En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Blind Hate

Kriminal:
Drama:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: -
( betyg)
Sätt ditt betyg:

Blind Hate Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Action:
Sätt ditt betyg:

Handling: Efter att fem medlemmar av en extremistgrupp rånat en säkerhetstransport på flera miljoner dollar, föds en våg av terror och hat. Extremorganisationer över hela USA har nu tillräckligt med pengar för att köpa vapen och starta ett krig av rasistiskt våld.

Åklagaren Morris Dees (Corbin Bernsen), som gjort det till sin livs uppgift att bekämpa fördomar och rashets, kommer via en hemlig datakälla åt information som visar detaljer över dessa gruppers hemliga vapen och pengareserver. Till sin förskräckelse upptäcker han också att gruppernas slutgiltiga mål är att störta den amerikanska regeringen.

När två lokala tonåringar i Mobile, Alabama, döms för den brutala hängningen av en ung svart pojke, tar Dees upp kampen. Obeveklig trots hot och våld, inte bara mot sig själv utan också mot hans familj, lovar han ta hela Ku Klux Klan till rätta för mordet.

Det är en kamp mot otroliga odds, ett slag som kommer konsumera hans liv och göra honom inte bara till en hjälte, utan också som en måltavla för klanens blinda hat.

Fakta:
År: 1991
Regissör: John Korty
Originaltitel: Line of Fire: The Morris Dees Story
Ursprungsland: USA
Längd: 01:36
Medverkande:
Corbin Bernsen
Jenny Lewis
John M. Jackson
Angela Bassett
Sandy Bull
Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13869
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: