Forum » Film » Filmdiskussion, generell » The Pirate Bay förlorar i tingsrätten.
Tråden är låst av moderator.
       The Pirate Bay förlorar i tingsrätten. 2009-04-17 12:21:48
Zirgo
Registrerad: 2004-12-07
Så var den första ronden i denna historia över med en total KO för The Pirate Bay där dom fyra personer som står åtalade fick var 1 års fängelse för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Samtidigt så ska dom böta totalt 30 miljoner kronor tillsammans.  En del av detta belopp 10 822 500 kr går till filmbolaget 21st Century Fox och 5 579 325 kr till Mgm och Columbia.
Bötesbeloppet är bara ca en tredjedel av vad åklagaren ville ha i domen men man får väl ändå säga att det är ett stort belopp som, om målet inte ändras, ingen av dom åtalade har möjlighet att betala. Samtidigt så kan det ju ha en avsevärd avskräckande verkan på folk som sysslar med fildelning av det olagliga slaget.

The Pirate Bay's advokat Peter Althin sa till pressen efteråt att domen kommer att överklagas så vi får väl se om det vänder. Det som just gjorde att dom förlorade i tingsrätten verkar vara det faktum att dom tjänade en substantiell summa pengar från reklamintäkter på deras hemsida i form av banners och så vidare, och att det därmed gick till en mer kommersiell inriktning där dom inblandade tjänade pengar på att tillhanda hava tjänsten.
__________________________

"Monster", the best anime around?
  2009-04-17 12:35:29
Goliatbagge
Redaktör
Registrerad: 2004-07-30
Foruminlägg: 1998
Tråd låst. Finns redan en tråd som tar upp detta här: http://www.filmpunkten.se/forum_visa.asp?ForumID=85830 Du får stänga av Fritt forum-filtret Zirgo... Klistra gärna in ditt inlägg och fortsätt diskussionen där.
Tråden är låst av moderator.