All kodning till kommande kategorisystemet är nu klart och ligger och väntar på att släppas i min dator. Men sedan 12:00 idag har jag suttit i streck framför datorskärmen och pillat med en intressant förändrning.
I dagsläget när man tipsar om en ny film fyller användarna i lite uppgifter om filmen i ett formulär. Jag använder denna information för att ta reda på vilken film ni menar. Därefter lägger jag in filmen med information och ett mail skickas till användaren. Detta tar cirka 30 sekunder för användaren att tipsa om filmen och 5 minuter för mig att lägga in filmen.
Denna förändring som jag arbetat på skulle innebära att användaren gör allt själv. I förändringen kommer ni att lägga in skådespelare och regissörer med en avancerad funktion. Självklart innebär detta att det tar längre tid för er att gå igenom formuläret. Detta skulle ta 5 minuter för användaren att tipsa om filmen och 30 sekunder för mig att godkänna filmen.
Fördelarna på en förändring är många. Det skulle innebära att det går mycket snabbare att få era filmer godkända (bara en knapptryckning från min sida) och jag får mer tid till att arbeta med Filmpunkten på andra ställen, såsom artiklar, och reportage.
Men innan jag gör en förändrning vill jag fråga er medlemmar. Vad tycker ni om en sådan förändring? Skulle ni ta er tid att tipsa om nya filmer trots att det blir omständigare?
Precis som de andra som har svarat tycker jag att det här verkar vara en bra idé. Personligen tycker jag bara att det är roligt att hjälpa till med att göra Filmpunkten bättre. Att lägga ner lite mer tid på att fylla i ett formulär verkar inte särskilt ansträngande och om det innebär att du, Kristoffer, får mer tid över till annat så go for it.