som rubriken säger så är jag ute efter filmer som handlar om krig som utspelats sig efter 1975 då Vietnam kriget tog slut. (lite trött på Vietnam filmer) Afghansk-sovjetiska kriget (1978-1992) Iran-Irak-kriget (1980-1988) Falklandskriget (1982) invasion av Panama (1989) Kuwaitkriget (1990-1991) Jugoslaviska krigen (1991-1995) Invasionen av Afghanistan (2001) Irakkriget (2003-) och massa andra detta va bara några av de krig som utspelat sig vill ha tips om alla filmer bra eller dåliga (kan ju skriva vad ny tycker om filmerna). [Rubriken ändrades av forummoderator Goliatbagge 2009-02-11 19:45:09] |
Här kommer ett urval av, i mitt tycke, bra krigsfilmer som utspelar sig efter Vietnamkriget: Battle for Haditha (Irakkriget) (4-) Jarhead (Kuwaitkriget) (4) I sanningens namn (Kuwaitkriget) (3) Hotell Rwanda (Folkmordet i Rwanda) (5) Sometimes in April (Folkmordet i Rwanda) (3) Flyga drake (Afghansk-sovjetiska kriget) (3+) Ingenmansland (Jugoslaviska krigen) (3+) Black Hawk Down (Slaget om Mogadishu) (3) Flyga drake kanske inte direkt ska klassas som krigsfilm, men jag tog med den i alla fall. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2009-02-11 20:08:05] |
Kan lägga till The Ninth Legion som utspelar sig under Sovjets invasion av Afghanisatan. http://www.filmpunkten.se/ninth-legion.asp Jag gav den en 2a men den har 3,2 i snittbetyg ![]() Tears of the Sun utspelar sig i Nigeria. http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?ID=2488 Den gillar jag starkt och gav den en 4a (snitt 3,2) [Inlägget redigerades av BuRNeR 2009-02-11 22:10:51] |
The Beast of War(Odjuret)är rätt bra(Afganistankriget) Heartbreak Ridge har vi också med clintan(invasionen av Grenada) |
Det har kommit massa filmer sedan 1975 ![]() __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |
jätte roligt! ha ha ha ne det va det tydligen inte! aja bumpar denna post måste va mer folk som har bra tips på krigsfilmer. |
Body of Lies __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. |