Forum » » Filmdiskussion » Harry Potter och fången från Azkaban   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.        Harry Potter och fången från Azkaban 2004-06-12 15:43:42
Halloween_4
Registrerad: 2003-09-23
Jag tycker att Harry potter filmerna är mycket bra! Men när jag såg 3:an vart jag missnöjd. Jag tyckte att det var en dålig film, jämfört med dom andra. Det var dålig regisör!

2004-06-12 18:32:12
Darling
Registrerad: 2004-04-18
Jag har precis sett filmen och jag håller inte med dig. Enligt mig är det den bästa hittills i serien. Visserligen har jag gillat de tidigare filmerna också men den där Disney-naiva drömvärlden man sett i de tidigare filmerna har försvunnit när en förymd mördare nu jagar Harry Potter. Det är ett ovanligt lyckat drag av nya regissören Alfanso Cuarón. Allt blir ännu mera magiskt bara därför.

2004-06-13 12:30:19
Pedda
Registrerad: 2002-11-28
De första två var ju riktigt dåliga så jag har inga större förhoppningar på den tredje heller.

Pedda
  2004-06-13 14:34:58
Xenomorph
Registrerad: 2004-02-29
Jag tror faktiskt den tredje kommer vara den bästa. Den bygger på den bästa boken i serien och ska enligt vad jag hört vara mer mörk än dem tidigare filmerna.

Annars håller jag med Pedda.

2004-06-13 14:43:56
kunjagur
Registrerad: 2003-04-30
Nja 3an innehöll alldeles för mycket ändringar om man jämför med boken. Många viktiga och även oviktiga (men dock trevliga) bitar var inte med.
Även vissa förhållanden mellan huvudpersonerna var ändrade jämnfört med boken.
Att man sedan även ändrat ganska mycket på hur Hogwarts ser ut (jämnfört med film 1 och 2) i den nya filmen var irriterande men överkomligt.
Dock tycker jag att regissören gjort ett bra jobb med att göra stämmningen mörkare och mer spännande.
Även specialeffekterna var välgjorda för en gångs skull.
Nja... tänker betygsätta den nu och den får inte mer en 3a och det är en förhållandevis svag 3a.
Hoppas de fortsätter att göra filmerna dock.... Vill väldigt gärna se hur de väljer att filma del 5.

2004-06-13 21:03:08
Radiohead
Registrerad: 2004-03-14
Jag tycker den var helt okej. Jag har inte sett den andra filmen, men enligt min kompis var den mycket sämre än den tredje.

OBS! SPOILERVARNING! ***

Men det var en hel del saker som irriterade mig i den här filmen (precis som i den första). Bland annat tycker jag att de kunde ha förklarat det där med hur Lupin blev en varulv och hur de andra tre kunde förvandla sig till djur.. Och det där med att kartan var gjord av han pappa & co sa de ingenting om.. Det hade ju bara tagit några minuter att förklara den biten, så varför kunde de inte göra det?
och om de ändå skulle visa hjorten precis innan harry gjorde den där saken (som jag inte minns vad den heter) som jagar bort dementorerna, varför kunde de då inte förklara varför han såg en hjort mitt i alltihoppa? Om de inte förklarar det så kan de likagärna strunta i att visa den..

"This is supposed to be a happy occasion. Let's not bicker and argue about who killed who"
  2004-06-13 21:29:54
Darling
Registrerad: 2004-04-18
Jo, jag kan hålla med dig om att de var ganska slarviga med förklaringarna. Det gäller inte bara Marodörkartan, Lupins varulvsförvandling och Harrys patronus. Ta t ex när Harry träffade Ron och Hermione på Den läckande kitteln. Helt plötsligt hade Hermione fått Krumben (katten) utan någon som helst förklaring till var och när hon fick honom. Eller Monsterboken om monster, var fick Harry den ifrån!?

[Inlägget ändrat av Darling 2004-06-13 22:06:19]
  2004-06-15 21:18:21
zebrall
Registrerad: 2003-11-16
3an var ju dålig, på det viset att regissören hoppat över en massa scener, eller ändrat på dem totalt...Sen var effekterna urusla, iaf varulven var totalt misslyckad....är det bara jag som tycker det??

2004-06-16 01:29:24
kia_sniper
Registrerad: 2003-03-20
Har inte läst böckerna, har inte sett varken 1:an eller 2:an och planerar inte att se 3:an heller!

//Anders Thomasson
  2004-06-16 12:51:15
Olofsson
Registrerad: 2002-11-25
Såg del 1 för ett år sen. Ska se om den och 2.an så jag kan se trean.

2004-06-16 18:54:02
ted
Registrerad: 2004-02-04
Det låter klokt, Olfosson! Jag gillade verkligen 3:an, men håller med om att det saknades en hel del info. Men har man läst böckerna så fyller man i det underförstått och då fungerar det ändå. Just nu håller jag på att läsa 5:an...
Även "tanter" får läsa ungdomsböcker! Så det så.

2004-07-21 23:21:51
Manda_
Registrerad: 2004-07-10
Jag blev inte missnöjd ! Jag tyckte det va kul att se hur alla skådespelare vuxit å mognat ! Speciellt Daniel å Rupert . Men visst, området utanför Hogwars ser inte alls ut som d gjorde i d två tidigare filmerna . MEn det är väll det enda ja stör mej lite på !

Manda_
  2004-07-22 20:19:07
linda_plutten
Registrerad: 2004-07-22
filmen va väll rätt så bra... den bästa hittils enligt määj....

Linn
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.