Forum » Film » Skådespelare/regissörer » Noomis succé på Hollywoodgalan          Noomis succé på Hollywoodgalan 2010-10-26 18:26:01
mysgrabben
Registrerad: 2003-08-06
Noomi Rapace var en glimrande statyett rikare när hon gick hem från festkvällen i Beverly Hills i går kväll. Den 30-åriga skådespelerskan belönades med Spotlight-priset på Hollywood Awards-galan.

Priset delas ut årligen med syfte ”att uppmärksamma en spännande talang som förtjänar erkännande” och i år föll valet på Noomi, som ju fått sitt stora internationella genombrott tack vare rollen som Lisbeth Salander i ”Millenium”-filmerna.

— Åh, hur mitt liv har förändrats av dessa tre filmer. Jag har gjort många filmer i Sverige, men ingen som denna. Det är en helt ny nivå för svensk film, sa den segerrusiga skådespelerskan till branschtidningen Variety när hon intervjuades på galan.

Hollywooderbjudandena har inte låtit vänta på sig efter framgångarna med filmatiseringen av Stieg Larssons böcker. Innan resan till Los Angeles sågs Noomi i London tillsammans med Robert Downey Jr. och Jude Law på inspelningen av den nya ”Sherlock Holmes”-filmen. Hon kan dock inte avslöja vilken roll hon ska spela.

— De har bjudit in mig för att jobba med dem på manuset och försöka ”hitta henne”. Så i själva verket känns den här stora produktionen som en liten independentfamilj som strävar efter att göra något fantastiskt tillsammans.

Noomi Rapace var för övrigt i gott sällskap på Hollywood Awards-galan. Halle Berry var där. Leigton Meester, Mila Kunis och Hilary Swank likaså. Dessutom sågs ”Alice i Underlandet”-stjärnan Mia Wasikowska, som belönades med staytetten för Årets genombrott, och Justin Timberlake och gänget från ”The Social Network”, som fick dela på priset Hollywood Ensemble Acting Award.

Källa: www.msn.com