En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Bekännelsen

Drama:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Bekännelsen Köp filmen på CDON
Drama:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(2 betyg)

Handling: Anton Ludvik, också känd som "Gerard", är vice utrikesminister i Tjeckoslovakien. Han har varit aktiv supporter av kommunismen under hela sitt vuxna liv. Han upptäcker en dag att han är iaktagen och förföljd. Efter ett tag blir han arresterad och bortförd till ett fängelse. Utan att veta varför han blivit arresterad eller av vilka, blir han beordrad att bekänna sina brott mot sitt land. Till sist bryter han ihop och skriver under bekännelsen...

Fakta:
År: 1970
Regissör: Costa-Gavras
Originaltitel: L'Aveu
Alternativ titel:The Confession (Italien)
Alternativ titel:La Confessione (Italien)
Ursprungsland: Frankrike, Italien
Längd: 02:19
Medverkande:
Yves Montand
Simone Signoret
Gabriele Ferzetti
Michel Vitold
Jean Bouise

Senaste recensionerna

Czechflash
gav betyget:

Tyvärr lite för utdragen och seg på sina håll, men utmärkt skådespeleri gör att man ändå blir fast. Jämför man med Costa-Gavras bästa filmer tycker jag inte den kommer upp i samma klass och därför blir betyget en stark trea. Men som sagt, riktigt bra skådespeleri och ett bra politiskt drama.

NHL
gav betyget:

Otroligt bra skådespeleri från många av aktörerna. Storyn bygger på en sann händelse. Costa-Gavras levererar sin vana trogen ett gediget hantverk, dock inte lika bra som Z-Han lever, den 13:e mannen eller Dödens Kupé. Framförallt känns tyvärr filmen oerhört långdragen och hade tjänat på att förkortas i vissa partier. Det fina fotot och skådespeleriet samt ett gediget manus gör den ändå till en sevärd film, framförallt om man gillar politiska thrillers/draman. Kommunisterna gillade inte filmen då de ansåg att den var anti-kommunistisk, vilket är lite ironiskt med tanke på regissören och vilka som var med i filmen. Både Montand och hans fru Signoret blev uteslutna ur kommunistpartiet efter filmen och Leninisten Costa-Gavras fick också kritik.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 11723
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: