Forum » Film » Filmanalys, speciell film » Entity - okänt väsen   Till filmen »        SKRÄCKFILMSKLUBBEN - The Entity 2009-01-06 22:36:43
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Handling:

Det är någonting som jagar Carla Moran. Någonting är ute efter hennes själ. Och hennes kropp. Det går inte att stoppa det. Och hon har ingenstans att fly. Ett okänt väsen har kommit för att ta Carla (Barbara Hershey). Hon vet inte varför det jagar henne, men hon är dess utvalda offer. Väsendet plågar henne i hennes sovrum. Det attackerar henne hemma hos en vän. Det tar till och med kontrollen över hennes bil, vilket nästan dödar henne. Men detta okända väsen kommer inte att döda Carla, det har andra planer för henne.

Regi: Sidney J. Furie

Medverkande: Barbara Hershey, Ron Silver, David Labiosa, George Coe m.fl.
  2009-01-07 00:35:50
Registrerad: 2006-04-01
modv0074: Tack för att du tog dig friheten att starta tråden, men i fortsättningen sköter jag gärna den saken.

Vill bara förklara att för Februari månad väljer Uncle_funk tre titel-förslag, precis som jag tidigare nämnt.

Röstningen påbörjas den 20:nde Jan (Obs: Dock i den ordinära tråden , så det är lika bra att börja fundera ut filmer Uncle.

Har sammanfogat en lista över sevärda rysare från den senare tiden inklusive trailers, se min profil.

[Inlägget redigerades av Dan banan 2009-01-07 00:42:39]
  2009-01-07 13:58:23
Registrerad: 2006-04-01
The Entity var inget mästerverk, men filmen dög åt min kväll.
Dock lämnade den en del frågetecken.

Under den allra första "attacken" vart Carla nitad i ansikted då hon satt ner vid ett bord.
Hennes läpp sprack, men tycktes läka lite väl fort.
När barnen kom in så läppen prima ut.

2009-01-07 14:28:01
Registrerad: 2005-09-04
Dan banan - Det är sant 80-tal det, bara att acceptera och gå vidare. =)

F.ö så var det lite för längesedan jag såg den för att jag ska kunna tillföra något vettigt. Jag drar mig tillbaka i väntan på nästkommande filmtitt.

Att våga är att förlora fotfästet för en stund - att inte våga är att förlora sig själv.

2009-01-07 18:40:45
Registrerad: 2008-06-20
Foruminlägg: 1945
den va okej..typisk 80tals film

..::keep metal or die::.

alla lögner om blondiner e falska

freddy is back!

ne, jag är liksom en vårtig alkis som just nu är stenhård och dreglar, fan, tangentbordet börjar sluta fungera-uncle funk

ok, många tror att man e sur för att jag inte använder smileys, men orka dem gula, irreterande sakerna-uncle angående smilisar

250 toplistan e klar nu
  2009-01-08 06:08:10
modv0074
Registrerad: 2005-08-02
Den var medelmåttig...
  2009-01-09 10:36:54
Registrerad: 2004-12-09
Handlingen verkade intressant,verkligen en skräckfilm i min smak,men nej,tycker inte den var nåt vidare. Kändes så oäkta emellanåt, och lämnade en del frågetecken. I slutet stod det att den var verklighetsbaserad,känns inte som precis allt kan vara hämtat från verkligheten..

2009-01-09 10:41:14
Shining_pearl_
Jag antar att du tror på det övernaturliga om du nu tycker att filmen känns oäkta? Annars förstår jag inte vad du menar..

När det kommer till det verklighetsbaserade så får man nog ta det med en nypa salt, den grundas antagligen på en historia som någon berättat att någon annan upplevt och alltså inte direkt hämtat ur verkligheten.

[Inlägget redigerades av Raceai 2009-01-09 10:41:27]
  2009-01-09 10:43:17
freddyvonmetal
När du säger "typiskt 80tals film" vad syftar du på då? Eftersom detta är en diskussionstråd så ser jag gärna en mer utförlig förklaring på vad du klassar vara typiskt 80-tal, i filmen i fråga. =)

[Inlägget redigerades av Raceai 2009-01-09 10:43:33]
  2009-01-09 13:48:40
Registrerad: 2004-12-09
Jag vill inte påstå att jag tror på det övernaturliga men tycker onda andar och sådant är det som är bra inom skräckfilmsgenren. Som tex The Omen och Exorcisten tycker jag känns äkta,man ryks med och rycker till när det händer något otäckt. Men med denna så kändes det inte så,vilket jag saknade.

2009-01-09 14:00:51
Shining_pearl_
Ah, du menade på sådant sätt. Jag missförstod dig. Där håller jag nog faktiskt med dig. Den var nog inte tillräckligt "realistiskt" gjord, vilket jag heller inte tror är meningen att den ska vara.

2009-01-09 17:16:01
Registrerad: 2004-12-09
Ja,där sa du nåt. "Realistisk" var rätta ordet. Nej, tror inte heller det är meningen att den ska vara det,vilket är dumt, för hade den haft en mer realistisk stämning tror jag den skulle falla mig i smaken mer. Ja,nu får man se vad nästa film blir,ska bli spännande.

2009-01-09 17:58:48
Shining_pearl_
En orsak kan faktiskt vara årtalet, de hade inte riktigt samma möjligheter då som idag till att göra det mer verklighetstroget.

2009-01-09 21:04:58
Registrerad: 2005-09-04
När slutar denna diskussion, eller finns det inget stoppdatum?

2009-01-09 22:01:55
Registrerad: 2004-04-04
Jag undrar också vilket sista datumet är

Stoppdatum bör rimligtvis vara när den nya filmen ska ses eller åtminstone börja diskuteras. Right?

Put some excitement between your legs, ride a horse.

"Let me tell you about the difference between you and me. It’s like the story of the monkey trying to capture the moon. However close he thinks he is to the moon, its still just the reflection of the moon in the middle of the lake.

No matter how he struggles to capture that “moon”, the inevitably sinks to the bottom of that lake to no avail.

2009-01-09 22:21:23
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Varför ha ett stoppdatum?
  2009-01-09 22:58:02
Registrerad: 2005-09-04
Jag vet inte - jag har bara för mig att det bestämdes något dylikt.

2009-01-09 23:27:14
Registrerad: 2006-04-01
Det finns egentligen ingen större poäng i att sätta ett stopp-datum, eftersom de olika filmerna får egna trådar.

Raceai: Freddyvonmetal höll väll bara med dig om att The Entity var en typisk 80-talsfilm.
Ska han behöva förklara sig mer än du?

2009-01-10 00:42:38
Registrerad: 2004-04-04
Dan banan: Grejen är väl att freddy nyss sett filmen, och har den färskt på minnet, medan Raceai såg den för länge sen och inte kom ihåg något vettigt att föra en diskussion med?

I och med att detta ska föreställa ett diskussionsform, så kan man ju i alla fall försöka diskutera och inte bara säga sin åsikt.

Tillägg: Jag undrar fortfarande när "stoppdatumet" är, dvs sista datum för att ha sett den här filmen. Eller har vi inte ett sådant?

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2009-01-10 00:44:36]
  2009-01-10 07:32:48
Dan banan
Precis som Shadowfax säger så försöker jag diskutera för det var väl det som var meningen? Därför frågar jag freddyvonmetal om han kan utveckla lite i stället för att skriva ett påstående utan någon som helst förklaring. Ingen har bett mig utveckla så då tar jag chansen att be någon annan så jag eventuellt kan komma med motargument.

Eftersom du har bestämt dig för att motarbeta dig själv och ditt eget förslag så lämnar jag nu "diskussionen" efter tappra försök att dra igång den. Puss och googla "diskussion". =)

[Inlägget redigerades av Raceai 2009-01-10 07:44:28]
  2009-01-10 09:19:02
Registrerad: 2008-06-20
Foruminlägg: 1945
raccen: jag vet hur jag ska utveckla filmen..jag tyckte att jag hade sett detta förut(handlingen alltså och att det va mest en kopia på stephen king kändes det som

..::keep metal or die::.

alla lögner om blondiner e falska

freddy is back!

250 toplistan e klar nu
  2009-01-10 12:50:53
Registrerad: 2006-04-01
Då missade jag din poäng Raceai, ledsen för det.

Shadofax: Det blir inget stoppdatum, eftersom vi inte är i behov av det.
Alla filmer får varsin tråd, Entity osv.

2009-01-10 14:00:54
Registrerad: 2004-12-09
Om jag ska säga vad jag tycker så håller jag med Raceai(om jag nu svarar rätt), meningen med filmklubben är väl att man ska diskutera och då tycker jag man kan utveckla sina svar så gott man kan, att få olika argument är väl meningen i en diskussion? Att vissa håller med och vissa inte. För om det bara skapas en tråd där alla skriver "den var bra" eller "den var dålig" känns det allmänt trist. Låter ju bra med inget stoppdatum förresten.

2009-01-10 15:38:23
Registrerad: 2006-04-01
Sedan verkar det vara få av dom "anmälda" som dök upp här i diskussions-tråden.
Det var 19 personer som deltog i den första röstningen.

Varför rösta om man inte deltar överhuvudtaget i diskussionen.

2009-01-10 17:32:27
wildpalm
Registrerad: 2004-02-17
Har inte hunnit sett den än tyvärr.

Vänliga Hälsningar
Markus Elfström, redaktör Filmpunkten
  2009-01-10 18:33:48
Registrerad: 2004-04-04
Dan banan: Kan finnas flera förklaringar till varför man inte har sett filmen än fast man har röstat på den... Har inte heller sett filmen, dock av en helt annan anledning än wildpalm. Men, om vi ändå inte har något stoppdatum, så behöver man ju inte bry sig om det eller hur? När någon väl sett filmen så ploppar väl den här sk "diskussionstråden" upp igen, kan man anta...

2009-01-10 21:56:52
Registrerad: 2004-12-09
Jag tycker också det är lite trist om inte alla,eller ja de flesta,inte sett filmen i fråga. Sen att det inte finns något stoppdatum spelar ingen roll,det är ju nu det ska diskuteras när det är "färskt". Men kan förstå om man inte hunnit osv,men ja,det är som det är. Hinner man inte så gör man inte,men tycker isånnafall att vet man på förhand att man inte kommer hinna se filmen i fråga kan man ju låta bli att rösta?

2009-01-10 23:08:21
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
Borde man inte prata om stopptid på "hemmatråden"?

Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1.
  2009-01-10 23:12:05
Registrerad: 2004-04-04
Säg mig igen, om det nu inte ska vara något stoppdatum, så varför ska diskussionen egentligen hållas nu? Det finns egentligen ingen anledning, mer än att ni som redan har sett filmen vill ha igång diskussionen direkt, då ni har den färskt på minnet.

Finns det inget stoppdatum kan det i regel kvitta när man tittar på filmen. I mitt tycke då. Men visst, vill man ha en het diskussion, så tittar man på filmen direkt när den valts ut.

Däremot ser jag inte vad som hindrar er, ni som redan har sett filmen, att föra en het diskussion? Som det är nu så finns det ingen sådan, bara ett försök av Raceai som tyvärr inte kom så långt...

Får väl dock hålla med Shining_pearl_ att om man vet med sig, eller åtminstone tror sig att man inte hinner se filmen, så behöver man ju inte rösta. Såvida det inte finns en annan anledning, än att se filmen?

För egen del uppdaterar jag tråden om min åsikt om filmen så fort jag har pallat se den..

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2009-01-10 23:13:37]
  2009-01-10 23:49:05
Goliatbagge
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Vidare diskussion kring datum och frågor kring själva hanterandet av klubben ska, precis som uncle_funk skrev, ske på klubbtråden här: http://www.filmpunkten.se/forum_visa.asp?ForumID=82900

Missade själv att vi var i Entity-tråden. Endast diskussioner kring filmen ska föras i den här tråden. Allt annat åker bort framöver.

[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2009-01-10 23:49:11]
  2009-01-11 17:17:12
Registrerad: 2006-04-01
Hursomhelst så markerar vi inget stoppdatum.
Ingen brådska med att se filmerna eftersom vi inte har något sådant.

Jag vill dock uppmana samtliga att medverka på något sätt i disskusionerna, hur sent ni än gör det.