En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Immortal

Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Immortal Köp filmen på CDON
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(7 betyg)

Handling: New York 2095. I en underlig pyramid som hänger fritt i luften finns gudarna från antika Egypten. I staden arresteras en ung kvinna med blått hår och tårar, men hon har en hemlig kraft - som är hemlig även för henne själv...

Fakta:
År: 2004
Regissör: Enki Bilal
Originaltitel: Immortel (ad vitam)
Alternativ titel:Immortal (Ad Vitam)
Ursprungsland: Frankrike, Italien, Storbritannien
Längd: 01:42
Medverkande:
Linda Hardy
Thomas Kretschmann
Charlotte Rampling
Frédéric Pierrot
Thomas M. Pollard
Yann Collette
Derrick Brenner
Fler personer

Senaste recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

Varför bidde det inte ett datorspel av projektet istället satt jag och tänkte mest hela filmen, den såg definitivt ut som ett datorspel i alla fall.
Eftersom jag inte fick tillräckligt med filmisk känsla så sänker det betyget för mig.
Filmen var medel intressant, mörk och bitvis vacker men den kändes inte så originell då den påminde om både Blade runner, Det femte elementet och The Matrix.

junkninjan
gav betyget:


Bilal är en Fransk kaoshjärna till man som blev uppmärksammad för sin säregna stil av både tecknande och författande. Immortel är en filmatisering från 2004 av hans Nikopol trilogi. Han har både regisserat och producerat filmen vilket också gjort att seriernas uttryck landat intakt som film.

Filmen i sig brukar dela sina betraktare i två läger. De som älskar Immortel för den unika mixen av digitala och fysiska karaktärer och den visuella designen med fornegyptiska referenser. De som hatar den har svårt för de digitala effekterna som ibland påvisar den blygsamma budgeten projektet hade.

Som hängiven Sci Fi entusiast så tycker jag den är intressant men inget episkt mästerverk. På många sätt känns det som att den påminner för mycket om femte elementet för sitt eget bästa(men kanske var det Besson som stal från Bilals tecknade trilogi från början?). Står man utan idéer om vad man vill se en kväll så kan den vara ett spännande kort. Jag är dock definitivt inte med i den skaran som hyllar den som den ultimata sci fi upplevelsen(ett besök på IMDB:s forum speglar ganska tydligt just hur splittrade folk verkar vara i frågan).
En större budget hade kunnat lyfta denna filmen till helt andra höjder

Emiam
gav betyget:

En 3+ som film, en stark 3+ i sin egen genre & en -4 som underhållning.

Tagline: -

Detta är en unik, revolutionerande och fascinerande film från Frankrike främst, som är häftig främst för dess nyskapande idé om att blanda riktiga skådisar med CGI-figurer.
Annars är filmen till stor del väldigt lik, och typ lika snygg som, japanska Final Fantasy. De jobbade med den under hela 3 år (!). Ibland grymt snyggt foto/specialeffekter.
Som torulf ungefär påpekar är manuset/storyn utflippad, men samtidigt genialt attraherande om man är sci-fi-fan.
Kretschmann, Rampling & Hardy gör sina roller helt ok. Storyn fascinerar så pass dock att man har överseende med de mindre djupa karaktärerna.
Riktigt skön musik (soundtrack och tema) ackompanjerar snyggt bilderna då och då.
Ja, denna hamnar klart i DVD-samlingen. Detta vill och kan man se om.

Trivia: Based upon the first two volumes of the Nikopol trilogy, Carnival of the Immortals and The Woman Trap. Many characters and plot elements were changed or added for the movie. / The poem Nikopol is reciting in his first scenes is "Une charogne" (The carcass) by Charles Baudelaire. / Was one of several films around the world that were the first to use an entirely "digital backlot" (i.e. the actors were all shot in front of blue- and green-screens with all the backgrounds added in post-production, a technique which has been used for TV, video and video game production for many years). Fans debate on which movie was shot first, but the other movies include: Sky Captain and the World of Tomorrow (2004), Casshern (2004), and Sin City (2005).

torulf
gav betyget:

På baksidan jämförs filmen med Bladerunner, Stargate och 5:e elementet. Visst är filmen lik dessa, men den kan stå på egna ben. Det är en mycket vacker och samtidigt helt utflippad Sci-Fi. Animerade karaktärer varvas med skådespelare.

rush
gav betyget:

en av de värsta filmer jag sett! riktigt sjukt manus och story som dem tror att man skulle tycka vara intressant, men ack o ve va hemsk den é! undvik och se ej!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 11043
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: