En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Déjà Vu

Action:
Science Fiction:
Kriminal:
Äventyr :
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(156 betyg)
Sätt ditt betyg:

Déjà Vu  Köp filmen på CDON
Action:
Science Fiction:
Kriminal:
Äventyr :
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(156 betyg)

Handling: Federala agenten Doug Carlin kallas in för att säkra bevis efter en fruktansvärd explosion ombord på en New Orleans-färja. Istället blir han förd till ett topphemligt labb, där det finns övervakningsutrustning med vars hjälp man kan se tillbaka i tiden. Men kan denna högteknologiska utrustning verkligen hjälpa Carlin att ändra det förflutna?

Fakta:
År: 2006
Regissör: Tony Scott
Originaltitel: Deja Vu
Ursprungsland: USA
Längd: 02:08
Medverkande:
Denzel Washington
Val Kilmer
Paula Patton
James Caviezel
Elle Fanning
Adam Goldberg
Bruce Greenwood
Fler personer
Bilder:

Copyright BVI (Sweden) AB


Mest populära recensionerna

tessan81
gav betyget:

Visst är det ett spännande tema, att kunna resa i tiden, men ack så svårt att skildra på film utan att det ska bli fånigt. "Déjà vu" brottas givetvis med problemet att få storyn logisk i någon mån och Doug Carlin (Denzel Washington), som är lika skeptisk till fenomenet som oss tittare till en början, får vara den som ställer alla de dumma frågorna till vetenskapsmännen. Det funkar väl okej och Denzel lyckas alltid förmedla trovärdighet i sina roller. Storyn är snitsig och pusselbitarna som fattas till en början kommer på plats, inte helt utan dramatik och viss pulshöjning.

En svag trea.

kaj08
gav betyget:

En lite annorlunda film som är nervkittlanda och väldigt spännande. Gillar första biten mest, innan det blir lite väl överdrivet i mitten. Avslutningen är sedan riktigt bra igen. Bra skådespelarinsats av Danzel, och hade det inte varit lite väl dumt det där med hur de kunde se bakåt i tiden kunde betyget blivit högre än en 3-a. Det saknas en del logiska saker som inte blir riktigt bra, men en klart sevärd film.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en film som jag nog tycker uppfyller de flesta kraven för en thriller. Den är spännande rakt igenom och dessutom med ett annorlunda koncept. Börjar tämligen standardaktigt, men utvecklar sig till en slags reverserad Minority Report. Och här börjar egentligen problemen med trovärdighet och logik och stundtals blir det smått larvigt. Jag gillar dock Denzel Washington och han gör också på något sätt att jag kan acceptera det här. Klart dugligt som underhållning för kvällen.

Senaste recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

Rörig men spännande historia som beskriver polismäns vardag väl.
Historien känns igen fast den har vissa fräscha grepp, text bil-jaktscenen. Saknade dock New Orleans touchen, filmen kunde ha utspelat sig i vilken stad som helst som det är nu.

Bilbo_one
gav betyget:

En väldigt bra film med en väldigt bra rollista. Detta var ett mästerverk i sin genre

Skumbjörn
gav betyget:

Otroligt bra film denna rekommenderar jag gärna!

Hilts
gav betyget:

Visst fungerar den som lättsmält underhållning en tråkig vardagskväll. Hyfsat skådespeleri. Svag trea i betyg!

ToxicAvenger
gav betyget:

Helt okej underhållning för kvällen.

mysgrabben
gav betyget:

Bra och spännande men det snurrade nog till lite för mycket emellanåt.

Hanes
gav betyget:

En ruskigt smart thriller men som är väldigt svår att förstå i början men som faller på plats i slutet. Filmen kanske inte har så mycket action i sig men det tycker jag inte gör så mycket. Denziel Washington är också bra i sin roll. Stark trea.

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-12-20
Filmpunkten-id: 13046
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: