekniska detaljer. Och i Japan ser jag mest på actionanime av blandad våldsam natur men det finns flera "riktiga" actionfilmer härifrån också som många gillar - dock oftast med svärd. Japansk action i sig är nåt mellanting mellan koreanskt ultravåld och stilren HK-action. http://www.youtube.com/watch?v=0KOW_QxtSXM Nu vill jag bara kommentera några av filmerna som nämnts: Die Hard - Detta är en hygglig rulle, men den bästa actionfilmen någonsin? Knappast. Den är faktiskt väldigt ordinär och stridskoreografin är ganska dålig. No offense modv0074, men Shoot em up, The Rock, Speed och Con Air är vanliga dussinrullar som jag aldrig skulle rekommendera till någon. Alltså, dom är helt okej Dawe100, men sikta högre säger jag! Crank å andra sidan avviker lite mer. Högt tempo, totalt urflippat foto, nakna brudar och gott om spänning. Det som brister är handling och stridskoreografin som bara är okej. Pulp Fiction - Kool rulle, men filmen kretsar mer kring dialogerna än actionen. T2 är T2. Drunken Master är ju egentligen en "martial art action film" eller vad man nu ska kalla den och den är ju "ett måste" i sig, men själv tycker jag Jackie Chans bästa film är Police Story. Ordinär handling, men helt fantastiska artister som gör några av de häftigaste stunten som någonsin gjorts på film. För övrigt så tycker jag att Jackie Chan är en tönt. Grym artist, usel skådis. __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." [Inlägget redigerades av film_alex 2008-10-24 03:31:02] [Inlägget redigerades av film_alex 2008-10-24 03:32:50] |
Vad glad jag blir när någon tar sej tid att skriva ned så informativa och välformulerade inlägg. En eloge till dej, Alex! Filmer som jag tycker påminner om The Boondock Saints, även om de inte är fullt lika mörka, är Guy Ritchies två höjdarrullar Snatch och Lock, Stock And Two Smoking Barrels. Snabba klipp, skön action, rappkäftade karaktärer och sardonisk humor. __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
Martial art action, vad spelar det för roll? Lika bra att ge honom lite blandat, så får han finna action kategorin som han gillar bäst. ![]() Om det nu är Collateral (Thriller-Action), Shoot em up (action utan någon som helst samanhang) Die Hard (Action) T2 (sci-fi/action) tja, det finns väldigt mycket olika action kategorier. Såg Wanted här om dagen, och jag gillade den, underligt nog, kan jag nog tipsa om, Godkänd i allafall... Men håller med dig angående Jackie Chan, Alex. Tack för tipset, skall se Police Story så snart jag får tag på den... __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. [Inlägget redigerades av uncle_funk 2008-10-24 11:15:05] |
Uppskattar verkligen alla svar, speciellt film_alex som tog sin tid och skrev ner lite utförligare om varje film. ![]() Jag har kollat en del av dom och är väldigt nöjd hittils. __________________________ -Do you like apples? -Yeah. -Well,I got her number,how do you like them apples Good will hunting |
DuskBringer, tack tack. =) Jo Snatch och Lock Stock är bra tips det med. Dom är lite grann i samma anda som Crank. uncle_funk, äh, det var bara det att jag trodde Dawe100 efterlyste mer revolveraction och inte martial art, men det kanske inte spelar någon större roll. dawe100, tack tack. ![]() __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |