En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Uppgörelsen - 12 and Holding

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(11 betyg)

Handling: Rudy och Jacob är två tvillingbröder som, trots att de är väldigt olika varandra är bästa vänner. Rudy är atletisk, modig och karismatisk medan Jacob är tyst och blyg, dessutom skäms han för sitt stora röda födelsemärke han har över halva sitt ansikte. Den överförsiktige flickan Malee och den överviktiga grabben Leonard är de två brödernas bästa vänner och de umgås ofta, bla i sin trädkoja. Två rötägg bränner ner vännernas koja en dag och detta visste tvillingarna som försökte rädda den, Jacob klarade sig undan, men Rudy dog i branden. Alla tre förändras efter händelsen, både på bra och dåliga vis. De verkar alla komma över händelsen, utom Jacob, som kräver hämnd för sin brors död.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Michael Cuesta
Originaltitel: Twelve and Holding
Ursprungsland: USA
Längd: 01:34
Medverkande:
Linus Roache
Connor Donovan
Jeremy Renner
Annabella Sciorra
Marcia DeBonis
Bruce Altman
Jesse Camacho
Jayne Atkinson
Fler personer
Bilder:

Copyright Noble Entertainment
Fler bilder

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

en intressant film men kommer snart glömmas:)

miox
gav betyget:

en bra film lite seg annars var filmen super bra

rush
gav betyget:

en annorlunda film med en ovanlig historia och även med sido-historier som berör. historierna är hemska och berör på ett konstigt sätt. filmen i sig är bra men jag tycker att slutet var lite abrupt och inte riktigt passande för vad resten av filmen gav.

Sky_Pirate
gav betyget:

Uppgörelsen-12 and holding är den bästa filmen jag har sett på senaste tiden. Den är inget direkt "Wow", men jag gillar den ändå. En gripande berättelse om två tvillingbröder, den ena tuff, cool och modig, den andra lugn, eftertänksam och försiktig. När den tuffa, och av föräldrarna mest omtyckta av bröderna dör i ett gängbråk, bestämmer sig den andre för att hämnas på sin brors mördare.
Filmen inkluderar även berättelser om två av brödernas kompisar, som genomgår avgörande perioder i sina liv.
Jag gillade filmen skarpt, men det är ingen film jag kommer att köpa och ha i bokhyllan som en trofé. Så bra var den inte.

Lepre
gav betyget:

Jag har velat se Twelve and Holding länge nu och nu fick jag äntligen se den. Det handlar om en hjärtskärande berättelse som verkligen sätter sig in - om vanliga människor som kastas in i olika situationer som de normalt inte kan hantera. Vi får se nya ansikten av vanliga människor som har ett mörkt förflutet.

Människorna i filmen sätter sig snabbt och man lär sig tycka om dem, Jacob, spelad av Connor Donovan är suverän och övertygar ordentligt. Men Leonard och hans lilla berättelse är ändå bäst. En överviktig liten grabb som en dag säger Nej till maten. Malee som blir förälskad i en äldre kille, något som går från småkär till besatthet. Alla berättelserna är annorlunda och visar upp just vanliga förortsföräldrar och barn som hamnar i stressiga situationer.

Twelve and Holding är en suverän film som påminner om Stand By Me, fast utan det där gulliga, här snackar vi skrämmande verklighet och det går inte att titta bort, dessutom skrattar man inte. Men så himla unik är inte filmen, den ser fortfarande ut som en vanlig film, och handlar/slutar som en vanlig film. Så jag hade inga direkt stora tankar efteråt.

Men jag älskar ju lågmälda draman och smått excentriska personer och Twelve and Holding träffade mig rakt i hjärtat. Det blir en svag fyra, jag fick vad jag hoppades på.

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-07-07
Filmpunkten-id: 12396
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: