Jag kör bara det förlängda versionerna i collectorsutgåva. OM det skulle dyka upp en box med dem senare lär jag lägga vantarna på den med om det är något extra givetvis. Bioversionerna har min förälrdar och jag antar att de kommer ingå i arvet...
Hos oss säger dom att hela boxen har kommit ut redan. Det har jag för övrigt sett oxå, även om jag har väldigt svårt att tro att det är samma? Annars har jag oxå köpt filmen nu med. Den ska jag se så fort jag får tid, har inte sett den innan.
Jag märkte nyss att konungens återkomst har högst snittbetyg på filmpunkten, så det var kanske dumt att uttala sig så negativt om filmen. Jag skyller på humöret. Jag var inte upplagd för att se ett tre timmar långt episkt filmäventyr en Onsdagseftermiddag.
Du är helt klart ursäktad! Alla kan inte tycka lika och det är ju det som gör den här sidan så trevlig. Jag har också humör och förstår vad du menar...
Alla få ha sin åsikt . Alla kan inte gilla samma filmer, det skulle världen se konstigt ut. Till och med jag tycker de flesta filmer är alldeles för långa, de blir bara jobbigt att se
[Inlägget ändrat av pillan 2004-05-26 21:23:05] [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-26 21:23:42]
Xenemorph: " Jag ser filmen som tre timmar lång tortyr." Hahaha, jo, jag kan hålla med att man bör ha humöret för att se filmen om man ska se den. Jag tycker själv att den är ganska seg, 1.an däremot, den är ruskigt bra i extended edition.
Stackers dig! Jag är nog väldigt barnslig för jag älskar allt som är övernaturligt och fantasifullt! Men så har jag aldrig skaffat barn, så jag får vara hur barnslig jag vill, när jag vill. Men du kanske har andra kvaliteter...?
Puh, då kan jag andas ut! Då är du inte så "hopplös" som jag först trodde... Och när du är på rätt humör, så kommer du att njuta av dryga tre timmar av Konungens återkomst. Kanske.
Jag kan också säga att jag såg filmen igår. Efter redan en halvtimme så ville jag att den skulle sluta.. Varför jag inte stängde av var för att jag ville ju se den. Men jag känner mig ändå riktigt besviken på den. Jag har inte hunnit läsa slut på boken än, men jag man har ju vetat hur filmen skulle vara i säg ändå.
Jag kommer ihåg att jag störde mig på Legolas och hans fjantiga kommentarer, och hans extrema sätt att spela "cool" på den elefantgrejen. Men jag tycker ändå att han skulle varit med mer.
Något annat jag tänkte på hela tiden var: "Jaha, när kommer Frodo och Sam då? Jag vill se honmonstret.." och lite senare: "Var tog Aragorn och dom vägen? Dog dom eller?" Typ. Det menas med att jag tyckte det gick för långt mellan gångerna.
Jag skulle kunna ge filmen 3/5 för vad jag känner just nu, eftersom jag inte njöt av filmen något speciellt.. Men innerst inne tror jag ändå att jag ger den 5/5.. Jag fattar inte vad jag håller på med, jag kan inte ens njuta av en film som jag viljat se så länge. Ett fel var förstås att jag visste vad den här handlade om. Där tror jag att den var sämre för det. De andra filmerna hade jag ingen aning om, jag hade inga alls förväntningar och kunde inte bli besviken. :s.
jag är ju ett sant LOTR-freak och jag köpte filmen på vhs i onsdags...den är ju bara så bra..fast jag stör mig fortfarande på att dom inte har med en hel sekvens i slutet, ni vet, när Fylke rensas!! det stör mig verkligen...
Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Ted ..., jag lovar dig, att ha barn innebär inte att man automatiskt i n t e vågar vara barnslig, tvärtom. Får man barnbarn, blir man om möjligt än mer tjollrig.
Och nu vill jag VERKLIGEN veta varför bara mitt namn kommer med längst ner när jag skriver, men inte era ? Vad är nu detta för diskriminering .... hmmm. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-05-29 20:23:06]
Filmerna är mästerverk! De inte lika detaljerade och djupgående som böckerna och självklart saknar man en del händelser och karaktärer (Tom Bombadill!) Att ge sig på att filmatisera LOTR-trilogin, lyckas och dessutom överkomma de flesta kritiska Tolkien-fans tvivel är absolut värt alla Oscars de fått!
Jag köpte den sista delen av filmen, konungens återkomst i lördags. Jag kollade på den två gånger i rad på lördagen. För den är ju så bra. Jag tycker det är så synd att det ska ta slut. Man vill liksom att det ska fortsätta. Jag vill inte att det ska ta slut. Men det är ju så det ska vara. Tänk om man ändå kunde få träffa skådespelarna. Det hade varit jättekul. Den filmen är sevärd. Peter Jackson har gjort detta väldigt bra. Ingen annan hade klarat det så bra, som han gjorde. Jag lovar att jag ska se den här filmen så många gånger jag kan. Och så länge jag lever. Jag tycker verkligen att den är bra.
men silmarillion skulle nog vara svår att göra tror jag....fast det skulle vara jättecoolt....för den är så mycket på något vis....men det vore bra för då får man ju veta vart alverna, frodo o bilbo åker någonstans ju....
Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Mina kompisar frågade mig , efter vi hade sett Konungens återkomst, vart åkte dem till. Det ända jag kunde säga ett bättre plats , men alla de andra träffade alla till slut.
I bok nummer ett får Frodo ett svärdhugg av en "Nazgul" i armen och sådana sår kan aldrig läka helt och hållet. Sedan är det även väldigt jobbigt att bära en ring så länge som han gjorde. I filmen verkar han bara ha haft ringen i nån månad, men i boken framgår det att han har haft den flera år innan han börjar sin reda mot domedagsklyftan.
Jag tror det är en kombination av dessa ting. I boken bodde han i Fylke några år efter han kastat i ringen men han led av svåra smärtor. Så han kände väl att flytta med alverna var hans sista utväg.
Jag har sett den filmen fler gånger. Jag kollade på den idag också. Jag tycker den är sorlig. Men jag fattar inte riktigt varför Frodo måste lämna Fylke och hans vänner? Men den är riktigt bra. Jag förstår mig inte på dom som inte gillar den. Den är faktiskt sevärd. Jag tänker kolla på den flera gånger i veckan.
Nej jag kommer inte att tröttna på filmen för den är så bra. Det är ju klart att jag kommer att tröttna på den nån gång men inte än. Det lovar jag. Den är så sevärd så ne jag kommer inte att tröttna på den-. Hur många gånger har du sett den, Xenomorph?
Jag tittade på "POTC" (Pirates of..) ca. 7 ggr på 5 dagar. Jag såg på den ca. 10 ggr. på tre veckor. Det är inte så mycket visserligen, men ändå.
Men jag menar bara att om man verkligen gillar en film så tröttnar man kanske inte på den lika snabbt. Jag hade gärna sett LOTR-filmerna sådär två ggr om dagen, om de inte varit "så långa". Jag har inga planer på att bosätta mig framför tv så länge. Men lite kortare filmer - no problem. Min teori.
Elisabet, jag menade inte att man inte kan/får vara barnslig om man har barn. Jag har bara aldrig behövt ta det ansvaret som krävs för att uppfostra barn. Däremot så har jag sju gudbarn att gosa med, även om flera av dem nått tonåren... Jag har liksom hoppat över ett led.
Du måste skoja med mig Xenomorph, den är ju skit bra. Men du har sett hela va? Jag tröttnar aldrig. Jag förstår inte varför du inte gillar den, men alla har ju olika åsikter. Det får man ju ha.Men jag tycker den är bra.
Jag tycker boken är ett mästerverk och att Peter Jackson inte lyckats göra böckerna rättvisa. Jag skulle helst sett att man gjort filmerna mer mörka och utan onödiga ändringar från boken som inte tillför något.
Om jag tar lite off topic nu så störde jag mig enormt då jag såg Konungens Återkomst på en sak, nämligen att rösten och munrörelsen inte var sammanhängande. Då jag sett filmerna så många gånger som jag gjort så lade jag märke till detta. Jag vill minnas att Peter Jackson berättade att han använde sig av många inspelningar i studion där man ersatte en viss replik med den som sades för att den som hade sagts på inspelningsplatsen hade haft fel betoning eller tonfall. Nån gång så sade Sam något innan han hade öppnat munnen ens.
Nåväl, något stort misstag som var horribelt gjort var när Theoden och Rohans ryttare anlände till Minas Tirith. Då han beordrade Gamling, Eomer etc. att de skulle placera ut sig så när han sade till en av hans män att rida åt höger så såg man han rida cirka 10 meter, sen när det var ny kameravinkel så hade han precis ridit förbi Theoden (cirka 1 meter). Visst, det är småfel, men man kan störa sig. Sen håller jag med Mortensen i extramaterialet att effekterna kan vara förlegade om några år, men det är ju filmens budskap som går fram, och det gör det riktigt bra.
Ska läsa hela trilogin klart i sommar Xenomorph, så ska jag se ifall jag kan ge dig understöd
Jag såg att du hade skrivit att det var några småfel i filmen. Men den är bra eller hur Olofsson. Jag skulle vilja läsa böcerna men jag tycker det är en sån liten text. Jag har inte sett några fel. Men man ser inte allt.
Till alla er som inte läst böckerna: Gör det bara! Den första boken kan vara lite seg i början men allt är så vackert skrivet och nu när ni sett filmerna så VET ni ju hur det ser ut... Glöm inte de underbara sångerna och dikterna, de är också värda att läsas. Man behöver heller inte läsa precis vartenda ord, vissa partier kan man bara skumma över - så är det i många böcker. Tänk på så många timmar man bara slöar framför TV:n eller inte gör någonting alls - läs då istället! Börja med den tunna boken om Bilbo, den är lättläst och man får en god start i själva stilen. Själv läste jag böckerna för många år sedan första gången, har nu läst om alla tre (+lite annat av Tolkien). Man får sköna drömmar också av läsandet... Lycka till!