En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Hook

Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(189 betyg)
Sätt ditt betyg:

Hook Köp filmen på CDON
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(189 betyg)

Handling: Hook har Robin Williams i huvudrollen som en vuxen Peter Pan och Dustin Hoffmann som den ökände Captain Hook. Bland andra roller märks Julia Roberts som Tinkerbell, Bob Hoskins som piraten Smee och Maggie Smith som Wendy Darling, som måste övertyga den medelålders advokaten Peter Banning att han en gång i tiden faktiskt var den legendariske Peter Pan. Och så börjar äventyret om när Peter återigen måste bege sig till Neverland för att rädda sina två barn undan Captain Hooks händer. På vägen får han lära sig mycket om fantasi, vänskap och magi.

Fakta:
År: 1991
Regissör: Steven Spielberg
Originaltitel: Hook
Ursprungsland: USA
Längd: 02:24
Ingår i tema: Pirater

Medverkande:
Dustin Hoffman
Robin Williams
Julia Roberts
Bob Hoskins
Maggie Smith
Caroline Goodall
Charlie Korsmo
Amber Scott
Laurel Cronin
Phil Collins
Arthur Malet
Isaiah Robinson
Jasen Fisher
Dante Basco
Fler personer

Mest populära recensionerna

Sophie
gav betyget:

Inte Robin Williams bästa film, men den har absolut sina poänger. Tanken på en förvuxen Peter Pan är ganska skrattretande, men man har lyckats bättre än jag trodde. Undrar bara vart Maggie tog vägen i handlingen, eftersom det är så mycket fokus på Jack. Jag hade säkert tyckt mer om den här filmen om det inte vore för det faktum att jag personligen är rätt trött på filmerna om Peter Pan. Svag trea.
"I believe in you, Peter Pan."

crazybaby
gav betyget:

En riktig klassiker som aldrig dör ut. Älskade denna film när jag var liten och den trollbinder mig fortfarande. Den är spännande, charmig och barnvänlig smatidigt som den passar bra för äldre också. Mycket sevärd!

Lepre
gav betyget:

Snygg, magisk film, synd att han inte gjorde filmen enligt orginal-berättelsen, men då hade ju inte Robin Williams fått spela rollen som Peter Pan, det är lite smålarvigt, men en mysig berättelse och en jättebra familjefilm, Hoffman är lysande som Captain James Hook, riktigt läskig.

Senaste recensionerna

Dront25
gav betyget:

Den här handligen tycker jag är intressant, om den har gjorts förr (alltså en vuxen Peter Pan som glömt bort vem han en gång var) så skulle jag gärna vilja se det. Men som jag vet så är det en ny tvist på Peter Pan (som jag annars inte tycker särskilt mycket om) men denna filmen gillar jag. Eller iallafall gillade jag den väldigt mycket som barn, har ju faktiskt inte sett den på ett antal år.

IWantItThatWay
gav betyget:

Rolig film med ett bra budskap! Den "storväxta" pojken i det här gänget med små pojkar som hjälper Peter i "Neverland" är helt klart bäst, men Tingeling är också en favorit sen tidigare! Men självklart är ju Peter Pan som film roligare när han är ung!

JoyRide
gav betyget:

Tyckte det var en mysig film : ) Med ett antal fina budskap i om man lyssnar och tänker efter. Man får inte glömma Julia Roberts, söt som satan som liten älva. Inte den bästa filmen, men verkligen en bra film. När jag får barn ska dom få se denna! ^^

freddyvonmetal
gav betyget:

rolig film av vad jag minns när jag såg denna

olleen
gav betyget:

jag såg den nån gång när jag var mindre och när jag kommer att tänka på peter pan så tänker jag på den här filmen. och för några år sen så gick den på tv igen! jag blev så glad, för jgag tycker verkligen om den. det är roligt med en vuxen peter.

flingan94
gav betyget:

Nja ganska bra, en peter pan berättelse fast vuxen!

Skumbjörn
gav betyget:

En av mina favorit filmer. En egen tolkning om Peter Pan. Mycket sevärd

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1149
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: