En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Liar

Kriminal:
Drama:
Thriller:
Mysterium:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Liar Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Thriller:
Mysterium:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(5 betyg)

Handling: En ung och vacker prostituerad kvinna hittas en natt styckmördad. Polisens enda ledtråd är en lapp med ett telefonnummer i kvinnans ficka. Numret går till James Walter Wayland, son till en ansedd, förmögen affärsman.

Den erfarne mordutredaren Kennesaw och hans oerfarne kollega Braxton tar in Wayland för att genomföra ett lögndetektortest. Kennesaw har utfört över 1500 test med 92 procents erkännanden som resultat. Men Wayland är inte vilken mordmisstänkt som helst. Han har en universitetsexamen i psykologi och ett IQ på 151.

Allt tar en raffinerad och dramatisk vändning när den manipulative Wayland istället vänder frågorna mot de två polismännen, och konfronterar dem med deras egna mörka hemligheter.

Fakta:
År: 1997
Regissör: Jonas Pate Josh Pate
Originaltitel: Deceiver
Ursprungsland: USA
Längd: 01:41
Medverkande:
Chris Penn
Ellen Burstyn
Tim Roth
Renée Zellweger
Michael Rooker
Rosanna Arquette
Michael Parks
J.C. Quinn
Fler personer

Senaste recensionerna

Elysium
gav betyget:

En väldigt bra film. Lite rörig men det gör inget. Underbart manus med smarta repliker. Se den!

Knatte
gav betyget:

Tim Roth spelar Wayland, en intelligent och rik man som misstänks för mordet på en kvinna (Renée Zellweger). Större delen av filmen utspelar sig när han förhörs av två poliser (Chris Penn och Michael Rooker). De två manipuleras av Wayland och snart är det svårt att skilja på vad som är lögn eller sanning.
En mycket bra film. Tim Roth gör en mycket bra insats. De små detaljerna är viktiga för helhetsbilden och allting kulminerar i en upplösning som ger en härlig "aha"-känsla. Rekomenderas varmt.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1162
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: