En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Långt farväl

Kriminal:
Drama:
Thriller:
Mysterium:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Långt farväl  Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Thriller:
Mysterium:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(10 betyg)

Handling: Filmatisering efter Raymond Chandlers Långt Farväl, om detektiven Philip Marlowe. Marlowe hjälper en gammal vän att ta sig till Mexico. Vännen blir sedan eftersökt misstänkt för sin hustrus död. Marlowe kontaktas av en kvinna, Eileen Wade, vars alkoholiserade make har försvunnit. Marlowe blir utsatt för påtryckningar från maffian som vill ha tag i mannen som Marlowe hjälpte att fly. De två fallen visar sig hänga ihop, när Marlowe skuggar maffiagangstrarna till huset där Eileen bor.

Fakta:
År: 1973
Regissör: Robert Altman
Originaltitel: The Long Goodbye
Ursprungsland: USA
Längd: 01:52
Medverkande:
Elliott Gould
Nina Van Pallandt
Sterling Hayden
Mark Rydell
Henry Gibson
Arnold Schwarzenegger
Bilder:

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Ingen speciellt engagerande historia. Tycker mest att huvudpersonen lodade runt och gjorde ingenting.

janne lindh
gav betyget:

Robert Altmans tolkning av Raymond Chandlers klassiska roman är nästan kriminellt egensinnig. Men om man kan bortse från detta är Långt farväl en utmärkt thriller som är mycket bra spelad av framför allt Elliott Gould i huvudrollen som Philip Marlowe. Lägg dessutom till en vass dialog och bra musik.

carlstrom
gav betyget:

Goul och hans karaktär Marlowe är ett sant nöje att skåda. Hela filmen präglas av hans sköna inställning och tempo. Vilmos Zsigmonds foto är likväl som i McCabe & Mrs. Miller otroligt stämningsgivande och blir ett snyggt komplement till allt det andra som är så bra. Mycket sevärd rulle, en av Altmans bästa.

NHL
gav betyget:

Elliott Gould är klockren som den lite coole,loje och ständigt cigarett-rökande privatdeckaren Philip Marlowe som börjar snoka i sin väns dödsfall. Lite småkul att se en ung Arnold Schwarzenegger som livvakt få flexa musklerna. Gillar slutet som höjer filmens betyg ett snäpp. En gammal hederlig deckarhistoria.

Czechflash
gav betyget:

Elliott Gould är mycket bra i huvudrollen som detektiven Marlowe. Filmen har en film-noir prägel över sig som fungerar bra samtidigt som den är ganska överraskande, bl.a. i slutet. Kul att se en ung och då okänd Arnold Schwarzenegger dyka upp i en liten roll.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13405
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: