Tycker att James bond har bara blivit sämre och sämre senaste filmerna Bond ska alltid ta lätt på saker å ting Han ska t.ex aldrig krascha med en bil om han vill krascha förstås I slutet av filmerna ska brittiska flottan eller något dylikt hitta honom med en puma någonstans Han ska alltid säga sina klassiska meningar Hämnd är ingenting för Bond,han skaffar något nytt istället Bond spelar baccarat som en gud,Texas hold`m är inget för honom Bond ska få lite häftiga grejer från Q eller hans efterträdare Bond ska vara överklass Inget av det här är nya James Bond och synerligen inte Daniel Craig Tycker Bondfilmerna har blivit vanliga actionfilmer Vad tycker ni andra? Är jag helt ute och cyklar? [Inlägget redigerades av siuda 2008-11-04 18:54:51] |
Du är ute på hal is! |
Craig och den nya årda Bond är KLART att föredra efter de senaste skräpfilmerna... |
Nej, då, Siuda, du har en poäng. Bond ska alltid få nya uppfinningar av Q samt Bond ska alltid säga sina klassiska meningar. So far, so great. Men Craig tycker jag är bra som Bond, trots att han e blond. Man vänjer sej. D finns trots allt blonda britter också (!). __________________________ "Ever since you walked right in the circle's been complete I've said goodbye to haunted rooms and faces in the street In the courtyard of the jester which is hidden from the sun I love you more than ever and I haven't yet begun." / Wedding Song (part 2) von Herr Dylan |
Hmm... kanske har fel, (mina källor brukar ha det) men jag hörde att Bond var ljus/mörkhårig i böckerna. Och hittills så är Craig en mest liknande Bond. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Men Bond har ju tagit hämnd tidigare (Tid för Hämnd), dessutom är det rikigt roligt att se en ny brutal Bond. De visar bara att han är en iskall mördare, som har känslor. En vanlig människan som har något fel i huvudet. __________________________ Al : Son, have I told you not to get married? Bud : Yeah, dad. Al : Have I told you not to become a shoe salesman? Bud : Yeah, dad. Al : I guess I told you everything I know then. |
Timoti: Vad snackar du om??? Skulle han ha något fel i huvudet för att han vill hämnas? |
Enligt alla de psykologer som roat sej med att ställa en diagnos på James Bond, så är han ju en psykiskt labil massmördare och sexmissbrukare. __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
DB: DÄR har du Bond i mina ögon __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Det jag menar är att om jag vill se en James bond film så vill jag se en Bond film med dom där sakerna jag listade Vill jag se någon hårding till agent som är gravallvarlig hela tiden e.t.c så är ju Bournefilmerna ett bättre alternativ |
Fast, Bourne var ju ingen agent direkt, han ville bara få reda på vem fasiken han är och vad som hände innan fiskarna hittade honom. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Casino Royale har allt vad en Bond-film ska ha. |
Instämmer, elakt och säga det, men Casino Royal är hittills (vad jag har sett) den bästa Bond filmen, dock har jag 11 kvar att se. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
Tycker att Casino Royal är som vilken action/agent film som helst Saknar gamla James Bond |
siuda, utifrån ditt sätt att resonera så antar jag att med "gamla Bond" menar Roger Moore. Roger Moore gör en komisk och lättsam rolltolkning av Bond och även om den här tolkningen skiljer sig mycket ifrån Connerys rolltolkning så är den allmänt accepterad som James Bond. Jag håller däremot inte med dig, utan är tvärt om glad att man satte hällarna i marken och gick mer back to basics som man gjorde i Casino Royale. Den omtolkning av James Bond som gjordes i Casino Royale är den som vart mest lik Bond som karaktär på många, många år. Nu till Daniel Craigs försvar. Varför ska Bond ta lätt på saker och ting? Jag tycker det är bra att dom tog ner honom på jorden igen och gjorde Bond mer mänsklig. Bond har inte alltid sagt sina klassiska repliker i varje bondfilm. Det finns flera filmer han inte nämner flera av dom, så varför måste han nämna dom? Det är inget fel med hämnd. När det gäller Texas Hold'em spelandet så har det göra med att knyta an Bond till samtiden. Bondfilmerna genomsyras alltid av den politiska dagordningen på världsarenan samt trender. I Casino Royale var det terrorism som genomsyrade grundhandlingen och i de flesta av Roger Moores filmer var Kalla Kriget en del av grundhandlingen. Man ser ju även ett tydligt inflytande från andra trender som ligger "rätt i tiden". Ett exempel är Moonraker som utnyttjade rymd-hysterien som rådde i samband med Star Wars, Star Trek m.m. Det är bra att man vågar utmana Bondmallen som hade blivit alldeles för stel på senare år. Bondfilmerna ska vara dynamiska och knutna till samtiden. Detta är ett måste, för annars riskerar Bond att falla in i samma fälla som många TV-serier som utformas inom samma koncept, månad ut och månad in. Folk tröttnar och Bond blir ett minne blott. Bondfilmernas största styrka ligger i att dom är i ständig förändring och knutna till samtiden. Q fanns inte under Connerys tid, det vill säga från början, så det faktumet att han inte finns kvar i de senaste Bondfilmerna är tvärt om ett tecken på att Bond blivit mer som Bond borde vara. Det vill säga mer realistisk utan en massa otroliga sci-fi-grejer. Lite gadgets är okej dock. Det hör trots allt till. Varför ska Bond vara överklass? Det finns fler rolltolkningar än Roger Moores du vet. Helgonet och James Bond är trots allt två olika karaktärer. Jag håller inte heller med om att Bondfilmerna "blivit" vanliga actionfilmer. Jag antar att du då jämför Daniel Craig med föregångaren Pierce Brosnans filmer och dom om några är vanliga actionfilmer. Ta t.ex. slutet i Tomorrow Never Dies; där springer Bond omkring, mer eller mindre som en enmansarmé, likt Rambo och lagom till slutet droppar han en check one-liner innan han köttar sönder storskurken. Det är inte som att Brosnan hade någon "dödlighets-charm" i alla hans filmer (förutom GoldenEye). Ps. Jag har inte hunnit se Quantum of Solace än. Mer om den nästa vecka. ![]() __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." [Inlägget redigerades av film_alex 2008-11-06 01:01:32] |
Wow, spiken i kistan kändes det där lite som alex. Mina kommentarer ang. ämnet här skulle bli överflödiga. __________________________ Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost. |
haha jo, du fick nog med det mesta där alex... gillar att du använder "check"![]() men i vilket fall, var inte hela idén med daniel craig som ny bond att man skulle gå tillbaka till den genuina bondtypen som var från början (porträtterad av connery)? skala bort allt amerikanskt action, som faktiskt kommit över bond som koncept med de senaste filmerna? med det tycker jag de har gjort ett bra jobb isf. kan dock inte uttala mig om quantum of solace ännu.... |
Väl talat film_alex, jag håller med om allt. Förutom en grej. Enligt mej ska James Bond vara överklass. Han ska vara den välvårdade, brittiske gentlemannen och aristokraten som spelar golf och hästpolo, går på lyxiga casinon, sippar vodka martini och understundom någon gång då och då sätter en kula i pannbenet på valfri ryss. En burdus plebej i traskläder som åker finlandsfärja och spottar snus är inte Bond för mej. __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. |
S16F, hehe, tackar! rivulet, jo det var väldigt mycket ambitionen. Man ville gå mer tillbaks till den genuina bondtypen och samtidigt påbörja en ny era av Bond som ligger mer rätt i tiden. Ett par gånger genom historien har Wilson/Broccoli verkligen satt ner hälarna i marken och sagt; "enough is enough". Casino Royale är en sådan tydlig markering där man mer eller mindre förbjöd många av de klyschor som vi förknippar med Bondmallen. Förra gången var efter Moonraker, då man tog ner Bond till jorden igen och förbjöd populära bifigurer som Jaws och Sheriff J W Pepper. Genom att ständigt kräva förändring och släppa taget om flera av dom där enkla försäljningsknepen många bondfilmer allt för ofta förlitar sig på så har man alltid lyckats hålla Bond modern, fräsch och ständigt aktuell. DuskBringer, nja.. Det ska finnas en glorifiering kring spionyrket - äventyr, brudar, vodka martini, och casinospel - precis som om det är så i verkligheten när man som spion vill ligga lågt. ^^ Men jag skulle inte kalla det för överklass (med undantag för Roger Moore). Spionen är en soldat, en arbetare i grund och botten som gör nationens skitjobb, medan möjligvis M och andra högt uppsatta är överklassen som gottar sig på Bonds grovjobb. En god kompromiss är möjligtvis att kalla honom för medelklass. ![]() __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Mina ögon blöder när jag ser att jag skrivit väl talat i föregående inlägg. Hur i helvetes jävla fan ska man kunna tala på ett internetforum? Det gör ont i mej. Iallafall, film_alex - visst, Bonds yrke är kanske inte att förknippa med överklass men hans manér och sätt att föra sej på är i allra högsta grad stoff för samhällsklass numero uno. Om vi skriver om kompromissen till: välburgen medelklass som lever som överklass, så är jag nöjd. Fan, hans årslön lär ju vara ganska fet ändå, visst? God natt nu __________________________ - We'll talk about that when I'm dead. [Inlägget redigerades av DuskBringer 2008-11-07 01:37:24] |
Men Bond, är han verkligen så speciell som alla påstår, visst han får sina mekaniska prylar av denna underliga uppfinnare, han har dem snygga bilarna, han får dem snygga brudarna (som 5 minuter senare i filmen vill ta kål på honom), han har denna stilen som han har och han har hår på bröstet, men är han verkligen så speciell??? __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
DuskBringer, Jo visst. Rätt hög årslön har han säkert. Det är ju höga risker i hans yrke trots allt. Vi måste iofs inte hålla med varandra utan hur mycket överklass Bond är en högst subjektiv tolkning, men visst, "välburen medelklass som lever som överklass" kan jag väl gå med på. uncle_funk, om man har prylarna, brudarna och stilen så skulle jag säga att han är ganska speciell. ![]() __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |
Tycker det är jävligt dåligt med att bond inte ens använder replikerna: "Bond, James Bond" och "Wodka martini, shaked not stured" __________________________ The Alex |
Håller verkligenmed dig siuda. Att Bond bytt koncept ser jag som tråkigt. Folk kan kalla mig konservativ, men det finns en anledning varför jag valde att se på Bond. Istället att fokusera sig på Bond som karaktär så känns det hela som att Bond blivit ett långt action montage istället. Och jag vet, man skall förstå varför Bond blev den han blev. Men jag tycker det faller platt som en pannkaka. Den nyaste filmen var en katastrof. __________________________ 'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.' |
arrogant. liiiite, liiiite full. __________________________ denny crane. say it again. |
Roger Moore var ett skämt i polyesterskjorta med stora svettblaffor under armarna. Connery-the one and only. Hittills är Craig mest lika i jämförelse. Gillar det. Bond ska vara hård o kall. Inte så mycket känslor. Om han ska fara runt o hämnas så får han snart inte göra annat efter så många år, eller hur? Överklass? Knappast. Orkar de arbeta lika hårt som Bond? |
och jo. han ska vara galet överklass. __________________________ denny crane. say it again. |
vilket han bevisligen är. tas upp i såväl böckerna som mer än en film, tänker närmst på i hennes majestäts hemliga tjänst och goldenEye. __________________________ denny crane. say it again. |
Egentligen kan det väl ställas bortom allt rimligt tvivel att det mesta som går att kommentera här redan är kommenterat, men lik förbannat kan jag inte låta bli att göra just min åsikt känd. Varför skulle det vara en bra idé att Bond framstod som Bond "alltid" har varit? Naturligtvis måste han utvecklas. Fallet med Casino Royale är ju dessutom att den utspelar sig före de andra Bond-filmerna och därmed bidrar till lite bakgrund. Vilket alltid är uppfriskande. Och det kan icke förnekas att Herr Craig gör ett alldeles fenomenalt jobb. Som han gjort även i alla sina tidigare filmer. Quantum of Solace tycker jag också är riktigt bra. Visst, den är inte lika bra som Casino Royale, men vad kan man begära egentligen, Casino Royale är ett mästerverk av närmast oräkneliga mått. Ser barnsligt förväntansfullt fram emot nästa Bond-film. __________________________ "Ah, you've come to read my trousers." - Marquis de Sade |
Quantum of Solace är inte lika bra som Casino Royale, men den ÄR bra! Nu har jag sett filmen sen ett tag tillbaks och den är en modernisering av Bond och en omtolkning jag hoppas man håller fast vid. Vi har en mänskligare Bond med känslor. Kvinnliga karaktärer tillåts ha eget karaktärsdjup och man utmanar Bondmallen rent generellt. Jag gillar även hur man tydligt tagit ett avstånd från förfallet av Bond som hände efter GoldenEye och fortsätter back-to-basic strategin. Det är väldigt tydligt att man hämtat inspiration från den första Bonderan med Sean Connery, samt även OHMSS. Ett klockrent exempel är QUANTUM som onekligen är en modern version av SPECTRE. Ett annat exempel är att man för fram "ursprungliga" karaktärer som Felix Leiter, medan man tar bort andra som uppkommit senare: Tänker framförallt på Q. Det ryktas att Moneypenny ska dyka upp i nästa film och då ser vi ytterligare en välbekant gammal karaktär. Utöver detta finns det mängder av olika Bondreferenser för att flirta med oss fans. Jag måste ändå nämna "Oilfinger" - tjejen som hittas täckt i olja ligger i samma position som tjejen i Goldfinger som hittas täckt i guld. Jävligt kul att man lägger in lite sånt i filmen. ![]() Självklart dricker Bond även sin berömda vodka martini. Däremot så är jag inte helt positiv till den här filmen. Den är en halvtimme för kort - helt klart! Problemet med 1,5 timme är att man hinner inte växla ner tempot mellan actionscenerna och låta intrigen befästa sig bland publiken. Jag tänker framförallt på de tre första actionscenerna som kom mer eller mindre direkt efter varandra. Sånt är inte okej! Man måste tillåta lite andrum. Allt i allt så är jag väldigt positiv till utvecklingen av Bond och hade man bara gjort filmen längre och fyllt den extra tiden med uppbyggnad så hade den här actionrullen vart en fullträff - i samma klass som Casino Royale. Nu når den tyvärr inte enda fram. __________________________ "I am but a simple masturbator of the silver screen." |