En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

I skottlinjen

Thriller:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(47 betyg)
Sätt ditt betyg:

I skottlinjen Köp filmen på CDON
Thriller:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(47 betyg)

Handling: Frank Horrigan är en ärrad Secret Serviceveteran som har vigt sitt liv åt arbete. Han bär fortfarande på sitt livs misslyckande, mordet på president Kennedy den ödesdigra dagen i Dallas för 30 år sedan. Hans jobb var att skydda presidenten och han klarade inte det inte. Nu återvänder minnena med full kraft. Den nuvarande presidenten är mordhotad och Frank undersöker hoten. Han upptäcker att en professionell mördare ligger bakom. Och värst av allt; mördaren känner till Franks fiasko för 30 år sedan och han vill se honom misslyckas igen. En dödlig katt och råttalek startar, där mördaren hela tiden ligger ett steg före.

Fakta:
År: 1993
Regissör: Wolfgang Petersen
Originaltitel: In the Line of Fire
Ursprungsland: USA
Ingår i tema: Ennio Morricone

Medverkande:
Clint Eastwood
John Malkovich
Rene Russo
Dylan McDermott
Gary Cole
Fred Dalton Thompson
John Mahoney
Gregory Alan Williams
Jim Curley
Sally Hughes
Clyde Kusatsu
Steve Hytner
Tobin Bell
Bob Schott
Fler personer

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

ja har svårt om ja ska ge den en trea elle fyra för ibland gnistar det till men det gnistar för lite för filmen men slutet va bra så det blir en stark trea

Hilts
gav betyget:

John Malkovich borde ha fått en Oscar för sitt lysande porträtt av galningen Mitch Leary.
Malkovich förberedde sig en månad före inspelningen började genom att vara ensam så mycket som möjligt så att han skulle kunna gestalta hans rollfigurs ensamhet på ett sätt som är i linje med riktigt skådespeleri.

Czechflash
gav betyget:

En trevlig och spännande film där skådespeleriet av främst John Malkovich måste nämnas. Han är perfekt i rollen som psykopatisk mördare. Samtidigt gillar jag alltid Clintan och han passar bra i sin roll. Rakt igenom tät och välgjord film som fungerar även vid omtitt.

Hanes
gav betyget:

En av dom sämre filmerna av Wolfgang

Goliatbagge
gav betyget:

Det här känns som en standardfilm med en handling som är förutsägbar och fylld med klyschor. ”Clintan” gör ingen bra insats och Malkovich som galning övertygar inte heller. Filmen har dock ett par intelligenta scener vilket får höja betyget till en stark tvåa.

NHL
gav betyget:

Clintan stabil i en roll som passar hans ålder. Malkovich är övertygande i sin psykopatroll och gör ett strålande jobb. Wolfgang Petersens bästa film sedan 'Das Boot'.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1273
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: