En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

En läcka i ridån

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(11 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(11 betyg)

Handling: Paul Newman och Julie Andrews i en klassisk berättelse om internationellt spionage bakom järnridån. Newman spelar den världsberömda forskaren Michael Armstrong som åker till en fyskikkongress i Köpenhamn tillsammans med sin fästmö och tillika assistent Sarah Sherman (Andrews). Väl på plats får Sarah av misstag se ett meddelande avsett för Michael och upptäcker att han tänker hoppa av till Östtyskland. Eller skall han verkligen det? När han under täckmantel försöker ta reda på topphemlig information blir paret utsatta för en gastkramande jakt av fiendens agenter.

Fakta:
År: 1966
Regissör: Alfred Hitchcock
Originaltitel: Torn Curtain
Ursprungsland: USA
Längd: 02:08
Medverkande:
Paul Newman
Julie Andrews
Lila Kedrova
Hansjörg Felmy
Tamara Toumanova
Wolfgang Kieling
Ludwig Donath
Günter Strack
David Opatoshu
Gisela Fischer
Mort Mills
Carolyn Conwell
Arthur Gould-Porter
Gloria Gorvin
Fler personer

Senaste recensionerna

Hilts
gav betyget:

Kul för oss skandinavier att stora delar av filmen utspelas just runt om i skandinavien. En läcka i ridån är någorlunda spännande och intrigen är ganska mystisk. En läcka i ridån är dock en "engåns-rulle" som inte kan mäta sig med Häxmästarens bästa filmer.

kaj08
gav betyget:

Spännande Hitchcockfilm där spänningen och magiken byggs upp under den första halvan av filmen. Snyggt filmat och många fina klipp. Dessutom väldigt bra skådespelare vilket höjer upp filmen från en i mängden. Det är även lite kul att delar av filmen utspelar sig i Norge, Danmark och Sverige.

Inte den bästa Hitchcock-filmen, men ändå väldigt sevärd.

Timoti
gav betyget:

En bra Hitchcock film som blev lite seg efter ett tag. Skådespelarna är mycket bra speciellt Paul Newman. Det är kul att liten del av filmen utspelar sig i Norge, Danmark och Sverige.

NHL
gav betyget:

Tam spionthriller som inte ens Paul Newman orkar rädda. Waow, vilken imponerande research man måste ha gjort med de svenska nudisterna...not !

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1485
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: