En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

American Crime

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(66 betyg)
Sätt ditt betyg:

American Crime Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(66 betyg)

Handling: Året är 1965. Två döttrar till ett resesällskap lämnas att tas hand av singelmamman Gertrude, som ensam uppfostrar sju egna barn. Det är tuffa tider, och snart prövas Gertrudes labila psyke allt hårdare. Situationen kulminerar till ett av USA:s mest brutala, sadistiska och förnedrande fall av övergrepp någonsin. Baserat på en sann historia.

Fakta:
År: 2007
Regissör: Tommy O'Haver
Originaltitel: An American Crime
Ursprungsland: USA
Längd: 01:32
Ingår i tema: Fängsligt förvar

Medverkande:
Ellen Page
Catherine Keener
Hayley McFarland
Ari Graynor
Evan Peters
Hannah Leigh Dworkin
Scout Taylor-Compton
Carlie Westerman
Jeremy Sumpter
Fler personer
Bilder:

Copyright Noble Entertainment


Mest populära recensionen

Shining_pearl_
gav betyget:

Den här filmen har satt djupa spår i mig. Så otroligt stark att jag inte finner ord. Har fortfarande tårar i ögonen.. Oerhört gripande, känslosam, hemsk och intressant. Underbara skådespelarinsatser, särskilt av Ellen Page. Känns obeskrivligt hemskt att detta är en sann historia. MISSA EJ, för vad än du gör!

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Jag tycker att detta är en film som stressas igenom. Hade nog vunnit mycket på att vara en halvtimme längre. Nu hann man ju knappt få någon uppfattning om någonting.
Händelsen i sig (alltså vad som hände i verkligheten) är rätt obehaglig och sjuk. Filmen känns däremot alldeles för tillrättalagd för att jag ska kunna känna någon speciellt för den. Som sagt, en halvtimme längre och kanske lite mer berättelse ur Sylvias perspektiv hade gjort filmen mer intressant.

Jollanboll
gav betyget:

Otroligt välspelat och otroligt obehagligt. Ellen Page
och speciellt Catherine Keener gör sina roller beundransvärt bra och det är omöjligt att inte gripas av historien och den konflikt som uppstår dem mellan. Filmen använder små medel och lyckas skapa just den oroliga och obehagliga stämning som man egentligen inte vill känna, men som man oundvikligen inte kan komma ifrån.

Filmen visar den mörka sidan av människan och vad hon är kapabel till. Hur begränsat vårt förnuft ibland är och vad rädsla, psykologi och grupptryck kan göra med oss. Jag tycker också filmen lyckas med att blanda från både rättegången och den faktiska händelsen. SPOILER Sylvias drömsekvens på slutet är också väldigt gripande och vackert.

En stark Fyra.

Dront25
gav betyget:

Ehm.. Jag klarar inte ens av att titta på den, blir äcklad och ledsen och besvärad. Inte värt det!

malinedwardsson
gav betyget:

Stark film. Den lockade fram en massa ilska hos mig.. man blir förtvivlad, arg och fylld av hopplöshet.. Med andra ord är det en jobbig film att se, dock mycket bra!

freddyvonmetal
gav betyget:

vilken jobbig film måste ja säga..man mår inte bra av den.satt och hata mamman en timme efter ja har sett filmen.hoppas hon ruttnar i helvetet..

stark fyra

wildpalm
gav betyget:

Fruktansvärt tragisk historia baserad på sann händelse. Keener och Page är briljanta i huvudrollerna. Mycket, mycket gripande. Stark fyra!

dawe100
gav betyget:

Riktigt spännande samt på sin höjd riktigt gripande historia.

Solklart spel samt helt okej foto.

Ett måste om du frågar mig.
En gripande historia som förblir ihågkommen.

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-12-07
Filmpunkten-id: 12989
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: