En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Archangel

Thriller:
Drama:
Mysterium:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,6
(5 betyg)
Sätt ditt betyg:

Archangel Köp filmen på CDON
Thriller:
Drama:
Mysterium:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,6
(5 betyg)

Handling: Fyra dagar i Fluke Kelsos liv. Fluke Kelso (Daniel Craig) är en utsvävande, medelålders, före detta Oxfordhistoriker, som är i Moskva för att delta i en konferens som handlar om de nyligen öppnade Sovjetarkiven.

En kväll får Kelso besök på sitt hotellrum av en gammal NKVD-officer, som tidigare varit livvakt åt den hemliga polisens chef, Lavrentij Beria. Den gamle mannen hävdar att han varit på Stalins lantställe samma kväll som Stalin dog av ett slaganfall, och att han hjälpte Beria att stjäla diktatorns privata papper, bland annat en anteckningsbok med omslag i svart oljeduk.

Kelso bestämmer sig för att använda sin sista förmiddag i Moskva till att undersöka den gamle mannens berättelse, vilket leder till att han dras in i en serie synnerligen obehagliga mord, vilka verkar komma allt närmare honom. Det som börjar som enkla efterforskningar på Leninbiblioteket, förvandlas snart till en mordisk, nattlig jakt genom Moskvas gator, vidare till norra Ryssland, där det endast är några dagar kvar innan isen isolerar Arkhangelsk skogar, där Josef Stalins sista hemlighet har legat dold i nästan ett halvt sekel.

Fakta:
År: 2005
Regissör: Jon Jones
Originaltitel: Archangel
Ursprungsland: Storbritannien
Längd: 02:11
Medverkande:
Daniel Craig
Gabriel Macht
Yekaterina Rednikova

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Inget märkvärdigt direkt. Historien i sig är lite intressant, men snart rinner allt ut i sanden..

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 14723
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: