Lista topp 5 genom tiderna. Tecknat och datoranimerat för barn/familj, alltså inte t.ex. Avatar eller någon manga-p*r*film. Min lista: 1. Hitta Nemo (5) 2. Lejonkungen (4+) 3. Toy Story (4) 4. Landet för längesedan (4) 5. Ice Age (4) |
1. Lejonkungen (5) 2. Trolltyg i tomteskogen (5) 3. Hitta Nemo (4+) 4. Samson och Sally (4+) 5. Djungelboken (4) EDIT: Bra lista, förresten. Har inte sett Landet för längesedan. Får nog bli en kik så småningom. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2010-10-10 12:52:12] |
Oki, inga Yaoi eller Hentai, skit också... uhm, då ser väl min lista ut så här då: 1. Dunderklumpen (5) 2. Toy Story 3 (5) 3. Spirited Away (5) 4. Ringaren i Notre Dame (4+) 5. Final Fantasy VII: Advent Children Complete (4) __________________________ "Well well if it isn't Peter Pan?" [Inlägget redigerades av Hook 2010-10-10 14:15:40] [Inlägget redigerades av Hook 2010-10-11 16:01:46] |
1. Hitta Nemo 2. Spirited Away 3. Shrek 4. Det Levande Slottet 5. Sanningen Om Rödluvan Borde ju vara någon Disney med.. Gillar verkligen Taran Och Den Magiska Kitteln.. Sen är ju Lejonkungen nära. Även Final Fantasy VII: Advent Children.. __________________________ Whoever said, 'It's not whether you win or lose that counts,' probably lost. [Inlägget redigerades av S16F 2010-10-11 11:55:22] |
Fast vi har förut haft topp10 av datoranimerat resp. tecknat på klassiskt vis var för sig! Blir lite knepigare om man ska blanda dessa två genres som egentligen är i två klasser, som blir 3 om man räknar bort manga - fastän story:sarna kan vara väldigt lika strukturerat (ont/gott mm.). Definiera manga, tack! Är det Det levande slottet, Laputa, Princess Mononoke m fl.? Ge exempel! Och förklara varför, om, de skiljer sig! Datoranimerat topp5: 1. Ice Age 2. Final Fantasy - The Spirits Within 3. Shrek 4. Monsters Inc. 5. Finding Nemo --- 6. Despicable me ... __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 [Inlägget redigerades av 002mateke 2010-10-12 10:30:51] |
1. Hitta Nemo (5) 2. Den Lilla Sjöjungfrun (5) 3. Spirited Away (5) 4. Lejonkungen (5) 5. Upp (5) Detta va svårt... hhmmmm... |
Verkar som att vi alla (nästan) har Hitta Nemo i toppen. Kan vi enas om att det är världens bästa icke-filmade film? ![]() 002: Hehe, skrev lite skämtsamt "mangap*rrfilm". Vanlig manga kan ju givetvis nämnas, men jag har svårt att tänka mig att annat än Studio Ghibli kan klassas särskilt högt. Eftersom det är förhållandevis få tecknade filmer som är riktigt bra så avgränsade jag listan till topp 5. Känns som att det kommer nämnas alltför mycket skit annars. |
Ok, men de enda manga-filmerna som skulle platsa, inte på topp5 utan snarare på topp 10 isf kanske är just Laputa och Princess Mononoke. Jag ska nu bara för denna tråd ta och göra/fundera över en Topp10, Manga... Är det nån som sett IMDb Topp 250-filmen Grave of the Fireflies? GB borde ha sett den t ex....! __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
002mateke, Eldflugornas grav är en otroligt bra film. Hör till en av de bästa animefilmerna som gjorts. Det är dock inte en barn-/familjefilm. EDIT: För att reda ut begreppen. Tecknade filmer i japansk stil heter anime och inget annat. De kallas ibland slarvigt för "manga", men manga är tecknade stillbilder som finns i pocketböcker, serietidningar och så vidare. Så fort det blir film av manga heter det alltså anime. [Inlägget redigerades av Goliatbagge 2010-10-12 13:31:04] |
Har du hittat den infon, GB, på Wikipedia...? ![]() Hur hittade du Eldflugornas grav, GB? Den ser man aldrig nånsin legalt nånstans sas. __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |
Bah! Wikipedia är bara en löst sammanhållen hobbygrupp, som inte går att förlita sig på. ![]() Eldflugornas grav finns på hur många ställen som helst. http://www.webhallen.com/film/dvd/56789-eldflugornas_grav http://shop.onoff.com/ProductSheet.aspx?prd=21492328 http://www.megastore.se/template/next,Product.vm?itemid=1452366&source=1900 http://cdon.se/film/eldflugornas_grav_(2_disc)-556837 http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?identifier=2448&ref=prisjakt Åter till trådämnet nu. Fler listor över de bästa animerade familjefilmerna! |
Utökar min lista till topp 10: 6. Björnbröder (4) 7. Oliver & gänget (4) 8. Resan till Melonia (4) 9. Toy Story 3 (4) 10. Den lilla sjöjungfrun (3+) Jag är själv ingen sucker för Studio Ghibli. Tycker att de är sjukt charmigt gjorda alltså, men underhållningsvärdet är i mina ögon lika med noll. |
Hehe, ja du har onekligen en poäng där i din träffsäkra beskrivning, GB! Lite så känns det ibland. Särskilt när det är som du säger, att man inte har nån som bestämmer att exakt så ska det vara som man kan fråga/tilltala. Studio Ghibli är charmigt tecknat, men det är färre verk som kommer upp i en hög betygsnivå. Mycket pga att det känns som om de satsar på barn/ungdom bara. Medan Pixar/Dreamworks och andra animatörer på marknaden satsar på att lägga in även mycket (!) vuxenhumor (skratt-identifikation/relation) i sina egentligt nischade barn/ungdomsfilmer. De flesta Ghibli-filmer är megafint producerade, men i min smak alltför gulliga. Och ibland berör de mej inte alls. __________________________ Vill du se GRATIS film? Gör som Emiam och Raceai, joina: http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=246545 |