Vad har ni för åsikter om Jonas Gardell rent allmänt med hans arbete inom olika mediaformer? nu när han verkar pyssla med så mycket hela tiden. Kom ju nyligen ut med tv-serien De halvt dolda och släppte sin senaste bok Om Jesus för någon vecka sedan. |
Jag tycker han är överskattad. Många tycker att han är så smart och rolig men jag tycker mest han är fånig. Läste boken "En komikers uppväxt" på gymnasiet och gillade den inte. Har ej läst/sett nåt av han på senare tid dock. |
Gardell är riktigt rolig och De Halvt Dolda var en bra serie, men usch vad tråkigt han blivit när han är seriös på scen. __________________________ Screw Godfather. Screw Dark Knight. Screw Shawshank. Make Scooby Doo: Monsters Unleashed #1. Topplistan uppdaterad Senaste recenserade filmer: Lost in Translation (2003) http://www.filmpunkten.se/filmtitel.asp?id=3641&filmpage=2 Doften av grön papaya (1993) Watchmen (2009) Friday the 13th (2009) |
Jag tycker att Jonas Garell är toppen. Han är jätte bra. Och han får mig alltid att skratta. Har bara läst en bok och det är Jenny och jag tycker den var jättebra. ![]() |
Helt klart en skärpt kille. Pratade med honom på gatan en gång här i Sthlm då jag skulle söka Teaterhögskolan med en monolog från en av hans pjäser han skrivit. Trevlig och ödmjuk likaså. *tummen upp* __________________________ Hej FRA! Det finns ingen anledning att läsa mitt e-mail/foruminlägg. Jag har ingenting att göra med al-Takfir wa al-Hijra, al-Jama'a al-Islamiyya eller al-Jihad. Jag har aldrig gjort Siyama eller tillverkat en molotovcocktail, jag vet knappt ens vad fatwah betyder. Men tack för visat intresse! PS. Terroristattacker kommer knappast att planeras över okrypterade e-mail eller foruminlägg. Motverka FRA-lagen på www.hejfra.se |
Gardell är lysande på att skildra det roliga/märkvärdiga/varma/fina under tragiska och svåra omständigheter. Han berättar de svagas historia och för det är han också en stor hjälte för mig. Enligt min uppfattning har han stor integritet, trots (eller tack vare?) att man ibland kan uppleva att han vänder ut-och-in på sig själv. Han är också väldigt påläst och kunnig inom religion (kristendom), säkerligen pga att det är en arena som han hela tiden måste slåss för för att få beträda. (Och nu har han också författat en bok i ämnet.) Jag tyckte mycket om "De halvt dolda" även om han där tenderade att vilja få med för mycket elände för att det skulle kännas trovärdigt fullt ut. Som komiker tror jag att han allt mer börjar spela ut sin roll, men hans författande (böcker, manus etc.) har en viktig plats i samhällsdebatten. |
Bra formulerat, tessan81! "Ömheten" heter hans pjäs ur vilken jag sökte med en monolog in till scenskolan i Stockholm och Malmö bl a. Håller med om "En komikers uppväxt" - den var sådär tycker jag. Verkligen mer riktad mot ungdomar bara. Hans stå-upp-komikshower tycker jag varierar väldigt i klass. Ibland är det rena tramset och bland kan det vara mycket svårt att urskilja gränsen där Gardell svänger mellan allvarlighet/filosoferande/reflekterande samt ren humor, t ex i form av ironi som används flitigt. __________________________ Hej FRA! Det finns ingen anledning att läsa mitt e-mail/foruminlägg. Jag har ingenting att göra med al-Takfir wa al-Hijra, al-Jama'a al-Islamiyya eller al-Jihad. Jag har aldrig gjort Siyama eller tillverkat en molotovcocktail, jag vet knappt ens vad fatwah betyder. Men tack för visat intresse! PS. Terroristattacker kommer knappast att planeras över okrypterade e-mail eller foruminlägg. Motverka FRA-lagen på www.hejfra.se |