En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Farinelli

Musik:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(2 betyg)
Sätt ditt betyg:

Farinelli Köp filmen på CDON
Musik:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(2 betyg)

Handling: Carlo Broschi blev kastrerad som ung för att hans röst skulle stanna som den var. Som vuxen blev hans artistnamn Farinelli.
Farinelli blir som vuxen en berömd Operasångare och tar publiken med storm med sin vackra röst.

Fakta:
År: 1994
Regissör: Gérard Corbiau
Originaltitel: Farinelli The Castrato
Ursprungsland: Frankrike, Italien, Belgien
Längd: 01:51
Medverkande:
Stefano Dionisi
Enrico Lo Verso
Elsa Zylberstein
Jeroen Krabbé
Caroline Cellier
Renaud du Peloux de Saint Romain ..
Omero Antonutti
Fler personer

Mest populära recensionen

S16F
gav betyget:

Vackert drama som faktiskt väcker lite känslor Farinelli, eller Carlo Broschi som är hans riktiga namn växer upp i Italien och upptäcks som ung att han har en begåvning, att sjunga. För att bevara hans röst så kastrerades han som ung. Kastratsångare ansågs ha en ton som ingen annan kan uppnå och vid den här tiden var därför kastratsångarna eliten inom operahysterin. En kastratsångare levde sitt liv på sin röst, vissa var missväxta så rösten var det enda dom hade. Men Farinelli var speciell, han ska ha varit vacker och ha varit en fantastisk sångare. Så vacker, att damerna vid operan skulle ha svimmat när Farinelli uppträde. Bröderna Broschi hade lovat sin far att hålla ihop vilket dom också gjorde. Farinelli sjöng och Riccardo komponerade musiken och allt verkar gå bra. Men allt tar sin vändning i och med att Georg Friedrich Händel, en av barockens störste kompositörer kommer in i historien. Farinelli upptäcker då vad musik är och vad han vill sjunga till. Som lite kuriosa kan man ju nämna att för att skapa återskapa Farinellis röst använde man sig av både en tenor och en alt för att komma så nära kastratsångarens röst som möjligt Sista uppträdandet på Adelsoperan med Händels komposition "Laschia Cio Pianga" är riktigt välsynkroniserat och vackert. Mycket bra skådespelarinsatser är ett måste och det levereras, framförallt av Stefano Dionisi som spelar Farinelli.

Senaste recensionerna

S16F
gav betyget:

Vackert drama som faktiskt väcker lite känslor

Farinelli, eller Carlo Broschi som är hans riktiga namn växer upp i Italien och upptäcks som ung att han har en begåvning, att sjunga. För att bevara hans röst så kastrerades han som ung.

Kastratsångare ansågs ha en ton som ingen annan kan uppnå och vid den här tiden var därför kastratsångarna eliten inom operahysterin. En kastratsångare levde sitt liv på sin röst, vissa var missväxta så rösten var det enda dom hade.
Men Farinelli var speciell, han ska ha varit vacker och ha varit en fantastisk sångare. Så vacker, att damerna vid operan skulle ha svimmat när Farinelli uppträde.

Bröderna Broschi hade lovat sin far att hålla ihop vilket dom också gjorde. Farinelli sjöng och Riccardo komponerade musiken och allt verkar gå bra.
Men allt tar sin vändning i och med att Georg Friedrich Händel, en av barockens störste kompositörer kommer in i historien.
Farinelli upptäcker då vad musik är och vad han vill sjunga till.

Som lite kuriosa kan man ju nämna att för att skapa återskapa Farinellis röst använde man sig av både en tenor och en alt för att komma så nära kastratsångarens röst som möjligt

Sista uppträdandet på Adelsoperan med Händels komposition "Laschia Cio Pianga" är riktigt välsynkroniserat och vackert.

Mycket bra skådespelarinsatser är ett måste och det levereras, framförallt av Stefano Dionisi som spelar Farinelli.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13768
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: