Forum » Övrigt » Fritt forum » Tragiskt          Tragiskt 2009-04-14 19:57:28
Foruminlägg: 1945

det kanske inte rätt plats att ta upp det på fp men jag väljer det ändå
hur fan kan det bli så här...vart e fängelsevården eller rättsvende på väg?nu när hon tog livet av sej kommer våldtäcksmannen bli friad men det hoppas jag inte..det vore skam..jag tänker på hennes anhöriga trots att jag inte känner henne så sörger att den här flickan tog sitt liv..hon hade mycket att se fram emot men en våldtäcktsperson stoppade det

fyfan för han

rest in peace sofie

..::keep metal or die::.

om ni har lp skivor och vill dem ha konverterad till tex cd så konkakta konvessnubbarnaab@live.se

[Rubriken ändrades av forummoderator Goliatbagge 2009-04-14 21:27:16]
  2009-04-16 12:52:56
Registrerad: 2004-04-04
Tydligen var det så att han våldtagit en annan tjej också, så en rättegång kommer hållas mot honom ändå, om man ska tro vad som står. Men visst är det förjävligt att de lägger ner en rättegång och släpper iväg den misstänkta för att tjejen tar livet av sig, men samtidigt så är det svårt att bevisa att det verkligen har hänt. Anmälningen kom tydligen in ett halvår efter sista våldtäkten, dvs. det finns ingen teknisk bevisning, och med offret borta, hur ska man då bevisa vad han gjorde?

Vi får väl hoppas att han blir fälld för vad han gjorde mot den andra tjejen istället.

2009-04-16 20:05:32
Foruminlägg: 1945
jag fick reda på att det va en kompis tjej som tog livet

2009-04-16 22:55:31
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Ja, mycket tragiskt. Och helt ofattbart att det kan läggas ner pga att målsäganden tar livet av sig! Jag mår illa bara jag tänker på det! Vad lever vi i för samhälle egentligen?

Vaddå Freddy, var det en kompis tjej till DIG alltså? Måste kännas hemskt det också.. Hur mår din kompis?
  2009-04-17 08:02:00
Foruminlägg: 1945
min kompis mår skit va tvungen att åka till han i onsdags och tröstat han i två dar nu men han mår skit fortfarande

2009-04-17 16:33:59
Registrerad: 2006-03-21
Vad du får reda på mycket hela tiden, Freddy. Ena dagen ska du bli styvpappa, andra dagen mister din vän sin flickvän och du åker hela vägen till Jönköping (?) för att trösta.

Ja, visst är det jäkligt hemskt, men som 15-åring borde man vara mogen nog att ta egna beslut. Såg hon verkligen ingen väg ut ur det och var beredd att ställa till med ett helvete för sina anhöriga genom att begå självmord vet jag inte om jag tycker så jättesynd om henne ändå.
Sen att media alltid ska framställa folk som dör som "jättefina" människor känns väldigt fel. Man ger en felaktig bild av dem, och av det jag snappat upp ur den där artikeln hittar jag knappast något som gör mig övertygad.
Besserwisser, bitterfitta, surgubbe...oh yes.

Rest in peace!
  2009-04-17 17:57:59
Foruminlägg: 1945
ja så klart man åker hela vägen till jkpg för att trösta sin kompis och det e inte så långt till jkpg

2009-04-17 18:38:10
Registrerad: 2006-03-21
Men om ni var så nära vänner tycker jag det är ganska lustigt att du inte visste om henne
  2009-04-17 18:46:17
Foruminlägg: 1945
dem hade bara vart ihop en månad typ om inte mindre

2009-04-18 18:35:21
Registrerad: 2004-04-04
Vad lever vi i för samhälle egentligen?

Ett samhälle som behöver bevis på att våldtäkten faktiskt skett. Vad skulle det vara för samhälle om vi bara spärrade in folk så fort en tjej ropade våldtäkt?

Finns det ingen teknisk bevisning så behövs ett offer och/eller vittnen till händelsen, finns inte det heller så hur menar ni att rättegången skulle kunna föras vidare då?

2009-04-18 19:44:01
Word, Shadowfax.

Hellre att en skyldig blir friad än att en oskyldig blir dömd.

Och ja, Wookad. Personer som på nåt sätt blir behandlade illa blir helgon i media.

Hitler blev slagen som liten!
  2009-04-19 22:18:26
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Tar man livet av sej, Wookad, mår man redan då troligen så skit att man över huvud taget inte är i stånd att empatiskt tänka på sina anhörigas efterspel av själva självmordet. SÅ jäkla skit mår man då alltså. Jag blir så trött på "friska" människor, ofta som "aaaldrig" mår dåligt alls själva, som uttrycker sej som om de vet hur det skulle vara, hur man skulle må i skann då nån tar livet av sej. Jag är övertgad om att man inte kan föreställa sej hur j-vla taskigt de mår, oavsett skäl.

Kanske nåt att tänka på...

Hej FRA!
Det finns ingen anledning att läsa mitt e-mail/foruminlägg. Jag har ingenting att göra med al-Takfir wa al-Hijra, al-Jama'a al-Islamiyya eller al-Jihad. Jag har aldrig gjort Siyama eller tillverkat en molotovcocktail, jag vet knappt ens vad fatwah betyder. Men tack för visat intresse!

PS. Terroristattacker kommer knappast att planeras över okrypterade e-mail eller foruminlägg.

Motverka FRA-lagen på www.hejfra.se
  2009-04-19 23:58:40
Registrerad: 2004-04-04
Håller med dig 002mateke!

I övrigt tycker jag det är väldigt modigt att ta steget till självmord. Det är ett oerhört stort steg även om det kanske inte tycks vara det.

Sedan undrar jag lite lätt... Är det verkligen rättvist att en person (vem som helst egentligen) måste fortsätta leva sitt liv för att de omgivande människorna ska må bra? Det borde ju vara mer rättvist att var och en får bestämma över sitt eget liv utan att behöva tänka på och ta ansvar för sina medmänniskor.

2009-04-20 01:24:05
Registrerad: 2006-03-21
Man fortsätter givetvis inte att leva för sina anhörigas skull, utan för sin egen. Vid ett självmord drabbas dock ofta ens anhöriga väldigt hårt, vilket kan vara värt att tänka på om man bryr sig om dem.
Livet blir aldrig så helvetiskt att det är värt att ta livet av sig. Många råkar ut för väldigt svåra saker; vissa är starka och klarar av att fortsätta då de ser ljuset i mörkret, medan andra är svaga och inte ser någon annan utväg än självmord. Oavsett vad man råkar ut för kan man alltid föra vidare sin historia och sina erfarenheter till andra. Visst sätter traumatiska upplevelser spår, men det är knappast någonting som inte går att lindra. Allt blir ju bättre.
Och hur skulle självmord vara ett tecken på mod? Hur menar du då? De som begår självmord gör ju det för att de inte vågar möta det som kommer.
Självmord är tabu. Punkt.
  2009-04-20 01:25:52
DuskBringer
Registrerad: 2005-05-17
Förstår ditt resonemang, shadowfax, men att säga att det är "modigt" att ta sitt liv klingar en smula falskt i mina öron.

Det är ju ändå detsamma som att ge upp. Att kasta in handduken och skita i att ta fighten.

- We'll talk about that when I'm dead.
  2009-04-20 10:38:37
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Dementering: allt blir INTE alltid bättre så småningom (!). I alla fall är upplevelsen inte så hos dem så mår så skit. Det är ju där problemet ligger.

Sen vilka problem som ligger bakom att de inte vågar gå och söka stöd/hjälp, det är ju också intressant att gå in på. Ofta t ex. sitter mobbing i tidigt skede i livet hos vissa vuxna människor kvar så hårt att den traumatiska händelsen tyvärr påverkar deras liv för alltid.

Ibland kan det vara så pinsamt att söka stöd/hjälp hos någon därför att tankar som "Vadå, jag är väl en lika 'normal' människa som alla andra i det här samhället..., eller...?" direkt dyker upp. I Sverige är det alltså fortfarande en kulturgrej som säger att det är pinsamt att söka hjälp. Inte direkt i t ex. USA där det typ är trendigt att gå i terapigrupper då och då som exempel.

Shadowfax, intressant fråga du ställer att diskutera i en filosofikurs på universitetsnivå (!). Jäkligt knepig att svara på.

Hej FRA!

Motverka FRA-lagen på www.hejfra.se
  2009-04-20 13:59:47
Registrerad: 2004-04-04
Eftersom 002mateke redan tog upp att allt inte alltid löser sig och blir bättre, så skippar jag den biten.

Jag vill dock tillägga att vården skulle kunna påverka mycket mer än den gör. Ingripa tidigare och få utökade resurser. Speciellt på mindre orter, där det på många vis inte fungerar idag. Köer är långa överallt i landet, en människa som inte mår bra, orkar inte vänta. Orkar inte kämpa. Vården är oftast till för människor som inte kommit så långt ner som att fundera på att ta sitt liv.

Wookad,  ett liv kan visst bli så pass helvetiskt att man inte ser en annan utväg än att ta sitt liv. Oftast är det folk som tycker som du - att det är fegt, egoistiskt att ta sitt liv och att det inte är värt det - som aldrig upplevt hur det är att leva ensam i en nattsvart värld med en knapp ljuskägla brinnande långt bort mot horisonten. När de väl fått den kunskapen, brukar de ändra uppfattning.

Anledningarna till självmord är oftast många eller tillräckliga, man ska inte behöva rättfärdiga sitt beslut om att lämna livet här på jorden. Att personer som lämnas efter en är i sorg, chock och annat är ju fullt naturligt, döden är alltid lika skrämmande när man vill leva. Men alla människor vill inte leva. Döden är trots allt det enda sanna livet lovat.

Angående mitt tidigare inlägg om att självmord var modigt så var jag lite otydlig. Att bestämma sig för att ta steget till självmord, tycker jag är modigt. Det är ett stort steg även om många inte tycks tro det. Min uppfattning säger att det är många som vill, men som trots allt inte vågar i slutändan, och istället för att dämpa ångesten  skär man sig, knarkar, dricker enorma mängder alkohol osv..

Sedan tycker jag inte att själva anledningen till självmord behöver vara modigt. Men lider man av en psykisk sjukdom eller liknande, så förstår jag att man tar till den utvägen. Handlar det dock om pengar så anser jag det bara tragiskt att ta sitt liv. Men fortfarande, att bestämma sig för det (oavsett om det handlar om pengar eller inte), tycker jag är modigt, lika modigt som det är att bestämma sig för att fortsätta leva.

Sedan kan man diskutera huruvida okej det är att ställa sig framför ett tåg/en långtradare eller åka hem till mamma och skjuta sig. Ska man ta sitt liv, så ska man göra det på så sätt att man inte åsamkar andra onödig skada eller trauma. Det är svårt att dö utan att såra någon, svårt att leva utan att såra någon, men man får aldrig förlora respekten och empatin för andra, hur hårt man än fallit.

Jag tycker också det är fel att säga att det är egoistiskt att begå självmord. Det handlar alldeles säkert om uppgivenhet, en känsla av att det inte längre går och i det läget fungerar inga rationella skäl och anledningar längre. Kan ni som säger att det är egoistiskt att begå självmord sätta er in i den sitsen av hur dåligt en människa kan må?

Att ha en djup depression är en dödlig sjukdom om den inte behandlas på rätt sätt och det fort.

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2009-04-20 14:00:26]
[Inlägget redigerades av Shadowfax 2009-04-20 14:01:26]
  2009-04-20 14:43:58
Registrerad: 2006-02-14
Jag håller med Wookad of DB angående självmord, undantaget när det gäller psykiskt sjuka människor.

Den här flickan var uppenbarligen psykiskt sjuk.
  2009-04-20 15:10:28
Registrerad: 2004-04-04
Är man psykisk sjuk varje gång man funderar på att ta livet av sig menar du? Varför?

2009-04-20 16:03:30
Registrerad: 2006-02-14
Nej, det påstod jag inte heller.
  2009-04-20 16:21:34
Registrerad: 2004-04-04
Nej, men du påstår att flickan uppenbarligen var psykiskt sjuk. Varför?

2009-04-20 20:42:06
manne747
Registrerad: 2005-01-16
hon satt väl på nån form av ungdoms-psyk. vad nu det spelar för roll...

kan inte komma på någon nyhet på år som berört mej lika starkt som denna. verkligen löjligt sorlig historia.

glory is fleeting, obscurity is forever
[Inlägget redigerades av manne747 2009-04-20 20:42:37]
  2009-04-20 21:06:16
Yeah, manne747 sare'.
  2009-04-20 21:50:00
tack för den manne

..::keep metal or die::.

jag ser döden runt hörnet

jag känner döden e bakom mej

men jag skiter i döden

men jag vet att döden vill åt mej

jag har lurat döden två gånger

men snart lurar döden mej