Forum » Film » Filmdiskussion, generell » Kinesiska Krusbär (dokumentär)          Kinesiska Krusbär (dokumentär) 2008-12-16 22:49:03
a08chrol
Registrerad: 2008-12-16
Hej!

Vet inte om det är rätt forum för detta, men jag går Dokumentär Medieproduktion vid Högskolan i Skövde och har fått i uppgift att göra ett porträtt av en person och ett ämne och publicera det som en kortfilmsdokumentär.

Min film är nu klar, och den heter Kinesiska Krusbär. För er som var med och levde då kanske kommer ihåg att när Kiwifrukten först kom till sverige importerades den som Kinesiskt Krusbär. Därav namnet.

Det är ett porträtt av Christer Olsson, en Helsingborgare född i Höganäs som jobbat bland annat på Kockums under 1970-talet. Filmen handlar om hans upplevelser under 70-talet. Pga. den begränsade tiden kan filmen upplevas som lite "platt". Men jag hoppas att det underliggande budskapet kan komma fram ändå. Det vill säga att alla kriser vi upplever nu med ekonomi och jobb har gått i cykler och att det alltid blir bättre senare igen.

Ni kan se filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=yuaGu0Z6qL8
Jag rekommenderar den Högupplösta versionen.

Vänligen
Christian Olsson
  2008-12-17 14:51:26
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Jag har ingen utbildning eller så i videoproduktion, men kommer gärna med synpunkter. Snyggt! Tyckte hela filmen var professionellt genomförd och skulle knappast reagera för att den kändes "amatörig" om den sändes på SVT. Redigering och musik är lågmäld och inte så överdriven som den gärna annars blir hos nya filmskapare. Det är lugnt härligt tempo, samtidigt som fokus hela tiden hålls på ämnet. Det är skönt att sitta och lyssna på kunnige Christers minnen från 1970-talet (är det utan manus??) och just "på väg"-intervjun i bilen är riktigt schysst genomförd. Dessutom roligt med alla små faktatexter.

Kanske hade kunnat gå att koppla ihop det tydligare med dagens finanskris (om nu det var en del av syftet) och ett fåtal särskrivningar retade lite, men annars satt den som en smäck!